Rekecocktail er en gammel god klassiker som fortsatt evner å begeistre gjestene. Spandér ferske reker og lag dressingen fra bunnen og den viktigste ingrediensen er som alltid, kjærlighet
Småretter
- 11/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylt tomat med svinekjøtt og couscousLes mer
Disse fylte tomatene er bare herlige og noe dere absolutt burde prøve. Fylt med herlig couscous, grønnsaker og strimlet svinekjøtt. Toppet med ost og gratinert i ovn.
- 30/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylte hamburgerbrødLes mer
Har man igjen noen hamburgerbrød etter hamburgermiddag, kan man lage en deilig lunsj med de. Du kan selvfølgelig bruke brødskiver, om du ikke har hamburgerbrød.
- 25/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSquashkake i springformLes mer
Denne er utrolig lekker og god. Du kan enten spise den slik den er, som et eget måltid, eller du kan servere den som tilbehør til noe annet. Denne kaken holder til 4-6 personer
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylte potetlefserLes mer
Fylte potetlefser er nydelig fingermat/tapas, lunsj eller bare kosemat. Du kan enten kjøpe ferdig lomper fra butikken, eller du kan bake de selv. Jeg har oppskrift her på siden
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBananpannekake i langpanneLes mer
Enkel oppskrift på luftig bananpannekake med havre og egg, som du kan steke i langpanne. Langpannekaker er perfekt for deg som skal lage pannekaker til mange. Da slipper du å steke pannekakene enkeltvis, og sparer både tid og energi. Vi har disse til middag, men selvfølgelig da etter suppe. De passer også fint til frokost eller lunsj.
Om du vil steke i panna istedenfor (som) så skiller du plomme og eggehvite. Stivpisket hvite vendes inn i røra på slutten. Du får plass til tre stykk i panna samtidig. - 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde karbonader med løkLes mer
Hjemmelagde karbonader er jo bare så godt. Og du kan servere de til både lunsj og middag. Her har jeg løk og gressløk i karbonadene. Jeg syns at karbonader kan bli litt tørre med bare karbonadedeig. Derfor blander jeg inn litt kjøttdeig fra storfe.
- 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTERTESKJELL MED FISKEPUDDING OG REKERLes mer
Dette er skikkelig retromat, men som mange fortsatt drar fram innimellom. Sprø terteskjell fylt med en deilig hvit saus, fiskepudding, reker og erter. Bruker du hjemmelaget fiskepudding, er den ennå bedre. Men det bruker jeg ikke her i dag. Reker kjøper jeg fra frysedisken på Kiwi. Erter og fiskepudding er fra FirstPrice.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKarbonader i paprika med mini speileggLes mer
Hjemmelaga karbonader er jo så godt. Her har jeg lagd karbonader inni paprikaringer. Stekt de i ovn, og serverer med mini egg. Det er vanskelig å beholde karbonadene i paprikaen om du steker de i panna. Faller lett ut når du snur de, men du kan selvfølgelig prøve.
Egg har jeg hatt i fryseren siden i går. Ja, de kan sprekke. Men det gjør ingenting. Jeg hadde de i en pose i tilfelle de sprengtes. - 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingsalatLes mer
Enkel og god salat som jentene i hus bare elsker. Og siden det er 3 av de, og bare 1 av meg. Må jeg føye meg innimellom. De blir i hvert fall superglad når jeg lager denne. Og det er selvfølgelig bra. Om de er fornøyd, da er jeg fornøyd. Dette er en middagssalat med masse godsaker.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBroccolisalat med baconLes mer
Broccolisalat er et nydelig tilbehør til det meste av kjøtt. Med sprøstekt bacon er dette nesten en rett for seg selv.
- 25/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPlukkfisk i terteskjellLes mer
Her har jeg lagd 7 terteskjell med plukkfisk. Jeg bruker torsk i plukkfisken, men du kan også bruke annen fisk om du ønsker. Plukkfisk er jo egentlig restemat fra gammelt av, men vi har sjelden rester etter fisk og potet.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPølse- og potetomelett i ovnLes mer
Slike rot i hop panner er kjempegode. Og man kan få brukt opp litt grønnsaksrester man har liggende. Så du trenger ikke bruke akkurat det jeg har gjort.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTacobaguett i airfryerLes mer
Tacobaguett er kjempegod kosemat. Man kan gjerne ha de til lunsj og middag. Jeg bruker halvstekte baguetter fra FirstPrice til denne oppskriften. Og du kan selvfølgelig steke de i stekeovnen også. Som lunsj holder det med en, men som middag må jeg ha to. Det kommer jo an på hvor storspist man er. I denne oppskriften lager jeg 5 stk.Til
middag så serverer jeg med litt salat, salsasaus og rømme. - 14/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFiskeboller i terteskjellLes mer
Vanligvis er det fiskepudding man bruker i terteskjell. Og da med en tykk hvit saus med erter og reker. Her har jeg brukt fiskeboller, da de har litt mer smak. Bruker fiskeboller på boks til denne retten. Jeg bytter også ut erter med amerikanskblanding. Der er både erter, gulrot og mais. Det vil gi litt mer farge til denne retten. Og kraften fra fiskebollene gir litt mer smak. Jeg er mett etter 2 av disse, og Kokkefruen klarer 1. Så der ser dere litt mengdeberegning.
- 14/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPastasalat til grillmatLes mer
Dette er et kjempegodt tilbehør til grillmat. Jeg lager her en glutenfri tysk nudelsalat (klassicher deutscher Nudelsalat. Du kan bruke vanlig pasta om du ønsker. Siden dette er tilbehør, så har jeg ikke skinke i denne. Men du kan lage den med skinke om du ønsker.
- 06/07/2024 - Tom M 1 KommentarRoastbiff med potetsalatLes mer
Roastbiff med hjemmelaget potetsalat er jo utrolig godt. Passer på koldtbord, til lunsj eller bare som kosemat. Roastbiff blir jo best om du lager den selv. Her viser jeg deg hvordan.
Det er enkelt å lage selv og gir et ekstra smakfullt resultat. Bruk flatbiff, rundstek eller mørbrad.
Her har jeg brukt en bit av rundstek. - 06/07/2024 - Tom M 0 KommentarerPicnicskinke med enkelt tilbehørLes mer
Dette er en VELDIG ENKEL rett som jeg er oppvokst med. Dette lagde mamma som lørdagskos da jeg var liten. Og det er så enkelt at det ikke trenger oppskrift engang. Her er ingenting fra bunnen, men det er rask og enkel mat.
- 05/07/2024 - Tom M 0 KommentarerBakt potetLes mer
Da jeg var yngre, kunne man se disse vognene med bakt potet over alt. Nå er de ikke å se noen steder. Når utestedene stengte, så var det alltid lange køer foran disse vognene. Og det var jo så godt med bakt potet som nattmat. Utvalget av fyll var som regel kryddersmør, hvitløksmør, rømme, bacon, skinke, mais, ost, bearnaise og mye, mye mer. Og man gikk gjerne tilbake for å få påfyll av fyll etter litt. Og hvor ofte brente man seg ikke i munnen når man spiste bakt potet, eller var det bare meg....
Akkurat hva du vil fylle din bakt potet med, er opp til deg. Jeg kjører kryddersmør, mais, bacon, rømme, skinke, revet ost og rå rødløk her.
- 05/07/2024 - Tom M 0 KommentarerRøkelaksrullerLes mer
Disse lakserullene passer godt som pålegg til lunsj eller helgefrokosten. De gjør seg også veldig bra på et tapasbord eller koldtbord. De smaker bare helt fantastisk.