Kålkake er en utrolig god middag. Det er nesten det samme som kålruletter, men som kake. Fylt med både kjøttdeig av storfe og svin, pluss grønnsaker er dette et måltid for konger. For å lage denne trenger du en rund form med lokk. Har du ikke det, kan du bruke fantasien litt. En paiform med alu.folie over fungerer nok fint det også.
Middag
- 11/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttgryte av høyryggLes mer
Dette er en skikkelig god gryte. Og en gryte jeg har lagd mange ganger til selskaper. Da bruker jeg vanligvis rundstek, og kaller den biffgryte. Her har jeg brukt høyrygg, men framgangsmåte og koketid er den samme.Server gryten med hjemmelaget potetmos, kokt potet eller ris. Personlig liker jeg best potetmos til denne.
- 11/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLammegryteLes mer
Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familien eller gjester om du ønsker det. Bruk grytekjøtt av lam til denne retten. Server med rotmos eller poteter
- 10/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHJEMMELAGDE FISKEPINNER MED CORNFLAKESLes mer
Fiskepinner lager du enkelt selv! Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne hjemmelaget brødrasp. Det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken. Cornflakes gir en ennå sprøere skorpe og smaker fantastisk. Absolutt verd å prøve folkens. Jeg har brukt FirstPrice torsk til disse fiskepinnene.
- 09/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEstragon kyllingLes mer
Dette er en fantastisk god kyllingmiddag. Estragon gir en kjempegod smak til kyllingen. Denne retten gjorde vel Ingrid Espelid kjent i sin blårutete kokebok. Jeg har gjort noen forandringer på oppskriften for å gjøre den litt annerledes. Og etter min smak, bedre.
- 08/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPulled beef i UltraProLes mer
Pulled beef er nydelig i burgerbrød med syltet rødløk og bbq saus, eller i wraps og taco. Er førstnevnte jeg har lagd her. Jeg bruker høyrygg på 1 kg, men entrecôte er noen hakk bedre, og dyrere. Så her får dere velge selv. Jeg lager pulled beef i UltraPro, men du kan bruke gryte med lokk om du ønsker.
- 08/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftige koteletter i leirgryte/rômertopfLes mer
Denne retten kan lages i leirgryte/rômertopf eller i ildfast form i stekeovnen. Bare husk at du må ha noe over.
Svinekoteletter kan byttes ut med lammekoteletter, sommerkoteletter eller nakkekoteletter. På denne måten får du de møreste kotelettene du kan tenke deg, trenger nesten ikke tygge. - 08/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLammefrikasséLes mer
Lammefrikassé er skikkelig tradisjonsmat og er nok mange som har hatt dette som søndagsmiddag opp igjennom årene. Her er oppskrift på enkel lammefrikassé der grytekjøtt av lam og rotgrønnsaker kokes til det er mørt i en kremet saus. Jeg har ikke brukt grytekjøtt, jeg fant små lammekoteletter (delt i 2) på halvpris. Så da måtte jeg jo bare slå til på det.
- 07/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerDeilig lapskaus på 20 minutterLes mer
Lapskaus er god mat innimellom og det trenger ikke alltid ta så lang tid. Denne lager du like rask som all annen middag du lager hjemme.
- 07/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiff stroganoff med potetmosLes mer
Biff stroganoff er en nydelig middag som passer til både hverdag, fest eller helgemat. Her har jeg laget en hvetefri variant pga jentungen. Den er ikke helt glutenfri pga buljongen jeg bruker. Retten er en populær rett som kommer fra Russland, og er oppkalt etter kokken Alexander Sergejevitj Stroganov. Denne kan du lage med vanlig hvetemel også.
- 07/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSitronkylling i form og stekt risLes mer
Sitronkylling i form er en skikkelig digg helgemiddag. Saftig og god kyllingfilet med masse smaker. Med stekt ris som tilbehør er dette en sikker vinner.
- 01/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRødkålrulett i formLes mer
Denne har jeg lagd en variant av med hodekål før. I dag bruker jeg rødkål (spisskål) Jeg har et nydelig kjøttfyll med grønnsaker, toppet med blåmuggost. Som tilbehør har jeg grønnkålmiks, kokte poteter og en nydelig saus.
- 01/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMiddagspai med bacon, squash og ostLes mer
For mange er pai den perfekte sommermaten, men jeg syns man kan spise pai året rundt. I denne paien er det både bacon, squash og revet ost. Server med en enkel salat, så blir dette en fantastisk middag.
- 30/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKarrigryte med kikerterLes mer
Putt grønnsaker og krydder i en gryte, og la middagen lage seg selv. Kikerter er ofte brukt når man erstatter kjøtt. Og du vil ikke savne kjøtt i denne gryten i det hele tatt.
- 29/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRømmegrøt på lettrømmeLes mer
Rømmegrøt er nydelig mat. Serveres ofte med spekemat. En skikkelig rømmegrøt lages på seterrømme, men det er litt kraftig kost for mange. Men du kan også lage den på lettrømme som jeg har gjort her. Det er like godt og ikke fullt så kraftig.
Rømmegrøt serveres med sukker, kanel og selvfølgelig smørøye. - 29/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGrønnsaksgrateng med potetlokkLes mer
En nydelig hverdagsgrateng dette og helt uten kjøtt. Den er også lagd hvetefri, men det velger du jo selv. I denne oppskriften kan du også tilsette pølser, skinke eller fisk om du ønsker. Vil du ha den glutenfri, da må du sjekke buljongen du bruker.
- 29/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSvinekoteletter i UltraProLes mer
Kjempegode koteletter i UltraPro. Kotelettene har jeg gnidd inn med Ribbekrydder fra vår egen krydderserie. Du finner de i nettbutikken. Ribbekrydder passer godt til alt av svinekjøtt. Det inneholder ikke salt, så man velger selv hvor mye salt man vil bruke. Jeg bruker svinekoteletter fra FirstPrice her. Det var 7 koteletter i pakken. Så jeg stekte alle sammen.
- 26/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSprøstekt potet- og torskekakerLes mer
Disse kakene er bare så utrolig gode. Jeg har lagd noen varianter av disse før, men dette var første gang med cornflakes. Og de ble ennå bedre og sprøere enn med griljermel. Har brukt cornflakes uten spor av gluten, så disse er glutenfri.
- 26/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTagliatelle med svinekjøtt og spinatLes mer
En kjempegod pastamiddag med svinekjøtt. Jeg fant benfri svinenakke på halvpris, men du kan bruke strimlet kotelett eller annet svinekjøtt.
- 25/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSoppstroganoffLes mer
Stroganoff skal jo lages med biffkjøtt, men dette er en billigvariant. Og den mangler ikke noe på smak. Vil du ha den helt vegetar må du bruke grønnsaksbuljong og ikke storfe slik jeg har gjort her.
- 25/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGlutenfri oksesmåsteik med ertepuréLes mer
Nydelig oksesmåsteikmiddag. Noen kaller det også sosekjøtt, eller kjøtt i mørke. Vanligvis ville jeg brukt høyrygg til dette, men fant noe utrolig flott kjøtt av rundstek. Siden jeg lager denne glutenfri vender jeg ikke kjøttet i mel før jeg steker det. Jeg jevner heller ut kraften på slutten med maizena.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLøkpai med butterdeigbunnLes mer
I denne paien får løken skinne. Her er det brukt ferdig butterdeig som paibunn, men om du ønsker kan en vanlig paideig brukes.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSoyamarinert laks med sesamfrø og stekt risLes mer
Denne marinaden gir stekt laks et helt nytt liv. Laksestykkene brunes fort i panna før de avsluttes i stekeovn med sesamfrø. Glaseres med den nydelige marinaden før du serverer. Jeg bruker laks fra FirstPrice, og jeg tar av skinnet på de.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKarbonader fra husmorskolenLes mer
Nydelige karbonader slik kokkefruens mormor lagde de. Hun ville gjerne at jeg lagde de etter oppskriften fra Mommo, siden det bringer frem gode minner. Og er faktisk Mommo sitt kjøkken jeg lager de på. Er vi som bor i hennes hus nå, så er vel vårt kjøkken da egentlig. Samme innredning de siste 40 år, bare pusset det litt opp da vi flyttet inn. Jeg fikk aldri gleden av å møte Mommo, hun døde ett år før kokkefruen og jeg ble sammen. Jeg vet hun elsket å lage mat, og var utrolig dyktig på kjøkkenet. Så jeg håper hun ser ned på oss og er fornøyd med at jeg fortsetter tradisjonen i dette huset. Dette er en gammel oppskrift fra husmorskolen, og det brukes kjøttdeig.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer4 timers svinekoteletterLes mer
Langtidsstekte koteletter er den beste måten å lage koteletter på, syns jeg da. Vanligvis bruker jeg å steke de i 3 timer på 125 grader. Her har jeg gått ned på tempen, og økt steketiden til 4 timer. Gir et nydelig resultat på svinekoteletter.
I denne oppskriften bruker jeg krydder fra vår egen serie, men du kan gjerne bruke bare salt og pepper. Jeg har kokte poteter, broccolistuing og saus på kraften til denne middagen. Men du bestemmer ditt eget tilbehør.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffsnadder med stekte poteter og peppersausLes mer
Biffsnadder er jo nydelig helgemat og faktisk gammel retromat. Det er uansett like godt i dag som for 20-30 år siden. Her har jeg brukt kjøtt fra rundstek. I tillegg til oppskriften under har jeg også gratinert halve tomater i ovn. Deler tomater, legger på ost og litt urter. Stekes de siste 10 minuttene sammen med poteten.
- 24/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTikka masala kyllinggryteLes mer
En nydelig kyllinggryte med masse smaker. Kylling tikka masala er en engelsk-indisk rett og en av de mest populære i England. Den er også veldig populær i Norge. Tikka betyr rett og slett kjøttbit/eller kjøtt uten bein. Masala betyr krydderblanding.
- 23/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylte kjøttpølser og hjemmelaget potetmosLes mer
Å gjøre litt ekstra med pølser gjør dette til en helt ny pølsemiddag. Pølser og potetmos er en middagsfavoritt i mange hjem.
- 20/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMeksikansk chiligryteLes mer
Dette er en fantastisk god chiligryte fra Mexico. Den trenger litt koketid, men er virkelig verdt det. Denne er litt hot, men du bruker mindre eller mer chili om du ønsker. Server gjerne med noe godt brød inntil. Kan selvfølgelig bruke ris og salat om du ønsker.
- 19/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torskLes mer
Dette er en skikkelig god torskemiddag. I denne bruker jeg fiskekrydder fra vår egen krydderserie, men du kan gjerne bare bruke salt og pepper. Litt friske urter skader heller ikke.
- 19/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKokt torsk med eggesmør og baconLes mer
Kokt torsk er fantastisk godt, en stor favoritt hos kokkefruen. Så hun blir kjempeglad når jeg lager slik mat. Her har jeg brukt FirstPrice torskefilet. Utvalget av fisk i butikkene her i bøgda er begrenset. Derfor bruker jeg filet, men den er god den også og du slipper bein. Her serverer jeg den kokte torsken med eggesmør, bacon og stekte poteter. Du kan også ha litt kokte gulrøtter til om du ønsker. Et skikkelig kongemåltid dette syns jeg.
- 19/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftig svineknoke i leirgryte/rômertopfLes mer
Svineknoker både koker og langtidssteker jeg. Uansett hvilken metode man bruker, er dette nydelig mat. Til langtidsteking passer det best med røkte, men disse lettsalta var utrolig god i leirgryte også. Jeg serverer knoken her med hjemmelaget surkål.
- 19/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøtt i mørkeLes mer
En nydelig søndagsmiddag dette. Jeg har brukt rundstek i skiver til denne middagen, men annet storfekjøtt fungerer like fint. Det finnes nesten like mange oppskrifter på denne, som løv på et tre. Her er uansett oppskrift på den jeg lager i dag.
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerStekt torsk med fløtesausLes mer
Stekt torsk er jo nydelig mat. Vi bruker torskefilet fra Firstprice ganske ofte. I dag har jeg lagd stekt torsk, fløtesaus med løk, gulrot og løkringer. Torsken har jeg vendt i maizena, så den er glutenfri. De får en lysere stekefarge når du bruker maizena.
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPastagryte med kyllingLes mer
En enkel og god pastagryte dette. Jeg har lagd den glutenfri, men du kan bruke den pasta du ønsker. Jeg har brukt ferdig marinert kylling i strimler til denne oppskriften.
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBananpannekake i langpanneLes mer
Enkel oppskrift på luftig bananpannekake med havre og egg, som du kan steke i langpanne. Langpannekaker er perfekt for deg som skal lage pannekaker til mange. Da slipper du å steke pannekakene enkeltvis, og sparer både tid og energi. Vi har disse til middag, men selvfølgelig da etter suppe. De passer også fint til frokost eller lunsj.
Om du vil steke i panna istedenfor (som) så skiller du plomme og eggehvite. Stivpisket hvite vendes inn i røra på slutten. Du får plass til tre stykk i panna samtidig. - 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerAlt-i-ett langtidskokt kjøttgryteLes mer
Dette er en kjøttgryte som er perfekt søndagsmat! Den har enkle og gode råvarer, og passer seg selv så snart den er kommet på kok. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBali kyllinggryteLes mer
Bali kyllinggryte er en kremet gryte med biter av eple og ananas. Denne gryten er laget fra bunnen og er så mye bedre en posegryten. Og den er ganske så enkel å lage. Den skal vanligvis toppes med koriander, men siden vi ikke spiser det her i huset. Så kutter vi ut den. Her har jeg servert gryten med ris, salat og nanbrød.
- 17/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPlukkfiskLes mer
Plukkfisk er en norsk matrett bestående av smådelt fisk, potetterninger og løk kokt i hvit saus.
Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.
- 17/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHverdagskakerLes mer
Kjempegode hverdagskaker det her. Er nesten som lunsjkaker, bare med kjøttdeig. Gulrot, erter og mais hører selvfølgelig med i disse kakene.
Makaronistuing er veldig godt til disse kakene, men kan selvfølgelig servere det tilbehøret du ønsker til.
- 17/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaget lasagne (glutenfri)Les mer
Oppskrift på hjemmelaget lasagne med kjøttdeig, løk, grønnsaker, ostesaus og rikelig med smeltet ost på toppen. Server gjerne med en grønn salat til. Som grønnsaker bruker jeg lapskausblanding. Den er billig og god, med masse smak. Her har jeg brukt glutenfri lasagneplater og mel til ostesausen, men bruk gjerne vanlig om du ønsker. Denne oppskriften holder til 6 personer.
- 17/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylt PannekakerullLes mer
En fantastisk vri på pannekakemiddagen. Man lager først en langpannepannekake, så fyller man den og ruller sammen. Så steker man den litt til. En nydelig middag for hele familien.
- 17/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftige nakkekoteletter i brunsausLes mer
Nakkekoteletter er de beste kotelettene syns jeg. Vanligvis langtidssteker jeg de, men her har de fått putret i en deilig brunsaus. Som tilbehør har jeg stekte mandelpoteter, en deilig rotmos av lapskausblanding og litt spinat. Det var 6 koteletter i FirstPrice pakken. Vanligvis er det bare 5 stk etter min erfaring. Gram er det samme da, men alltid greit med en ekstra kotelett for oss som er veldig glad i mat. Det lønner seg også å se på kjøttet i pakken.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttkaker med innbakt rosenkålLes mer
Kjøttkaker er god mat hele uken det. På denne måten får du også inn litt mer grønnsaker i maten. Rosenkålen får en utrolig god smak fra kjøttsaftene. Og er jo alltid litt gøy når det er en overraskelse inni. Kjøttdeigen fra FirstPrice er også med 50% grønnsaker. Jeg bruker rosenkål fra frysedisken, trenger bare tine de. Bruker du ferske må du forvelle de først. Om ikke blir de ikke kokt nok inni kjøttkaken.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torsk med søtpotetmos, asparges og persillesmørLes mer
Ovnsbakt hvit fisk som torsk er superenkelt og supergodt. Her gjør fisken seg selv! På samme måte kan du ovnsbake fisk som skrei, steinbit, brosme, kolje og kveite. Her steker jeg torsk som sagt på stekebrett. Jeg lager en søtpotetmos, noe som passer veldig bra til stekt hvit fisk. Jeg har stekt asparges og persillesmør til.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFlesk I duppeLes mer
Man har flesk og duppe og man har flesk i duppe. Jeg er vokst opp med flesk i duppe. Men her jeg bør nå, er det flesk og duppe som er vanlig. Kokkefruen er ikke vant med min måte. Jeg har gitt dere flere oppskrifter på flesk og duppe, men her kommer flesk i duppe.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffsnadder med pommes-frites, salat og enkel peppersausLes mer
En enkel og god biffsnadder dette. Oksekjøtt, paprika, vårløk og champignon. Pommes-frites fra frysedisken, en enkel peppersaus på brunsaus, og salat. Jeg har lagd denne oppskriften til 3 personer.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttgryte med potetmosLes mer
Dette er en nydelig gryte. I denne har jeg brukt rundstek og hakkede tomater.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSmørdampet torsk i folieLes mer
Denne retten kan du lage med de fleste fiskesorter, godt blir det uansett. Er selvfølgelig best med skrei, men det har man sjelden lommebok til å kjøpe. Her bruker jeg torsk fra FirstPrice istedenfor. Er 800 gram filet i posen og jeg bruker 200 gram til hver porsjon.
- 16/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerShish-kebab av storfeLes mer
Ja, det heter shish kebab kryddermiks. Men kan egentlig ikke sammenlignes med skikkelig kebab. Krydderet er også best i lammekjøttdeig, men kan bruke alle typer kjøttdeig. Her har jeg brukt storfe kjøttdeig. 1 pose krydder holder til 400 gram kjøttdeig. Uansett er dette en god middag. Du kan enten lage de som små spyd som jeg har gjort her, eller kjøttboller. Du kan også bare steke kjøttdeigen rett i panna om du vil.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBroccolikakerLes mer
Broccolikaker er et godt alternativ når du vil ha en kjøttfri middag. Istedenfor vanlig griljermel, så har jeg tørket skalker fra glutenfritt brød. Disse har jeg kjørt i kjøkkenmaskin. Så disse er glutenfri også. Du kan selvfølgelig bruke disse som tilbehør til noe annet også om du vil.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde kyllingbollerLes mer
Hjemmelaga kyllingboller er så mye bedre en de du kjøper. Og sammen med hjemmelaga potetmos og fløtesaus. Så er dette en like god søndagsmiddag som hverdagsmiddag. Her bruker jeg 2 kyllingkjøttdeig som var i halvprisdisken.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttpuddingLes mer
Kjøttpudding er noe man spiser alt for sjelden. Dette er jo skikkelig digg søndagsmiddag, og det finnes ikke vanskelig å lage selv. Her bruker jeg 800 gram kjøttdeig, og det holder til 6 personer.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFleskepannekake i langpanneLes mer
Fleskepannekake er jo bare så godt. Moren til min bestevenn i oppveksten lagde ofte fleskepannekaker. Og da spiste jeg selvfølgelig hos de. Til fleskepannekaker kan du enten bruke bacon eller lettsaltet sideflesk (uten svor) Bacon kan du enten kutte smått eller i større biter. Sideflesket burde helst være i små biter. Skal jo klare å tygge de også. Man kan enten steke en og en pannekake, eller man kan steke en stor. Det har jeg gjort her. Sparer både strøm og arbeid.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffwok med hvitløkLes mer
En enkel og god wok-middag med strimlet storfekjøtt. I denne retten hører det også med koriander for de som ønsker det. Vi bruker ikke koriander her i huset, så det blir ikke med på bildene. Jeg hakker opp litt persille istedenfor. Jeg fant 2 pakker strimlet storfekjøtt på 40%. Så da bruker jeg de.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRøkt svineknoke/skinkeknoke i ovnLes mer
Røkt svineknoke i ovn blir en skikkelig koseknoke. Disse heter egentlig skinkeknoke.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorsk i ovnLes mer
Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Du kan bruke de grønnsaker du ønsker i denne. Om du bruker gulrot, brokkoli etc, kok de et par minutter på forhånd. Jeg bruker kun forskjellig løk i denne.
- 15/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRed curry-laks i ovnLes mer
Dette er en nydelig curry middag med laks. Bruker porsjonslaks fra FirstPrice pluss masse grønnsaker. Serverer med ris som er kokt med litt karri i vannet. Siden vi ikke spiser koriander, så topper jeg med persille istedenfor. Du velger selv hva du ønsker å bruke. Her er det kun ett stykke laks per person. Det er for at det også er masse grønnsaker, og laksen har steget mye i pris.
- 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPanert torskLes mer
Panert fisk er jo bare nydelig. Og det er ganske enkelt å lage selv. Du kan bruke de fleste fiskesorter. Det som er viktig er at filet/stykkene er bein og skinnfri. Her har jeg panert stykker med torsk. Jeg bruker torsk fra FirstPrice. Og siden vi bare er to til middag i dag, bruker jeg kun 4 torskestykker.
- 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFisk- og potetkaker med råkostLes mer
Har man litt rester etter fisk og noen poteter, kan man lage herlige fisk- og potetkaker. Du trenger ikke rester heller. Potet koker du og fisk trekker du på forhånd.
Jeg har laget forskjellige varianter av slike kaker flere ganger. Da har jeg panert de, det gjør jeg ikke denne gangen. Dette er en nydelig hverdagsmiddag, bare prøv selv. - 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffgratengLes mer
Gratenger i nesten alle varianter er jo godt da. Her har jeg lagd en med biff strimler (marinert tex-mex), grønnsaker og ostesaus. Toppet med revet ost og gratinert i ovn. En fantastisk middag dette. Du kan spise den slik den er, eller du kan servere med kokt/stek potet. Pasta og ris funker også helt fint.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerReinskavgryteLes mer
Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Ja, skav koster litt. Så dette er ikke noe jeg lager ofte. Jeg bruker reinskav fra Firstprice. 400 gram til rundt 130 kr. Jeg syns hjemmelaga potetmos passer best til finnbiff. Og da litt grovt moset og med gressløk. Jeg serverer også med rosenkål -og tyttebærsyltetøy, tyttebærgele eller rognebærgele vanligvis.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFalukorvgryteLes mer
Dette er en nydelig hverdagsmiddag. Finner veldig ofte falukorv i halvprisdisken. Og da kjøper vi de. Kjekt og ha liggende på lur. Her har jeg lagd en deilig gryte med falukorv og grønnsaker. Denne sparker litt ifra seg, men kutt gjerne ned på chili. Du kan også tilsette en liten skvett fløte på slutten, om du ønsker.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEn nydelig plukkfiskvariantLes mer
Plukkfisk er en slags rot i hop gryte. Ofte lagd med potet og fiskerester. Det er en tykk hvit saus med fisk, purreløk og potet.
Her har jeg laget en god variant av plukkfisk. Her serveres potet ved siden av. Jeg har brukt 500 gram torsk fra FirstPrice og 100 gram sei i blokk. Du kan bruke den fisken du har.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMarinert kyllingfilet i stekeposeLes mer
Marinert kyllingfilet er en nydelig middag. Marinade med ingefær, lime og honning. Her bruker jeg kyllingfilet fra FirstPrice. Kyllingfileten blir utrolig saftig når man bruker stekepose.
- 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde fiskebollerLes mer
Fiskeboller er en nydelig middag. Servert med hvit saus med karri på eller i, kokte gulrøtter og poteter. Sei, torsk, hyse eller lyr egner seg ypperlig til farse, men bruk helst fersk fisk og sørg for at den er kjøleskapskald når du setter i gang.
Bruker du frossen fisk, så er egg bindemiddel. Smeltevannet fra fisken inneholder også stivelse.
Her har jeg lagd fiskeboller av sei og torsk. Dette er frosne blokker fra FirstPrice. De blir litt løsere med frossen fisk, men ingenting å si på smaken. - 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaget MoussakaLes mer
Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med gresk salat og tzatziki.
- 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaga kjøttkaker i brunsausLes mer
Nydelige hjemmelaga kjøttkaker er jo den perfekte søndagsmiddagen. Her servert i brunsaus, med ertestuing og kokte poteter. Oppskriften på kjøttkakene gir 16-18 kjøttkaker. Kjekt og ha liggende noen i fryseren også.
- 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLettsalta torsk med gulrotstuing og baconLes mer
Lettsalta torsk er helt i toppsjiktet av mine favoritter. Her fant jeg to pakker lettsalta torsk på halvpris. Da klarer jeg jo ikke å gå forbi. Men lettsalta torsk er akkurat det, lettsalta. Derfor bruker jeg også godt med grovsalt i kokevannet. For noen er lettsalta nok, så det er en smakssak. Her serverer jeg med gulrotstuing, stekt bacon og kokt potet.
- 09/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEntrecôte med nydelig tilbehørLes mer
Entrecôte på halvpris, champignon og asparges fra halvprisdisken. Blå Kongo poteter fra en følger og tørka traktkantarell fra en følger. Det må jo bare bli en god middag det. Alle har jo ikke tørka traktkantatrell eller Blå Kongo poteter, men bruk vanlig potet istedenfor. Og du kan steke litt aromasopp eller champignon om du vil. Eller bare kutte de ut, for er uansett soppstuing til her.
- 09/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSpagetti og kjøttboller med ost- og basilikumsausLes mer
En nydelig spagettimiddag dette. Her bruker jeg ostesaus istedenfor den tradisjonelle tomatsausen. Jeg bruker også glutenfritt mel og spagetti, men bruk gjerne vanlig om du ønsker.
- 09/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingwok med grønnsakerLes mer
En nydelig kyllingwok dette. Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna en smaksrik wokmiddag med kylling og grønnsaker. Denne retten serveres med ris og valgfri woksaus
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPulled pork skinkeknokeLes mer
Dette er mat du virkelig vil minnes i lang tid. Pulled pork er jo fantastisk godt, men visste du at skinkeknoke passer ypperlig til dette. Her serverer jeg med en nydelig hjemmelaget broccolisalat og bbq-saus.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSpagetti med kjøttdeig og tomatsausLes mer
Spagetti med kjøttdeig er en god hverdagsmiddag. Her bruker jeg kjøttdeig med 50% grønnsaker, men jeg tilsetter også litt flere grønnsaker. Bruk den kjøttdeigen du ønsker. Tomatsausen lager jeg på hakkede tomater.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerInnbakt pølser i potetmoskakerLes mer
Pølser og potetmos spises i de tusen hjem i Norge. Så her har jeg lagd en annen variant av denne middagsfavoritten. Her er pølser bakt inn i potetmosen. Potetmosen er lagd på potet og gulrot. Mer smak og finere farge.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFlesk og duppe med sellerirotpuréLes mer
Flesk og duppe er skikkelig god tradisjonsmat. Og det er flere måter å lage det på. Du har flesk i duppe. Der serverer du flesket i duppen. Så har du flesk og duppe, der duppen er laget på stekefettet etter flesket. Eller du kan gjøre slik jeg gjør denne gangen. Med å lage en tykk hvit saus, som du heller stekefettet oppi. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg. Her serverer jeg flesk og duppe med kokte poteter og sellerirotpuré.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLøkpai med pølser og ostLes mer
En nydelig hverdagspai dette. Her har du både pølser og ost i. Du kan selvfølgelig bytte pølser med skinke, om du vil. En god pai er ikke vanskelig å lage i det hele tatt.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerNakkekoteletter i leirgryteLes mer
Middag i leirgryte er jo bare så godt. Fra svineknoker, til svinekoteletter og nakkekoteletter. Det blir supergodt i leirgryte/rômertopf. Du kan selvfølgelig bruke en ildfastform med folie over, om du ikke har leirgryte.
TIPS💡
RômertopfLegg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLapskaus med pølserLes mer
Lapskaus er kjempegod mat. Best med svineknoke eller storfekjøtt. Men er også veldig god med pølser i. Og bruker man ferdig lapskausblanding fra FirstPrice, Coop eller Rema, så går det kjempe fort å lage.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPestopastagryte med kjøttdeig og grønnsakerLes mer
Dette er en enkel middag, der du gjerne kan bruke litt rester om du har. Jeg hadde litt glutenfri spagetti og pastaskruer stående. Greit å få brukt opp, da ingen av delene holder til en hel middag. Bruk den pasta du ønsker.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRed curry-torsk i formLes mer
Red curry og fisk er en nydelig kombinasjon. Enten om du bruker laks, sei, torsk eller annen fisk. Her har jeg lagd med FirstPrice torsk. Denne retten er det litt sting i.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFårikål - Høstens vakreste eventyr -Les mer
Fårikål er høstens høydepunkt for mange. Selv om man putter i et par ekstra ingredienser, er det fortsatt fårikål. Bare en fårikål med mer smak av fårikål om du skjønner hva jeg mener.
- 05/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFettuccine med pølser og ostLes mer
En rask og god pastamiddag det her. Bruker fersk pasta fra butikken. Da går det enda fortere, for den har koketid på 3-4 minutter.
- 04/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorsk- og søtpotetkakerLes mer
En kjempegod fiskemiddag det her. Denne varianten med fisk og potet har jeg lagd mange ganger. Nå ville jeg også prøve søtpotet. Og ble jo veldig godt da. Jeg serverer kakene med kun salat og remulade. Trenger ikke noe mer enn det syns jeg.
- 04/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLangtidsstekte nakkekoteletter i formLes mer
En nydelig kotelettmiddag dette. Jeg har brukt nakkekoteletter her, men du kan bruke de koteletter du ønsker. Samme oppskrift passer uansett. Jeg bruker en pakke nakkekoteletter fra FirstPrice. Tilbehøret er en brunsaus laget med kraften fra formen. Kokte poteter og stekt brokkoli med parmesan.
- 04/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPanert torsk og potetbåterLes mer
En enkel og god variant av Fish and chips. Her har jeg verken fritert fisken eller poteten. Istedenfor panerer jeg torsken og steker i en stekepanne. Steker potetbåtene i ovn. Du kan selvfølgelig også bruke airfryer. Jeg vet veldig mange er redd for å fritere hjemme, derfor lager jeg denne varianten til dere. I paneringen har jeg også litt parmesan og persille.
- 04/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerChicken gumboLes mer
Kyllinggryte fra Sørstatene, på cajunvis. Chicken gumbo er en av de mest kjente matrettene fra cajunkulturen i Louisiana, sør i USA. Og det er en av de nordamerikanske rettene der vi enklest kan følgene sporene tilbake til Vest-Afrika. Svært lignende retter eksisterer nemlig den dag i dag i Guinea og nabolandene. Jeg har byttet ut økra med sukkererter i denne oppskriften. Okra selges ikke her på bøgda.
- 03/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torsk med spekeskinkeLes mer
Ovnsbakt torsk krydret med vårt eget fiskekrydder, spinat og surret inn i en god spekeskinke er skikkelig snaddermat. Jeg salter ikke noe ekstra. Fisken får salt nok fra spekeskinken. Her bruker jeg kokte poteter og gulrot, og smeltet smør med urter til, men du kan velge ditt eget tilbehør etter ønske.
- 10/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTikka masala laksegryteLes mer
Tikka masala kjenner de fleste til, men da med kylling. Her har yngstejenta lagd tikka masala laksegryte. Hun har mat og helse hjemme, og måtte da lage middag. Jeg har kun skrevet oppskrift, og gitt veiledning underveis. Denne retten passer best med ris til. Risen er kokt i vann med karri i. Er også en enkel salatmiks og rømme til.
- 10/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPastagryte med kylling og ostepopsausLes mer
Er du glad i ostepop? Da er nok denne noe for deg. Her i huset ELSKER vi ostepop. Og vi elsket denne sausen også. Den smaker ikke like mye som ostepop, så må ha i litt krydder også.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet spagetti med kjøttdeigLes mer
En smakfull kremet spagettimiddag det her. Kjøttdeig, løk, paprika og parmesan gir den herlige smaken. Dette blir fort en favoritt rundt middagsbordet. Bruker fersk spagetti fra butikken, men du kan selvfølgelig bruke tørket om du ønsker.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHelstekt kylling med hasselbackgrønnsakerLes mer
En nydelig kyllingmiddag med bakte grønnsaker. Grønnsakene snittes som hasselbackpoteter, da får de en mye penere utseende. Jeg har også potet i formen. Den hele kyllingen kutter jeg åpen på ene siden, og bretter den ut over grønnsakene i formen. Så marineres den litt i Fantabrus, kikkoman og krydder.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLettsalta lammekjøtt med tilbehørLes mer
Lettsalta lammekjøtt er nydelig mat. Vanligvis bruker man skiver av bog. Her har jeg saltet fårikålkjøtt. Så damper jeg kjøttet i 2-2.5 time. Jeg lager en løksaus på kraften, og en deilig rotmos av FirstPrice lapskausblanding.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSommerkoteletter i leirgryteLes mer
Koteletter i leirgryte er fantastisk godt. Jeg har lagd med både nakkekoteletter og svinekoteletter. Denne gang står sommerkoteletter for tur. Her har jeg brukt sommerkoteletter fra FirstPrice.
TIPS💡
RômertopfLegg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGratinerte pastaskruer med kjøttdeig og grønnsakerLes mer
En enkel og god hverdagsmiddag. Bruk den kjøttdeigen du ønsker selv, enten om det er kylling, lam, svin eller den med grønnsaker som jeg bruker her. Jeg bruker glutenfri pasta her, men bruk den du ønsker selv.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerAlt i 1 form - sommerkoteletter og grønnsakerLes mer
Dette er en middag som nesten lager seg selv. Ja, du må nok kutte opp grønnsaker først. Sommerkoteletter fra 50% disken og nydelige grønnsaker i en og samme form. Og jeg lager en fantastisk rotmos av grønnsakene etterpå. For grønnsaker som har ligget lenge i form slik, er ikke mye pene på tallerken. Men de har en hei dundrende god smak. Så brukes må de. Da kan man heller koke litt nye grønnsaker ved siden av om man ønsket det. Du kan også bruke andre koteletter til samme oppskrift
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaga KjøttpuddingLes mer
Kjøttpudding er noe man spiser alt for sjelden. Hvorfor det, når det er så godt. Tradisjonelt serveres kjøttpudding med grønnsaker, brunsaus og kokte poteter. Jeg har lager her med en soppstuing i steden for. Syns det passer veldig godt.
Kjøttpudding er enkelt å lage selv. Her viser jeg hvordan. Vil du lage en stor brødform, må du doble oppskriften. - 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFrikaseiLes mer
Frikasei er en nydelig frikasé med sei. Altså en fiskegryte. Jeg syns Frikasei var et kult navn, så nå ble det navnet på retten. Her kan man bruke de grønnsaker man liker best selv. Så trenger ikke følge oppskrift til punkt og prikke. Jeg bruker FirstPrice sei i blokk til denne retten. Eneste seien det er mulig å få tak i her i bøgda, men bruk gjerne annen sei om du har mulighet. Du kan gjerne bruke mer fisk og mindre grønnsaker om du vil. Jeg prøver å være litt økonomisk her. Så 400 gram holder til oss.
Denne blir jo selvfølgelig bedre med skikkelig fiskekraft, men det har jeg ikke. Så da blir det buljongterninger. - 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPølsegryteLes mer
Biff stroganoff er jo utrolig digg spør du meg. Og du kan også lage andre varianter. Du kan lage soppstroganoff eller pølsestroganoff også. Her har jeg lagd pølsestroganoff. Potetmos passer best til denne syns jeg.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torsk med eggesmørLes mer
Torsk er nydelig mat, og den fiskesorten vi spiser mest av hjemme. Her har jeg bakt fisken i ovn. Jeg bruker torsk fra FirstPrice, men bruk den torsken du ønsker. Kan også bruke annen fisk om du vil. Her serverer jeg torsken med eggesmør, kokt gulrot og potet.
- 08/08/2024 - Tom Martin 1 KommentarPanert kyllingfiletLes mer
En skikkelig god kyllingmiddag. Og det er paneringen som gir den gode smaken. Panering består av cornflakes, krydder og parmesan. Hva du vil servere til, bestemmer du selv. Jeg bruker stekte poteter, bbq-saus, maispure og salat
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffsnadder med ostepopsaus og stekte poteterLes mer
Biffsnadder er jo utrolig godt syns jeg. Vanligvis servert med bearnaise eller peppersaus. Her lager jeg en ny saus til retromaten biffsnadder/biffsnacks, nemlig ostepopsaus. Dette er jo alle ostepopelskeres drøm. Jeg serveres her med stekte poteter. Du velger selv hvilket tilbehør du vil ha.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFiskepakker og SandefjordsmørLes mer
Fiskepakker eller bagger er kjempegod mat. Disse kan enten dampes i kasserolle med lokk. Stekes i ovn eller på grillen. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan bruke de fiskesorter du ønsker. Her har jeg servert med Sandefjordsmør og kokte poteter. Disse pakkene er det godt med fisk i. Så er du småspist, er det bare å bruke mindre fisk.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKJØTTFORM MED ROTMOSLOKKLes mer
En enkel og kjempegod middag i form. Et nydelig kjøttfyll på bunn. Så et lag med rotmos, før den toppes med litt ost. Så enkelt og greit, bare prøv selv.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde TorskekakerLes mer
Hjemmelaga Fiskekaker er godt i alle varianter. Her har jeg lagd kun med torsk. Disse blir selvfølgelig best med fersk torsk, men det har jeg ikke tilgang på. Så bruker frossen FirstPrice filet her. Jeg tar med smeltevannet fra fisken. For det er det litt stivelse i. Kakene serveres jeg sammen med kokte poteter, smeltet smør med persille og råkostsalat.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaga kyllingnuggets med cornflakesLes mer
Kyllingnuggets er jo kjempegod helgemat for eksempel. Og hjemmelaga nuggets er lett å lage selv. Her har jeg brukt cornflakes som panering. Bruker du den uten spor av gluten, blir det også glutenfri. I panering har jeg også krydder og ost. Disse kan du fritere i frityr, i ovn, airfryer eller i stekepanne. Jeg serverer nuggets i hjertesalat her, med stekte poteter og bbq-saus som dipp. Potetmos er også godt til nuggets, for de som ønsker det. Mine fileter var ganske store, så blir mange nuggets. De som er til overs, fryser jeg ned til en annen gang.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllinggryte med karri og kokosLes mer
En nydelig kyllinggryte som minner mye om Bali kyllinggryte. Bare et par ingredienser ekstra. Denne er fantastisk god, og med masse grønnsaker. Her serverer jeg gryten med stekte poteter, men er også god med ris og salat til.
- 07/08/2024 - Tom Martin 1 KommentarSvinegryteLes mer
En helt fantastisk gryte dette. Og du kan bruke de grønnsaker du har liggende eller ønsker. Her kan du bruke svinestek/skinkestek eller ribbe. Blir godt uansett. Behold svor og fett på, masse smak i det. Så kan de heller fjerne det ved bordet, de som ikke spiser det. Det er jo forskjellig størrelse på steker. Her har jeg brukt en stor en. Resten av gryta fryser jeg bare ned. Så har vi til en annen gang.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøtt- og makaroniformLes mer
En superrask, enkel og god hverdagsmiddag dette. Kjøttfyll, makaroni og ost i god form. Denne kan også lages på forhånd, og sette den i ovn når det er tid for middag.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerUrtepanerte sommerkoteletterLes mer
Urtepanerte koteletter er kjempegodt. Og du kan bruke de koteletter du har lyst på. Her har jeg brukt sommerkoteletter. Paneringen består av knust cornflakes, men du kan bruke griljermel om du ønsker.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSalsakylling i god formLes mer
En enkel middag som nesten lager seg selv. Man blir vel i god form med salsa. Kanskje ikke den salsaen her da. Eller tacosaus som vi nordmenn sier. Her stekes og serveres alt i samme form. Har kun litt salat ved siden av.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakte kyllingklubberLes mer
En nydelig kyllingmiddag som gir ekstra saftige kyllingklubber med masse smak. Server med ris og salat
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGratinert spagettigryte i formLes mer
Dette er en nydelig hverdagsmiddag. Og en god variant av spagettimiddagen. (Pasta al forno variant)
Her har jeg lagd den glutenfri, men bruk den spagettien du ønsker. - 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKylling tandooriLes mer
Tandoori kylling er en sørasiatisk rett med kylling marinert i yoghurt og krydder og stekt i en tandoor, en sylindrisk leirovn. Retten er nå populær over hele verden. Den moderne formen på retten ble popularisert av Moti Mahal-restauranten i New Delhi på slutten av 1940-tallet.
Her er en norsk variant
Oppskrift på den kjente indiske matretten Chicken Tandoori. Du kan bruke 600 gram kyllingfilet eller 1 kg kyllingklubber. Jeg har brukt kyllingklubber her. Jeg bruker også tandoori masala krydder fra Normal. Du kan bruke 2 ts garam masala istedenfor. Server med naanbrød og ris. - 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingsnadder med karrisausLes mer
Kyllingsnadder er det samme som biffsnadder, bare med kylling. Du kan bruke filet eller du kan også bruke ferdig strimlet kylling fra butikken. Her har jeg servert med en karrisaus og ovnsbakte poteter.
- 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerCornflakespanerte nakkekoteletterLes mer
En nydelig svinesnitzel-variant av nakkekoteletter, panert med cornflakes. Cornflakes gir en mye bedre smak til både kjøtt og fisk, enn griljermel. Det syns i hvert fall vi her hjemme. Og velger du riktig cornflakes, er den også glutenfri. På noen pakker står det: «kan inneholde spor av» så viktig å lese på pakken. Her bruker jeg nakkekoteletter fra FirstPrice. Disse kan du enten steke i olje/smør, i stekeovn eller i airfryer.
Hva du ønsker som tilbehør og saus er opp til deg. Jeg har ovnsbakte grønnsaker og en saus på oksekraft (buljong) - 07/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerIngefær- og soyamarinert kyllingspydLes mer
Den nydelige marinaden gjør dette til en fantastisk middag. Om du ønsker kan du marinere hele filet eller kyllingklubber også. Jeg lager kyllingspyd her. De kan stekes i ovn, på panna eller på grillen. Marinaden kokes inn etterpå til en glace du har på kyllingen.
Jeg har en nydelig brokkolisalat til denne middagen. Du velger selv hvilket tilbehør du ønsker til kyllingen. - 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorsk i tomatform med olivenLes mer
Stykker av torsk i en deilig tomatsaus med oliven. Dette er en nydelig torsk i god form middag. Du kan bruke den torsken du ønsker. Her bruker jeg FirstPrice sin torskefilet i stykker. Denne middagen serverer jeg med kokt potet til.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPotetgullpanert kyllingLes mer
Utrolig god kyllingmiddag dette. Paneringen er potetgull med paprika. (kan også bruke potetgull med salt & pepper) Passer utmerket til kylling. Kyllingen deler jeg i strimler istedenfor å flatbanke de. Kan også lage disse som nuggetsbiter. Jeg syns strimler ser kulere ut på tallerken. Jeg lover deg at disse blir skikkelig sprø og god. Her har jeg servert kyllingen med maispure, aioli og stekte poteter.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSommerkoteletter med urte- og ramsløksmørLes mer
Langtidsstekte koteletter er nydelig mat. Du kan bruke de koteletter du ønsker til denne oppskriften. Jeg bruker sommerkoteletter i dag, de var på halvpris. Jeg har ikke så mye ramsløk. Så jeg har også gressløk og frisk oregano i smøret. Du kan selvfølgelig bruke kryddersmør fra butikken også.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSitronkyllingLes mer
Sitronkylling er kjempegodt enten du bruker filet, lår eller kyllingklubber. Her bruker jeg 20 kyllingklubber. Disse har jeg marinert i Ølkrydder Bbq-Rub. Sitron og honning. De ble marinert i 5 timer. Du kan bruke salt og sitronpepper i stede for. Gni kyllingen godt inn. Legg kyllingen i en pose i kjøleskapet. Minimum 2 timer
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLettsaltet torsk med tilbehørLes mer
Man får nesten ikke noe bedre mat enn lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSmørmarinert potetkyllingLes mer
En virkelig smakfull kyllingmiddag dette. Kyllingklubber er marinert i smeltet smør og krydder. Så festet på en mandelpotet. Stekes i ovn, og vipps har man en nydelig middag. Kyllingen gir en fantastisk smak til poteten.
Serveres med en liten salat og kyllingsaus - 06/08/2024 - Tom Martin 1 KommentarLangpannepannekake med bacon og grønnsakerLes mer
Pannekaker er godt året rundt syns jeg. Og det er veldig enkelt å lage langpannepannekake. Da slipper du å steke en og en pannekake. Har du på litt flesk eller bacon, pluss litt grønnsaker. Ja, da er dette skikkelig digg.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKlassisk tysk nudelsalat (klassicher deutscher Nudelsalat)Les mer
Kokkefruen lagde en klassisk tysk nudelsalat med skinke og ost. Denne er meget god, så anbefales virkelig.
Spiser du den slik den er som salat, holder oppskriften til 4 personer.
Denne er også veldig god som tilbehør til andre retter.
Du kan også bruke for eksempel kyllingkjøtt eller picnic-skinke. Og du kan bruke andre grønnsaker om du vil.Denne blir best om den får stå over natta, men ikke nødvendig om du lager den i en fei.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet pasta med kyllingLes mer
En nydelig kremet pastarett med masse gode smaker. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen, og sausen oppleves som veldig saftig og kremet uten at den blir for mektig.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOnePot Kylling- og spinatgryteLes mer
En fantastisk kremet gryte med masse gode smaker. Her lager du alt i samme gryte. Nydelig smak av bacon, kylling og parmesan. Dette blir fort en favoritt rundt spisebordet.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerStekt torsk med ertepuré og urtesmørLes mer
Stekt torsk er utrolig godt. Og torsk er kokkefruens store favoritt. Så når jeg lager torsk, får jeg alltid en ekstra stjerne i boka🌟
Her har jeg servert med kokt mandelpotet, ertepuré og urtesmør. - 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorsk- og mandelpotetkakerLes mer
Disse kakene er greie å lage om man har rester. Trenger jo selvfølgelig ikke rester heller. Jeg har både trekt torsk og kokt nye mandelpoteter til denne oppskriften. Dette er enkel mat, og man trenger ikke mer en salat og litt remulade som tilbehør. Det velger du jo selv da. Her er oppskrift på kakene
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHasselback-aubergineLes mer
Disse herlighetene kan du enten ha som tilbehør til kjøtt, eller servere i en vegetarrett. Du bestemmer selv tilbehøret. Jeg lager de her som vegetarrett. Derfor er det to biter til hver. Som tilbehør holder denne oppskriften til 4 personer.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMoussaka (liten)Les mer
Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med salat og tzatziki. Her har jeg lagd oppskrift til 2 godt sultne personer.
- 29/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBakt pestokylling med mozzarellaLes mer
En nydelig kyllingmiddag i form dette. Her kan du enten lage din egen pesto, eller kjøpe ferdig på glass. Bruker kyllingfilet til denne retten. Serveres med ris og salat. Til saus bruker jeg kyllingbuljong og vann, som jeg jevner med maizena. Smaker til med salt, pepper og litt fløte. Så har jeg litt persille i.
- 29/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHelstekt kylling med stekt ris og grønnsakerLes mer
Kylling er alltid en god middag, og spesielt helstekt kylling. Da kan man for eksempel også bruke de grønnsaker man ønsker i formen. Her serverer jeg med stekt ris og grønnsaker. Krafta fra formen bruker jeg til saus. Jeg steker 2 hele kylling denne gangen. Begge er på 1.4 kg. Vi er 5 personer til middag.
- 29/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerElgkarbonaderLes mer
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger.
I denne oppskriften blander jeg malt elgkjøtt og malt svinekjøtt. Resultatet blir saftige kaker. Bor du på en plass slik som oss, der medisterdeig er kun å få til jul. Ja, da kan du fint male litt svinekjøtt sammen med elgkjøttet. - 29/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGlutenfrie pannekakerLes mer
Glutenfrie pannekaker er like lett å lage som vanlige. Topp med bacon, syltetøy, ost og skinke, eller hva du liker og ha på pannekakene dine! Og gjerne med litt suppe først.
- 28/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFylte kjøttpølser og søtpotetmosLes mer
En kjempegod hverdagsmiddag med kjøttpølser. Bruker pølser jeg fant på halvpris. Det var også billig for brokkoli akkurat nå. Her serverer jeg fylte pølser med søtpotetmos.
- 28/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttboller og kremet hvitløkssoppLes mer
En fantastisk middag dette. Og det er så mange gode smaker samlet i en panne. Du må nesten være litt glad i hvitløk. Server med det tilbehør du ønsker.
- 28/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttkaker i brunsaus (glutenfri)Les mer
Kjøttkaker er jo den perfekte søndagsmiddagen i mange norske hjem. Her har jeg lagd kjøttkakene med 50/50 storfe og kjøttdeig av svin. Kjøttdeig av svin koster halvparten av en kjøttdeig med storfe. Så litt mer økonomisk. Jeg lager en glutenfri brunsaus, men du kan bruke vanlig hvetemel om du ønsker.
- 25/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPlukkfisk i terteskjellLes mer
Her har jeg lagd 7 terteskjell med plukkfisk. Jeg bruker torsk i plukkfisken, men du kan også bruke annen fisk om du ønsker. Plukkfisk er jo egentlig restemat fra gammelt av, men vi har sjelden rester etter fisk og potet.
- 25/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt lettsaltet torskLes mer
Man får nesten ikke noe bedre mat en lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.
- 25/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerReinskav- og soppgryteLes mer
Reinskav er jo kjempegodt viltkjøtt. Blandet med fersk sopp som kantarell, litt cream fraîche, fløte og brunost. Så blir dette et festmåltid. Du kan selvfølgelig bruke annen sopp også. Server med potetmos eller kokte poteter. Strø gjerne over litt tyttebær før servering. I denne retten bruker jeg krydder fra vår egen krydderserie.
- 24/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTagliatelle med rød pesto og kyllingLes mer
En kjempegod pastarett med litt krutt. Rød pesto passer veldig godt til pasta. Og gir en helt annen smaksopplevelse enn grønn pesto. I denne pastaretten har jeg champignon, paprika og kylling. Bruker ferdigstekt salatkylling, men du bruker det du ønsker. Og jeg bruker fersk tagliatelle fra butikken.
- 20/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEnkel lapskaus med svineknokeLes mer
Lapskaus er alltid godt det, og du kan bruke alt fra pølser, skinkestek, svinestek, lettsaltet flesk til svineknoke. Både røkt eller lettsaltet. Her har jeg brukt lettsaltet knoke. Og jeg bruker grønnsaker fra pose. Slik at det skal være billigere og lettere for de med vonde armer og fingre. For skrelling og kutting av mye grønnsaker, er det mange som sliter med. Da er disse posene med lapskausblanding til god hjelp.
Samme oppskrift kan du lage kjøttsuppe av. Da bruker du bare ekstra fra krafta. Og kortere koketid på grønnsakene. Da burde du også skumme av under koking av knoken. Da får du en klarere kraft. Til lapskaus er det egentlig ikke nødvendig. - 20/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPølse- og soppstroganoffLes mer
Dette er en nydelig stroganoffvariant. Bruker både pølser og sopp i denne.
Her bruker jeg grillpølser og kantarell, champignon og tørket traktkantarell. Går helt fint om du bare bruker champignon også. Denne serverer jeg med hjemmelaget potetmos
- 20/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torsk med broccolikremLes mer
En nydelig torskemiddag dette, og brokkoli passer veldig godt til fisk syns jeg. Så da valgte jeg en brokkolikrem til denne middagen.
Jeg serverer kokte poteter og smeltet smør med gressløk i også. De to siste der klarer dere selv. - 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSquashlasagneLes mer
Å bytte ut pastaplatene i lasagnen med skiver av squash er en enkel og smakfull måte å få i seg en ekstra grønnsak. Squash smaker ikke så mye i seg selv, men har en egenskap der den suger til seg smaker. Så i en lasagne får squash masse smak. I oppskriften har jeg skrevet to squash, jeg bruker en kjempestor. Dyrket fram av min stefar. Vi er også 5 personer til middag, så må bruke to kjøttdeig. Steker først en som jeg legger til side. Blander den inn når kjøttsausen skal koke litt.
Lager du en litt mindre form til 4 personer holder det med en kjøttdeig. - 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPotetgullpanerte koteletterLes mer
Potetgull kan brukes til mer en bare snacks. Det kan også brukes til panering. Paprikapotetgull til kylling for eksempel. Her bruker jeg potetgull med ost og løk til nakkekoteletter. Her serverer jeg kotelettene med stekte poteter, brokkoli og smeltet smør med urter.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet spagetti med squash og baconLes mer
En nydelig pastamiddag dette. Stekt bacon og parmesan gir en nydelig smak til denne middagen. Squash smaker ikke så mye i seg selv, men den har en fantastisk egenskap. Den suger til seg alle smakene du blander sammen med den.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSmørgrøt/fløyelsgrøtLes mer
Smørgrøt eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Og så har du de som kaller det for tjukk saus med sukker og kanel. Trur ikke de er så glad i denne. Uansett så elsker jeg denne grøten. Så da må jeg jo lage litt innimellom.
Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med rømme eller cottage cheese på slutten av koketiden. - 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftige svinekoteletterLes mer
Svinekoteletter er god mat om man lager det skikkelig. Mange har problemer med at kotelettene blir alt for tørre. Svinekoteletter trenger enten lang koketid, eller langtidsstekt på svak varme. Følger du denne oppskriften får du garantert saftige svinekoteletter. Her bruker jeg koteletter fra FirstPrice. Jeg serverer kotelettene i brunsaus, med kokte poteter og sopp- og brokkolistuing.
Hvor mange koteletter en person spiser, kommer litt an på størrelsen på kotelettene. Jeg beregner denne middagen til 4 personer
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFleskepannekakerLes mer
Kjempegode fleskepannekaker.
Disse har jeg lagd glutenfri, men du bruker det melet du ønsker.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPasta med kantarell og parmesanLes mer
Pasta med kantareller er en enkel og herlig sensommer/høstmiddag. Kantarellen smørstekes med hvitløk, noe som gir den en nydelig smak. Parmesan gjør denne retten til et festmåltid. Bruk den pastaen du ønsker til denne retten. Jeg har lagd den med glutenfri Farfalle.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftige KyllingklubberLes mer
Kyllingklubber er enkel og god middag det. Server med det tilbehøret du ønsker. Jeg gjør det enkelt med salat og potetsalat. Disse kyllingklubber er marinert på forhånd. Burde ligge minimum en time og helst lengre i marinaden.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorskepanneLes mer
En nydelig torskemiddag dette. Torsk bakt i ovn, i fløtesaus med løk. Blir jo nesten ikke bedre en det. Jeg serverer kokt potet og gulrot til denne retten.
- 19/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFiskegratengLes mer
Fiskegrateng er nydelig mat. Fiskegrateng er også veldig kjekk mat å fryse ned. For den er best når den er oppvarmet.
Her har jeg lagd en liten fiskegrateng til 2 godt sultne personer. I denne bruker jeg torsk fra FirstPrice. Servers med smeltet smør, raspa gulrot og kokte poteter. Ja, for fiskegrateng er en av få retter som både har pasta og potet.
TipsOm du vil ha fiskegratenger litt luftigere. Så kan du skille plommer og hvite. Så pisker du hviten luftig før du rører den og plommene inn i gratengen.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBønnegryte med bacon og kikerterLes mer
En nydelig bønnegryte varmer godt i kroppen. Her bruker jeg ikke chilibønner, for de har økt veldig i pris. I stede for tilsetter jeg heller fersk chili. Denne gryten serveres med kokt ris.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet KyllingpastaLes mer
En nydelig pastamiddag med kylling. Jeg bruker salatkjøtt av kylling i denne retten, men du velger selv hvilket stekt kyllingkjøtt du bruker. Det samme med pastaen, bruk det du har får hånd.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGratinert Kjøtt- og grønnsaksformLes mer
En lekker og smakfull middag dette. En ring med tre forskjellige grønnsaker, og kjøttdeig med tomatsaus i midten. Drysser over litt ost og gratinerer i ovn. Poteten burde kokes på forhånd, om ikke blir den litt hard i forhold til det andre. Jeg beholder skallet på poteten, da jeg syns at det blir penere. Den kan hende du må forandre litt på antall grønnsaker, det kommer jo litt an på hvor stor form du bruker. Her bruker jeg en 24 cm springform
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingklubber i tomatsausLes mer
En enkel og god kyllingmiddag i god form. Her bruker jeg ferdigstekte kyllingklubber, og tomatsausen er laget fra bunn. Serverer med stekte poteter. Hvor mange kyllingklubber en person spiser, varierer veldig. Jeg spiser for eksempel 5-6 stykker til en slik middag.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPølse- og potetomelett i ovnLes mer
Slike rot i hop panner er kjempegode. Og man kan få brukt opp litt grønnsaksrester man har liggende. Så du trenger ikke bruke akkurat det jeg har gjort.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKokt Kassler med tilbehørLes mer
Benfri kassler er det samme som kokt røkt svinekam på norsk. Du kan også bruke den som pålegg, det er det samme som hamburgerrygg. Du kan skjære den i skiver og varme forsiktig. Du kan kutte den i biffstykker å steke i panna. Og du kan trekke den i vann, som jeg gjør jeg her.
Jeg serverer kassler med en nydelig coleslaw, saus på kraften og kokte poteter. Dette kjøttstykket er på 1.1 kg og holder i massevis til 4 personer. Resten kutter jeg til pålegg - 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerStekt torsk med tilbehørLes mer
Kjøtt er kjøtt og fisk er mat, sier mange. Og jeg må nesten si meg enig der. Her i huset er vi veldig glad i fisk. Vi bruker mest torsk, da det er lettest å få tak i. Vi bruker torskefilet fra Firstsprice. Du kan også bruke annen fisk til denne oppskriften.
Her har jeg stekt torsk med søtpotetmos, ertepuré, stekt asparges og smeltet smør. Jeg bruker rømme istedenfor fløte/smør både i søtpotet og ertepuré. Passer utrolig godt til fisk. Asparges fant jeg i 50% hylla. Så de er litt små når de kutter vekk det dårlige. - 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFår&KålLes mer
Nei, jeg har ikke tullet med fårikålen. Dette er en annen middagsrett med de samme ingrediensene. Her damper jeg fårikålkjøtt og lager kålstuing på kraften. Servert med kokte gulrøtter og potet. Og det var så himmelsk godt. Så vil du prøve en annen rett med fårikålkjøtt, da burde det være denne.
Jeg har brukt FirstPrice fårikålkjøtt her. Pakken var på 1.8 kg - 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFårikål i leirgryte/römertopfLes mer
Fårikål er en nydelig tradisjonsrett man gjerne kan lage i leirgryte uten å kødde med tradisjoner. For leirgryte er en enda eldre tradisjon. Kjøttet blir utrolig mørt i leirgryte.
Her bruker jeg en helt vanlig fårikåloppskrift, man må bare huske litt mindre vann. Hvor mye man får plass til i en leirgryte varierer jo etter hvor stor gryta er. Man burde også kutte kålen litt mindre enn man vanligvis gjør.
Husk at leirgryta må ligge 30 minutter i vann før bruk. Er det en ny leirgryte, eller veldig lenge siden du brukte den sist. Da burde den ligge over natta (10 timer)Her får du oppskriften jeg fikk plass til i min leirgryte.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde SeikakerLes mer
Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her lager jeg seikaker med kun sei, men du kan også blande i annen hvit fisk om du ønsker. Jeg bruker sei i blokk fra FirstPrice til disse kakene. Siden disse er fra frysedisken, bruker jeg ett egg i oppskriften, og reduserer melken/fløte med 0.5 dl. Dette trenger du ikke gjøre med fersk fisk.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGris-i-kålLes mer
Det er mange der ute som ikke liker smaken av får/lam. Da kan man lage Gris-i-kål istedenfor. Dette er en god erstatning for den kjente fårikålen. Her bruker jeg nakkekoteletter i Gris-i-kålen, men du kan bruke annet svinekjøtt også. Du kan også lage Ku-i-kål om du ønsker.
- 17/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerNakkekoteletter med soppstuingLes mer
Nakkekoteletter er de beste kotelettene syns jeg. Og de blir best når de får 3 timer i ovn. Da blir de så møre at de nesten faller fra hverandre. Jeg bruner de ikke på forhånd. Kun smør og krydder på før de går i ovn. Her serverer jeg med kokte poteter og soppstuing. Om man ikke koker soppstuingen helt inn, kan den brukes som saus også. Da trenger man ikke noe annen saus ved siden av.
Er kotelettene store, beregner du 1 per person. Jeg steker opp hele pakken fra FirstPrice her, er 5 koteletter.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTagliatelle med kremet broccolisaus og baconLes mer
En fantastisk pastarett det her. Dette er også en rett du kan bruke litt rester i om du ønsker. Og du kan selvfølgelig bruke pastatype etter eget ønske. Jeg bruker Tagliatelle, for syns det ser penere ut på tallerken.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEnkel spagettigryteLes mer
Dette er en rask og enkel spagettigryte. Her kan du også bruke grønnsaker etter ønske. Server gjerne med noe godt brød inntil.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPanerte kyllingklubberLes mer
Panerte kyllingklubber er utrolig god kosemat. Her panerer jeg med cornflakes, men du kan bruke annen panering også som for eksempel brødrasp, potetgull og flatbrød. Du kan steke de i en panne med olje, i stekeovn eller i airfryer.
TipsParmesan og urter er veldig godt i paneringen
Her serverer jeg kyllingklubber med stekte poteter, asparges og spekeskinke, aioli og ruccolasalat med tomat. Du kan velge det tilbehøret du ønsker.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingklubbfrikaséLes mer
Frikasé syns jeg er veldig godt. Uansett om man bruker lam, høns, fisk eller kylling. Her har jeg lagd en variant med kyllingklubber. Kyllingklubber kokes og og får trekke et par timer for å få en god kraft til frikasé. Jeg bruker maizena som jevner istedenfor hvetemel, for da blir den glutenfri.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet spagetti med kylling (glutenfri)Les mer
En nydelig spagettigryte det her. Denne er glutenfri, så hjelper ikke bruke pastavannet som stivelse i sausen. Bruker du vanlig spagetti, kan du bruke 0.5 dl av pastavannet sammen med fløten. I denne gryten er det også parmesan. Ja, for det hører nesten med.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerStekt torsk med jordskokkpurèLes mer
Jordskokkpurè passer veldig godt til stekt fisk. Vanligvis kokes jordskokk før man lager pure, men den blir enda bedre om du baker dem i ovn først. Jordskokken jeg bruker her heter Dagnøytral.
Her bruker jeg torskefilet fra Firstprice. Serverer også med noen honningglaserte gulrøtter. Det er ingen potet til denne retten, da jordskokk fungerer som potet. Du kan jo selvfølgelig ha det om du ønsker.
- 16/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGyros i pita med tzatzikiLes mer
Lag deilig gresk gyros i pita med tzatziki og Pommesfrites. Det er vanligst å bruke svin eller kylling i gyros. Bruk gjerne et kjøttstykke med litt fett som for eksemepl svinenakke eller nakkekotelletter som du skjærer bort beina fra. Du kan også bruke ytrefilet av svin om du vil ha magrere kjøtt. Lårfilet av kylling har også mer fett enn kyllingfilet. I lammesesongen kan du bruke flatbiff av lam eller rester av lammestek.
Her bruker jeg nakkekoteletter som jeg strimler opp. Kjøttet blir ekstra godt om det får marinere over natten. Har du ikke friske urter, kan du bruke 1 ts tørket av hver.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKokt torsk med eggesmørLes mer
Torsk er nydelig mat, og den fiskesorten vi spiser mest av hjemme. Her har jeg trekt torsken. Jeg bruker torsk fra FirstPrice, men bruk den torsken du ønsker. Kan også bruke annen fisk om du vil. Jeg serverer torsken med eggesmør, kokt gulrot og stekte småpoteter. Potet og gulrot regner jeg med dere fikser selv. Så dere får oppskrift på torsk og eggesmør
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBacon langpannepannekake (glutenfri)Les mer
Bacon eller fleskepannekaker er jo utrolig digg. Gjerne med litt suppe først. Ingen suppe, ingen pannekake er det jeg sier. Her lager jeg den glutenfri, og i langpanne. Da slipper man å steke en og en. Mye raskere og lettere. Du kan gjerne bruke vanlig hvetemel i stede for. Denne er jo ekstra god med masse bacon, så jeg bruker 400 gram. Pga pris, så bruker jeg FP sin bacon.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLøvbiffgryteLes mer
Dette er en nydelig gryte. Nesten som en viltgryte det her. Nei, det er ikke løve i den. Og heller ikke løv fra hagen. Løvbiff er jo retromat, og på denne måten oppgraderer du løvbiffen litt. De fleste er vel vant med bearnaise og pommes-frites til løvbiff. Her serverer jeg med stekte poteter. Potetmos er også kjempegodt til denne retten. Så dette velger du selv.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerJegergryte med reinskavLes mer
Jeg-er-gryte, hvilken gryte er du? Ja, dette er en nydelig jegergryte. Her bruker jeg reinskav, men du kan bruke skav av hvilket dyr du ønsker. Både elg, hjort og rådyr er godt i denne gryten. Har du tilgang på annen sopp enn champignon, så passer det også perfekt her. Jeg bruker champignon og litt tørket traktkantarell i dag.
Jeg serverer denne gryten med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy. - 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEntrecôte, soppstuing og parmesanpotetLes mer
Innimellom er det veldig godt med en entrecôte syns jeg. Jeg bruker FirstPrice sin entrecôte, for da blakker man seg ikke helt. Her har jeg lagt soppstuing og parmesanpotet som tilbehør. Hvilken saus du vil bruke, er opp til deg.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet spagetti med bacon og grønnsakerLes mer
En veldig enkel og god spagettimiddag det her. Her lager jeg en kremet spagetti med bacon, løk, vårløk og paprika. Du kan jo selvfølgelig bruke andre grønnsaker om du vil. Jeg bruker fersk pasta fra butikken. Koketid 3 minutter, så går fort å lage denne middagen. Du kan bruke annen pasta etter ønske.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffsnadder med maispuré, rødvinssaus og stekte poteterLes mer
Dette er en herlig middag som passer best som helgemat. Her bruker jeg entrecôte fra FP. Den passer veldig godt til slike retter. Jeg serverer denne med stekte poteter, maispuré og en nydelig rødvinssaus.
Stekte poteter regner jeg med at dere fikser selv. Er kun potet i båter/eller småpoteter som blandes med olje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca. 35 minutter
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSvinekoteletter i brunsausLes mer
Både svinekoteletter og nakkekoteletter er jo kjempegodt når de får putre en god stund i saus. Da blir de saftig og god, pluss at sausen får jo en utrolig smak. Her lager jeg med svinekoteletter fra FP. Jeg har også løk og champignon i gryta, men det er jo valgfritt. Selv om oppskrift er til 4 personer, så bruker jeg hele pakken med 6 koteletter. Er man litt storspist som sånn meg, så vil man kanskje ha to koteletter. Det er jo ikke alltid at de er like store i en pakke.
Server gryten med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerStekt torsk med løkLes mer
Stekt torsk, løk, smelter smør og kokte poteter. Det er alt som skal til for å få en nydelig fiskemiddag. Du kan også bruke andre fiskesorter om du ønsker, eller annet tilbehør. 2 fiskestykker steker jeg uten hvetemel. Må ha en porsjon glutenfri også.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRibbegryteLes mer
Ribbe kan brukes til mange forskjellige retter. Gryte for eksempel, er veldig godt. Ribbe i biter, potet og andre grønnsaker i samme gryte. Dette er en gryte det oser kjærlighet av. Du kan bruke annet svinekjøtt også om du ønsker.
TipsDenne er veldig god om du bruker brun jevning i. (brun roux) Jeg måtte ha den hvetefri, derfor maizena. Om du vil ha denne helt glutenfri, sjekk hvilken buljong du bruker. Ikke alle er glutenfri.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTorsk i airfryerLes mer
Torsk er nydelig mat som du enkelt kan bake i en airfryer. Bruk gjerne aluminiumsformer som passer ned i din airfryer. Så slipper du så mye vasking. Denne airfryeren er så pass stor, at jeg akkurat får plass til 800 gram torsk. Så da bruker jeg ikke former. Denne er også veldig enkel å rengjøre.
Jeg serverer torsken med kokt potet, bacon- og baconfett og ertepuré - 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerPorchettaLes mer
Porchetta er god mat, men lager det som regel bare en gang i året. Porchetta er en italiensk ribberull. Hver gang jeg lager denne, så prøver jeg et nytt fyll og krydder. Vanligvis har man også i salvie og fennikelfrø, men personlig syns jeg ikke så mye om det. Så jeg gjør det på den enkle måten, uten for mye dilldall her. Jeg vil ikke at krydder skal overdøve smaken av kjøttet.
Hva du vil servere til, er jo litt opp til deg. Jeg gjør det enkelt her. Rødkål, poteter og brunsaus. Da er jeg fornøyd.
Her bruker jeg en FP tynnribbe på 2.6 kg. Noe som burde holde til 8 personer. Denne ribben er ferdig rutet og krydret. Så jeg hopper over ruting, og bruker litt mindre salt og pepper inni.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerOvnsbakt torsk med gulrotstuingLes mer
Dette er en fantastisk fiskemiddag. Du kan bruke annen fisk enn torsk også. For å gi torsken litt ekstra god smak, så har jeg på en liten dusj røyksyre. Skal ikke veldig mye til, så et par trykk med sprayen er nok. Jeg har også godt med salt på fisken. Dette er noe du bestemmer selv da. Du kan lage fisken vanlig med bare litt salt og pepper på.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMac'n cheese med kylling og grønnsakerLes mer
En enkel og kjempegod Mac'n cheese. Perfekt som kosemat det her. Og finnes ikke sunt i det hele tatt. Jeg har lagd denne med kylling og litt grønnsaker. Jeg bruker revet hvit ost i stede for cheddar.
TIPS
Om du ønsker, så kan du lage oppskriften under. Så har du det i en ildfast form, topper med revet ost. Og gratinerer i stekeovnen. - 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKjøttdeiggryte med risLes mer
Dette er en nydelig gryterett. Du kan også få brukt opp litt grønnsaksrester om du har. For du trenger ikke å bruke akkurat det jeg gjør her. Alt går i grisen som det heter.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingpanne med ris og ostesausLes mer
Dette er en veldig enkel og god kyllingmiddag. Her bruker jeg ferdigstekte kylling vingklubber. Du kan selvfølgelig kjøpe rå, å steke de selv også. Kylling, ris og grønnsaker i samme form. Og en deilig ostesaus over.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRed Curry fiskegryteLes mer
En nydelig fiskecurry servert med ris. Her kan du bruke den fiskesorten du ønsker. Jeg bruker torsk i denne. Om du vil toppe gryten med koriander eller persille er opp til deg. Hjemme hos oss er det kun jeg som spiser koriander, så da blir det persille.
Det er mange som ikke liker kokosmelk, da er det lov å bruke fløte i stede for. - 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRed Curry kyllinggryteLes mer
En nydelig red currygryte med kylling vingklubber. Kan bruke vanlige klubber også, eller filet som du kutter i strimler og steker først. Denne skal være litt hot, men ikke så hot at det ødelegger balansen i gryten. Vingklubbene jeg bruker er ferdig stekte. Noe som gjør denne middagen rask å lage. På disse vingklubbene er det lite kjøtt, så jeg beregner 500 gram til to personer. Det meste er jo bein. Bruker du vanlige kyllingklubber, beregner du 4 per pers. Kyllingfilet beregner du 150 gram per person. Retten serveres med ris, jeg har litt karri i kokevannet.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerNakkekoteletter i ovnLes mer
Nakkekoteletter er veldig god middag syns jeg. Og gir du de tre timer i ovn på 125 grader. Ja, da blir de skikkelig saftig og god. Her serverer jeg kotelettene sammen med soppstuing, brunsaus, kokte poteter og asparges. Jeg bruker FirstPrice koteletter her. En pakke holder til 4-5 personer. Ikke alle koteletter er like store. Så du må se an hvor mye dere spiser.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKremet tagliatelle med baconLes mer
En fyldig og god pastarett det her. Masse smak av bacon og parmesan. Dette er en stor favoritt her i huset. Og man kan nesten bruke hva man ønsker i denne. Fin måte å få brukt opp grønnsaksrester om man har. Denne er også veldig god med kylling i.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSeibiff med løk i fløtesausLes mer
Seibiff er en av mine middagsfavoritter. Og jeg liker den ekstra godt i en fløtesaus. Noen lager Seibiff med brunsaus til. Noen rører ut rømme i stekefettet og noen bruker kun melk. Jeg syns fløte slår de variantene. Her serverer jeg seibiffen med raspa gulrot og kokte poteter.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKyllingkaker med potetmosLes mer
Kyllingkaker er enkelt å lage. Ruller du de mindre, får du kyllingboller. Kun størrelsen som er forskjell her. Kjempegodt med hjemmelaget potetmos, erter og en fløtesaus til.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBiffgryte med grønnsakerLes mer
Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre. Her kan du bruke høyrygg, bog eller rundstek av storfe. Her kokes både grønnsaker og potet i samme gryte. Det er en gryte som er lik Boeuf Bourguignon, bare med noen forandringer.
- 14/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFiskeboller i terteskjellLes mer
Vanligvis er det fiskepudding man bruker i terteskjell. Og da med en tykk hvit saus med erter og reker. Her har jeg brukt fiskeboller, da de har litt mer smak. Bruker fiskeboller på boks til denne retten. Jeg bytter også ut erter med amerikanskblanding. Der er både erter, gulrot og mais. Det vil gi litt mer farge til denne retten. Og kraften fra fiskebollene gir litt mer smak. Jeg er mett etter 2 av disse, og Kokkefruen klarer 1. Så der ser dere litt mengdeberegning.
- 14/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLøvbiffgryte i fløtesausLes mer
I denne oppskriften har løvbiff og grønnsaker fått kost seg i en nydelig fløtesaus. Serveres med ris, potetmos eller kokte poteter.