17/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
80-tallspizza i langpanne (glutenfri)
Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag. Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Nå skal jeg ikke gjøre som mamma gjorde. Hun hadde tomatpuré rett på bunnen, så fyll og ost. Ofte brukte hun også pølser på pizzaen. Og grillkrydder var vel det eneste krydderet som ble brukt. Så ganske så smakløst, men godt uansett. Det var jo det vi var vant med.
Langpannepizza skulle også ha litt tykk bunn (1-2 cm) da mettet den mye mer, og det var mer økonomisk. En slik pizza holder gjerne til 5-6 personer.
I dag må jeg lage den glutenfri, men du kan jo lage den pizzadeigen du ønsker.
Du trenger
Deig
720 gram lys melblanding (Toro)
6.5 dl vann (37 grader)
0.5 PK tørrgjær
1 ts sukker
2 ts bakepulver
4 SS olje
Kjøttfyll
400 gram kjøttdeig
1 løk
1 paprika
2 SS tomatpuré
1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum eller 1 ss frisk
Olje til steking
1 ts salt
0,5 ts pepper
Ev. 1-2 ts oregano
Topping
300 g revet hvitost
2 SS frisk oregano
Slik gjør du
Bland ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt i 5 minutter
Sett til heving i 30 minutter
Ha olje på hendene og trykk ut deigen i en langpanne. Bruk gjerne bakepapir. Kjevler du den glutenfri deigen klemmer du ut alle luftbobler, og de vil vi gjerne beholde.
Hev i ca. 30 minutter til
Imens steker du kjøttdeig i en panne med litt olje. Ha i oppkuttet løk og paprika. La surre sammen et par minutter. Rør inn tomatpuré, la frese sammen et par minutter (kan ha i litt sukker om du ønsker)
Tilsett hakkede tomater. La koke i 5 minutter. Smak til med krydder og trekk til siden
Ha fyllet på pizzabunnen og topp med ost.
Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter
Ha over litt oregano før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar