kokketips

  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Så lett fjerner du kirsebærstein

    Ikke alle har en kjerneutstikker for kirsebær liggende på kjøkkenet. Det er heller ikke nødvendig.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tips angående lapskausblanding

    Grønnsaksblanding med potet, gulrot, selleri og purreløk. Velegnet til bruk i lapskaus, men den kan brukes til så mye mer en bare lapskaus. Det har sikkert mange av dere sett at jeg gjør.

    Les mer
  • 10/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Unngå brann ved matlaging


    De fleste bruker bakepapir når de skal bake brød, steke boller eller frossen pizza. Men de færreste leser bruksanvisningen.

    Les mer
  • 29/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hvordan steke bacon

    Daniel Slakter fra Annis Pølsemaker i Oslobukta som kom med dette tipset.
    Og da vil jeg gjerne dele det med dere. Min jobb er å gjøre deres jobb lettere på kjøkkenet med tips og triks.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Folkehelseinstituttet 0 Kommentarer
    Hva gjør vi med muggen mat?

    Muggen mat kan inneholde muggsoppgifter, og hovedregelen er at mat med mugg bør kastes. Unntakene er hard ost og grønnsaker som har fått små og godt avgrensede muggflekker. Her kan mugget skjæres bort, men sørg for å skjære bort rikelig rundt muggflekkene.

    Les mer
  • 19/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    5 grunner til at kaken din faller sammen!


    Er du én av dem som stadig opplever at kaka du gleder deg til å ta ut av ovnen, plutselig viser seg å falle sammen. Og etterlater seg et stort krater av et synkehull i midten?
    Da er du garantert ikke alene. Du er heller ikke alene om å prøve å redde fadesen med ekstra glasur og smørkrem så høyt som et tårn der hvor hullet har oppstått. Litt vanskeligere blir det hvis du har forsøkt deg på en klassiker som søsterkake som ikke har annet å gjemme seg bak enn dine kvalifikasjoner på kjøkkenet.

    Les mer
  • 18/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sjekk ut disse 4 pinnekjøtt-triksene

    Pinnekjøtt er tradisjonsmat, men ingenting står i veien for å løfte matopplevelsen med disse lure triksene.
    Pinnekjøtt er landets nest mest populære måltid på juleaften, etter ribbe, men på Vestlandet er det ingen som troner over denne herlige og salte retten. Tilbehøret består gjerne av en mild og deilig rotmos, ofte av kålrot, gulrot og potet, samt vossakorv, kokte poteter og sjy. Det er ikke rart dette er festmat for én tredjedel av Norges befolkning hver jul!

    Les mer
  • 13/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hevemidler – hva er forskjellen?

    Hevemidler i bakst kan være natron, bakepulver, hornsalt, gjær eller surdeig. Disse reagerer hver for seg svært forskjellig. Er du glad i å bake, kan det være nyttig å vite forskjellen på hevemidlene.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Har du mye frukt i hagen som du ikke får brukt opp selv?

    Hvem har ikke kjent den sitrende følelsen av å hoppe over gjerdet til naboen. Løpe bort til epletreet, plukke med seg noen epler og løpe raskt bort igjen, i håp om at naboen ikke ser deg?

    (Bilder er lånt fra internett)

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Myntesukker

    Myntesukker lages av ferske mynteblader og sukker, enkelt og greit. Myntesukkeret er friskt og nydelig å drysse på fersk frukt og bær. Er også godt på yoghurt og vaniljeis. Du kan også bruke det rundt kanten på drinkglass.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Slik vakuumpakker du uten maskin

    Vakuumpakking av mat har de siste årene blitt svært populært.

    Ved å vakuumpakke din mat kan du forlenge holdbarheten, forbedre smaken og du får mer kontroll over selve tilberedningen av maten. En egen maskin kan ta stor plass på kjøkkenet og være kostbar i innkjøp. Her er en metode som viser hvordan du kan vakuumpakke maten din uten egen maskin.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lag opp brun jevning/brun roux til mange middager

    Jeg har alltid vært veldig glad i brunsaus, men det er ikke alltid man orker å lage brun jevning. Da kan man heller lage opp en del jevning når man har tid en dag. For dette tar litt tid, men da har man jevning alltid klar i kjøleskapet. Du kan oppbevare den i fryseboksen også om du vil, men den holder seg veldig lenge i kjøleskapet. Da skaver du bare av en bit hver gang du skal lage brunsaus. Da sparer du inn mange minutter og strøm når du lager middag.

    Her har jeg laget av 500 g margarin og like mye hvetemel. Det kommer til å gi mange liter knallgod brunsaus. Om du vil bruke smør istedenfor margarin, er helt opp til deg. Her i huset bruker vi mest margarin. Smør er best til baking syns jeg personlig.

    Les mer