Bringebærsesongen er over oss, og da må det jo selvfølgelig lages noe likør. Likøren får søt og kraftig bringebærsmak, og en helt vidunderlig flott og dyp rødfarge. Du velger selv om du bruker 40 eller 60% vodka. Det kommer jo an på hvor sterk du ønsker den. Her har jeg brukt 40% på dette glasset. Jeg har også brukt de styggeste bærene. De som hadde blitt til syltetøy. De fine bærene fryser vi og nyter utover høst og vinter.
drikke
- 11/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerKirsebærlikørLes mer
Frisk og god kirsebærlikør lager du enkelt selv. Bruk sure kirsebær. Jeg har også smaksatt den litt med nellik. Jeg har brukt 40% vodka. Du bestemmer selv om du vil bruke 60% eller 40%
- 11/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEnkel solbærlikørLes mer
Solbær er jo bare fantastisk godt. Så da lagde jeg like greit litt likør av solbær. I mange oppskrifter finner man at man blander rødvin også i solbærlikør. Det har ikke jeg gjort her. Har brukt 40% vodka. Da blir likøren rett over 20% ca.
- 07/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBlåbærlikørLes mer
Frisk og god likør på blåbær. Fruen plukket noen liter med blåbær ved hytta i går. Og da må man lage litt likør. Jeg lager litt større oppskrift enn den jeg har skrevet under, og jeg bruker under halvparten så mye sukker. Jeg liker det ikke for søtt. Jeg har lagd av 1.5 liter bær, 4 dl sukker og en flaske med 60%
- 26/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTyttebærlikørLes mer
I Sibir og Fjern østen regnes tyttebær som helbredende, de brukes til å gjenopprette styrke, behandle forkjølelse og noen smittsomme sykdommer. Tyttebærlikør bevarer de gunstige egenskapene til bærene i ekstraktet, i tillegg er det en deilig alkoholholdig drikk med en karakteristisk aroma.
- 06/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMyntesukkerLes mer
Myntesukker lages av ferske mynteblader og sukker, enkelt og greit. Myntesukkeret er friskt og nydelig å drysse på fersk frukt og bær. Er også godt på yoghurt og vaniljeis. Du kan også bruke det rundt kanten på drinkglass.
- 28/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelaga BlåbærsaftLes mer
Blåbærsaft smaker alltid godt. Og i denne oppskriften brukes frosne bær. Så du kan lage saft året rundt. Ferske går selvfølgelig helt fint også.
Du kan også bruke samme metode til bringebær, rabarbra, plommer og rips. - 05/07/2024 - Tom M 0 KommentarerGeitramssaftLes mer
Geitramssaft har en utrolig lekker farge og smaker kjempegodt. Bland saften ut med vann, med eller uten kullsyre. Du kan også lage gele av saften.