jul og påske

  • 08/12/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lussekatter

    13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Nyt smaken av deilige lussekatter sammen med familien.

    Les mer
  • 13/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Juleribbe -Slik får du perfekt resultat-

    59% av Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Og da er det jo ekstra viktig med et godt resultat denne dagen. Nordmenn er like livredd hvert år for og mislykkes med ribba. Ja, jeg skjønner jo det godt da. Dette er middagen man absolutt ikke vil mislykkes med.

    Her skal jeg vise dere hvordan dere får et perfekt resultat år etter år. Et godt resultat ligger mye i forarbeidet. Her tar jeg det skritt for skritt sammen med dere.

    Les mer
  • 10/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kokt pinnekjøtt

    Noen liker dampet, og noen liker kokt. Kokt pinnekjøtt gir et saftigere og mer smakfullt pinnekjøtt. Selv om det heter kokt, så skal det selvfølgelig ikke koke. Skal kun syde under kokepunktet. Og bruker du vårt nydelige pinnekjøttkrydder i vannet. Ja, da får du en ekstra nydelig smak på kjøttet. Vil du dampe kjøttet, så kan du også bruke dette krydderet. Er også veldig godt i kålrotstappen i stede for pepper. Pinnekjøtt serveres med mandelpotet

    Her har jeg brukt urøkt pinnekjøtt fra Vossakjøt. Du bestemmer selv hvilket pinnekjøtt du ønsker å bruker.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lutefisk

    I denne oppskriften på lutefisk, bruker jeg lutefiskkrydder fra vår egen krydderserie. De finner du i nettbutikken. Du kan selvfølgelig bruke bare salt om du ønsker. Men jeg lover at dette krydderet løfter hele lutefisk opplevelsen. Man strør bare litt krydder sammen med salt på hvert stykke.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    GOD JUL DESSERT – Made With Love

    DETTE ER VIRKELIG EN DESSERT DU KAN SERVERE I ET JULESELSKAP. ELLER EN HYGGELIG DESSERT FOR FAMILIEN OM DU MÅTTE ØNSKE. DET VAR DET JEG GJORDE. LITT KVELDSKOS PÅ EN LØRDAG. DETTE ER ET TIPS DU KAN VIDEREUTVIKLE.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Nydelig gelé laget av julebrussaft

    Personlig syns jeg det smakte mye bedre når man laget gelé av disse julebrussaftene, enn å drikke de. Alle tre typene med saft ble veldig god som gelé. Og er jo ingen hokus pokus å lage litt gelé.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Stjerneskudd

    Med få ingredienser er disse stjerneskudda lagd på et øyeblikk. Disse har jeg lagd med klementin, men du kan bruke appelsin om du vil.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Christmas snowball treats

    Da har jeg lagd «Christmas snowball treats» som de heter på engelsk, men da er de kun hvite og de har en hel mandel i midten. Jeg har gjort det litt annerledes. Både lagd hvite og brune. Og jeg har ikke brukt mandel. Jeg har fylt de med nugatti, men her kan du fylle med nøtter, sjokolade, bær eller uten noe fyll. Det velger du selv. Du kan også ha smeltet sjokolade over. Rulle de i  f.eks hakkede nøtter, krokan etc.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Påskehare panna cotta med sjokoladesaus

    Elsker du skum påskeharen? Da kan du lage en nydelig påskedessert av de. Til jul lagde jeg skumnisse panna cotta. Her kommer påskehare panna cotta. Dette er oppskrift til 4 personer, men vi er bare 3 hjemme. Derfor litt ekstra i glassa.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelagde sjokoladeboller

    Veldig enkelt å lage, og gøy for barna å få være med på. Og disse er helt uten steking. Smaker fantastisk!

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Skumnisse-panna cotta

    Elsker du de rosa skumnissene? Da er denne oppskriften som skapt for deg. Dette er søtt og godt, og jeg er sikker på at denne desserten fort blir en favoritt hos både store og små. Om du ønsker kan du piske litt krem som du har på toppen.

    Les mer
  • 09/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Skumnissefudge

    Dette er virkelig godt for de som er glad i skumnissene. Et kjempegodt godteri du kan lage hjemme selv. 

    Les mer
  • 08/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kokostopper med sjokolade

    Disse er jo bare så søte og herlige. Dette er ikke helt det samme som kokosmakroner, men nesten. Bare litt mer julete. Røren/deigen er blandet med matfarge, slik at man får effekten av grønt tre.

    Les mer
  • 08/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Weihnachtsstollen

    Kokkefruen og hennes familie har Weihnachtstoll som en tradisjon til jul. Dette var en helt ny tradisjon for meg. Så den er med på julekake-listen her i huset. Her får dere vite hvordan hun lager de. Denne oppskriften holder til 3 små.

    Les mer
  • 08/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Pepperkakekongler

    Til disse søte og herlige pepperkakekonglene trenger du kun fire ingredienser. Og de er kjempe enkle å lage. De ser jo fantastisk ut på kakefatet. Om du ikke vil bruke pepperkaker, så kan du bruke en pakke Oreo kjeks. Disse ser mange av på både Tik Tok og Instagram. Blitt veldig populære. Så da må jeg jo vise dere også, hvordan man lager de. Sikkert gøy sammen med barn eller barnebarn. Og akkurat som oss mennesker, så er der ingen like kongler i skogen. Det viktigste er og ha det gøy.

    Les mer
  • 07/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget gravlaks

    Det er mye enklere enn man kanskje skulle tro å få til å grave laks hjemme. Kort fortalt så tilsetter du den rå fisken ulike krydder, for deretter å grave laksen i kjøleskapet i 1- 4 dager, gjerne under et lokk eller plastfolie.

    Retten gravlaks kommer fra tilberedningmåten å grave laks ned i jorda – derav navnet. Bakgrunnen for denne metoden, var for å sikre en stabil og passende modningstemperatur.

    I dag er gravlaks et begrep man bruker om rå laks som spises etter 2- 4 dager i kjøleskapet. Gravlaks kan for eksempel både serveres på tapasbordet, til forrett eller på knekkebrødet på julaften.

    Les mer
  • 06/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Vanillekipferl

    Dette er bare helt sykt gode kaker. Her må man ha viljestyrke, (eller vaniljestyrke) om du ikke har det. Ja, da tømmer du en kakeboks på 1-2-3. Disse er en favoritt her i huset. Det er kokkefruen som står for den tysk/østerrikske julebaksten her i huset. Her får du denne fantastiske oppskriften.
     

    Les mer
  • 06/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kakemenn, kjærringer og figurer

    Lubne, hvite kakemenn er populære julekaker over store deler av landet. De hvite kakefigurene er også kjent som julemenn, julemanna, gøttekæller eller spekulasi. Sprø utenpå og myke inni, og dekorert med konditorfarge. Det har jo vært litt diskusjoner om navnet på disse. At det kanskje må hete kakeperson istedenfor. Krenkehysteriet vil nok ingen ende ta uansett hva en kake heter. Jeg syns man skal ha de litt gøy med disse, skal ikke se ut som om de er kjøpt. Derfor bruker jeg flere farger

    Les mer
  • 06/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget Bounty-sjokolade

    Det ikke er noe problem å lage sin egen bounty! Du trenger kun noen få ingredienser og litt tålmodighet. Våt henda først, for dette er litt klin-kokos i sin rette forstand. Lag den formen du ønsker enten om de er avlange, runde eller hjerter. Til hjerter bruker jeg kakeformer.

    Les mer
  • 06/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hvit Bounty med Dulce de leche

    Nei, dette er ikke Mytteriet på Bounty!
    Det er nydelig hjemmelaget Bounty sjokolade. Og det er bedre enn mytteri, men kan føre til litt krangling om det bare er en igjen.
    Her har jeg trekt de med hvit sjokolade istedenfor mørk. Og jeg pynter med litt smeltet lys sjokolade. Jeg har brukt Dulce de leche istedenfor vanlig søtet kondensert melk, men du kan bruke vanlig også om du ønsker.

    Les mer
  • 06/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Bountykuler med stratos

    Nydelige bountykuler dette. Istedenfor kokesjokolade eller melkesjokolade, så har jeg her brukt Stratos. Stratos er min favoritt sjokolade, så da kan jo aldri dette bli feil. Her har jeg brukt Dulce de leche. Den syns jeg gir en mye bedre karamellisert smak en søtet kondensert melk. Bare prøv selv, så skjønner dere hva jeg mener. Kan også bruke HaPå pålegg.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Oppskrift på «Minas Brune Pinner»

    Yngstejenta bakte brune pinner. De kalles jo egentlig for Berits Brune pinner, men ser at de fleste oppskrifter nå har godt over til bare Brune pinner. Jeg vet ikke hvem Berit er, så jeg kaller de like gjerne «Minas Brune Pinner» siden hun lagde de.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Glutenfrie Brune Pinner

    Brune pinner hører julen til uansett om det er Berits, Mina eller Toms. Det er en av de 7 slagene. Her er en glutenfri variant. Du kan selvfølgelig bruke hvetemel om du ikke ønsker de glutenfri. Her i huset er det tradisjon å spise nystekte brune pinner til adventskosen. Da med gløgg og andre småkaker også. Så tenner vi lys og synger hver søndag i advent, en fin tradisjon.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Riskaker med japp og melkesjokolade

    Riskaker med nydelig smak av japp og melkesjokolade. Denne er lagd i langpanne, men du kan jo lage de i muffinsformer om du vil. Disse kan også fryses.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hvite risboller i langpanne

    Man trenger ikke bare lage brune risboller, prøv også hvite. Disse er lagd med hvit sjokolade og vanilje ekstrakt. Mange synes risboller hører med til julefeiringen. Og det skal godt gjøres å bare spise en av disse, men pass på....

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Karamell risboller

    Vil du prøve noe annet en risboller, da er disse et godt alternativ. Deilig karamell gir en fantastisk smak til disse, og de blir farlig god.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Risboller med mørk rom

    Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør/melange, og tilsette litt rom.
    (Du kan også bruke Shannon's, Baileys, Whisky eller Cognac)

    Jeg bruker Captain Morgan i disse. Mørk rom gir en fantastisk smak til risbollene. Om du ikke vil bruke alkohol, så bytt ut med kaffe.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Verdens beste risboller

    Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør/Melange, og tilsette litt Shannon's eller Baileys. Du kan si at dette er risboller for voksne, men det vil nok ikke være mye alkohol igjen i blandingen. Du kan bruke kaffe i stede for

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Butterdeigtre med stratos karamell

    Til denne lille julesnacksen trenger du ikke så mange ingredienser. Du kan også fylle med hvilken sjokolade du vil, og du kan kutte til treet på din egen måte. Bare å bruke fantasien. Jeg har brukt ferdig butterdeig for å gjøre det enkelt.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Riskrem med jordbærsaus

    Riskrem er jo den store dessertfavoritten i jula. Det er viktig å finne balansen mellom ikke for mye grøt, og ikke for mye krem. Jeg liker hjemmelaget jordbærsaus til. Noen liker bringebær, og noen lager saus på husholdningssaft eller solbærsaft.

    Les mer
  • 05/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rødkål

    Oppskrift på enkel, hjemmelaget rødkål. Solbærsirup og karve gir den klassiske, gode smaken til dette tilbehøret. Passer godt til julens ribbetallerken, and og til kalkun.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lettsaltet ovnsbakt torsk (med røyksyre)

    En nydelig juletorsk det her. Torsken har jeg saltet selv, og hadde også røyksyre i vannet. 17 timer i saltlake og røyksyre, ga et perfekt resultat. Dette er en enkel måte å gi røyksmak til fisken, når man ikke kan røyke selv. Jeg hadde mandelpotet igjen etter julemiddagen. De har jeg stekt på panna, du velger selv hvilken potet du vil ha til.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Dampet pinnekjøtt med tilbehør

    Pinnekjøtt er min favoritt julemiddag. Ja, jeg syns pinnekjøtt er bedre enn ribbe. Men den diskusjonen trenger vi ikke ta nå. Jeg damper pinnekjøtt oppå mandelpotet. Og jeg bruker eplejuice i gryta. Kraften bruker jeg til en nydelig saus, og litt av kraften har jeg i kålrotstappen. Her har jeg brukt Gilde røkt pinnekjøtt. Utvannet i 17 timer, byttet vann en gang. Jeg serverer uten pølser til. 

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    KANDISERTE KLEMENTINER

    KANDISERTE KLEMENTINER ER PERFEKT JULEKONFEKT
    Gjør klart til juleverksted og lag disse herlige, kandiserte klementinskivene. Hjemmelaget julekonfekt er nemlig perfekt å gi til den som har alt!

    Det er noe helt spesielt med å gi bort spiselige gaver du har laget selv. Det kommer rett fra hjertet og sprer som regel glede lenger enn den du gir til. Spesielt når det er snakk om fristende godbiter som disse nydelige klementinskivene.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Kokkefruen 0 Kommentarer
    Lebkuchen

    Kokkefruen baker

    Lebkuchen er en av de mest kjente tyske julekakene. Enten det er de tynnere hjertene, dekorerte med fargerik melis, man finner på Weihnachtsmarkt eller de tjukke saftigere glaserte med sjokolade og gjerne et glansbilde med f.eks. en nisse på. Disse er av den tjukke sorten, med masse smak av jul.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ostekake med smak av jul

    Spre litt juleglede, eller kake da!

    Denne ostekaken har smaker som minner om jul. Her får du smaken av pepperkake, klementin og gløgg. Kaken er et godt alternativ til dessert. Jeg kan love deg at dette blir en julefavoritt her i huset, som det burde bli i de tusen hjem. Del gjerne denne fantastiske oppskriften med dine venner.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Risboller hører julen til

    Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Du kan også bytte ut kaffe med baileys, shannon's, whisky eller cognac. Da kan du kutte ut romessens.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Juletre-Focaccia

    Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Server som tilbehør til suppe eller pasta, koldtbord, spekemat eller tapas. Her har jeg lagd en liten julevariant.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Julekake - julebrød

    Julebrød, eller julekake er blitt bakt helt siden bronsealderen. Jo mer godsaker man hadde i julekaken i form av rosiner, sukat og sukker, desto mer fruktbart og gavmildt trodde man at det kommende året ville bli. Julekake er en populær spiselig gave å gi bort. Jeg har ikke sukat i disse, ikke noen her i huset som er glad i sukat. Server gjerne med smør og brunost på.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sjokoladekarameller

    Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få. Dette er en fin vennegave eller til deg selv om du ønsker.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Karameller til jul

    Karamellene lages med søt, kondensert melk og er myke. Disse karamellene er det perfekte julegodteriet eller julegaven. Hvem liker ikke å få karameller i gave vel.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tilslørte julepiker

    En nydelig julevariant av tilslørte bondepiker. Her bruker jeg jordbær i stede for eplemos. Og vanlig krem er byttet ut med riskrem. Blir vel ikke mer jul enn det vel. Man har jo ofte litt mye riskrem i julen, så da er dette en dessert man kan bruke den til.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Medisterkaker med Farris

    Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange i førjulstiden. Her viser jeg deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterdeig. I disse har jeg brukt Farris i stede for melk. Farris gjør medisterkakene lettere, saftig og luftig. Du kan bytte ut 200 gram med kjøttdeig, for en grovere konsistens. Du velger også hvor mye du vil kjøre farsen. Jeg har kjørt mye her. Du kan også blande for hånd.


    Tips: Om du ikke skal servere de den dagen du lager de. Ikke brun de for mye, la de være litt lyse. Husk at de skal varmes opp i panna eller ovn igjen.


    Viktig: Bruk kjøleskapskalde egg, Farris og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.

    Les mer
  • 03/11/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Nydelige medisterkaker

    Medisterkaker hører julen til. De nydelige små kjøttkakene av medisterdeig. I disse har jeg litt kjøttdeig også, for å gjøre de litt grovere. Syns det gir en bedre smak og konsistens. Du kan bytte ut melken med Farris om du ønsker. Jeg personlig liker best smaken når de er lagd på melk eller fløte. Disse er de jeg bruker på julaften.

    Les mer
  • 24/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Farge egg med kepa løk

    Her har jeg brukt skall fra kepa løk til å farge med. Og de har ligget i vannet i 8 timer. Har du de liggende mye lengre blir fargen mye mørkere. Bruker du mer skall vil du også få en dypere brun farge.

    Les mer
  • 23/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget godteri -speilegg-

    Det å lage forskjellige godterier hjemme er ganske så morsomt og noe vi gjør mye. Det trenger heller ikke være så avanserte greier for at det både skal se godt ut, og smake godt. Her skal jeg vise dere hvordan dere lager speilegg godterier.

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    6 timers lammelår med tilbehør

    Lammelår hører jo både påsken og høsten til for mange. Og du får jo ikke noe bedre en langtidsstekt lammelår med rotgrønnsaker. Det her lammelåret på 2.7 kg har jeg brukt 6 timer på. Og angående det å stikke ut lommer til hvitløk og rosmarin i låret, så støtter jeg Gordon Ramsay når han sa: "Hva i helvete er det dere gjør Norge?"

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Mr. Egghead bordpynt

    Disse små egghodene er fin borddekor, passer like fint i påsken som ellers i året

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Helstekt kalkunfilet

    Jeg syns kalkun er utrolig godt, bare man ikke spiser det for ofte. Når jeg langtidssteker bruner jeg ikke kjøttet på forhånd, jeg syns personlig det blir bedre slik. Men du kan selvfølgelig gjøre det om du ønsker.

    Les mer
  • 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Saftig Klementinkake

    En skikkelig saftig og god kake. Nå får man jo klementin i butikken store deler av året, så dette er ikke bare en julekake. Klementinkake passer til de fleste anledninger. Jeg har lett rundt etter gode kaker med klementin, men ikke funnet noen som fristet. Derfor lager jeg heller min egen. Det går ca. 11-12 klementiner til denne oppskriften. Jeg fikk 1 dl juice av 3 klementiner.

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sjokoladekjeks med melis

    Amerikanske sjokoladesmåkaker med myk kjerne og lekkert utseende. Kakene rulles i melis før steking, som gjør at de får en krakelert overflate.

    Les mer
  • 20/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Klementinmarmelade

    Klementinmarmelade er et deilig tilbehør når du skal servere ost og kjeks. Den kan også være et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Eller du kan ha det rett på en brødskive. Hvorfor ikke gi bort et glass eller to som julegave?

    Les mer
  • 19/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget surkål med eplecidereddik

    Surkål sees ofte som tilbehør til juleribbe og skinkestek. Den er smaker ekstra godt i selskap med krydrede pølser, svineknoker, koteletter og smørbrød med kjøttpålegg. Skal du lage surkål til julemiddagen, kan du lage den i god tid før jul og fryse den ned. Slik unngår du unødvendig stress før årets kanskje viktigste middag.

    Les mer
  • 17/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    NonstopCookies

    Knasende gode cookies fylt med nonstop. Ja, disse blir du å spise nonstop for og si det sånn. Disse er nydelige hele året, men spesielt til jul siden de er litt fargerike.

    Les mer
  • 16/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kalkunfilet med tilbehør

    Jeg syns det er bedre med kalkunfilet istedenfor hel kalkun. Jeg steker den i 4 timer og den blir saftig og god. Fileten har jeg marinert noen timer før den går i ovnen. Denne er på 1.5 kg

    Les mer
  • 01/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaga kvikk lunsj

    Kvikk Lunsj er en sjokolade det fleste av oss har med i sekken i påsken, men spises hele året. Her er en god og enkel oppskrift på hjemmelaget Kvikk lunsj sjokolade som blir både sprø og søt. Helt likt originalen blir de ikke, men utrolig gode. Jeg bruker melkesjokolade her, men bruk gjerne kokesjokolade om du ønsker.

    Les mer
  • 10/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Melkesjokoladetrøfler med appelsin

    Nydelige små trøfler av melkesjokolade. Med appelsinskall og rullet i nøtter blir dette raskt en favoritt. Du kan selvfølgelig også rulle de i kakao, kokos eller kakestrøssel om du ønsker.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kandisert appelsinkonfekt

    Lag deilig godteri av appelsinskall. Dypp kandisert appelsin i sjokolade, så får du din helt unike konfekt. Du kan også bruke sitronskall. Da vil tørketiden være litt lengre.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ribbe i airfryer

    Ribbe går helt fint å steke i en airfryer. Hvor stort ribbestykke du får plass til, varierer jo etter hvor stor airfryer du har. Her bruker jeg en som rommer 5.5 liter. Hvilket tilbehør du ønsker til ribben, det bestemmer du selv. Jeg gikk ikke for fullt juletilbehør her.
    Ribbestykket jeg fikk plass til her, var en tynnribbe på 1.8 kg. Holdt fint til 4 personer.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ribbegryte

    Ribbe kan brukes til mange forskjellige retter. Gryte for eksempel, er veldig godt. Ribbe i biter, potet og andre grønnsaker i samme gryte. Dette er en gryte det oser kjærlighet av. Du kan bruke annet svinekjøtt også om du ønsker.
    Tips

    Denne er veldig god om du bruker brun jevning i. (brun roux) Jeg måtte ha den hvetefri, derfor maizena. Om du vil ha denne helt glutenfri, sjekk hvilken buljong du bruker. Ikke alle er glutenfri.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tilslørte julepiker

    En nydelig julevariant av tilslørte bondepiker. Her bruker jeg jordbær i stede for eplemos. Og vanlig krem er byttet ut med riskrem. Blir vel ikke mer jul enn det vel. Man har jo ofte litt mye riskrem i julen, så da er dette en dessert man kan bruke den til.

    Les mer