middagstilbehør

  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Myntegelé

    Den gode smaken av hjemmelaget myntegelé passer godt til lam. Prøv den også til myke oster som chèvre og brie og fyldige posteier.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget ingefær- og hvitløkspaste

    Ferdigblanding av ingefær og hvitløk kan brukes i mange retter. Most ingefær og hvitløk, er grunningrediens i så og si enhver karrirett for eksempel. Hvis du oppbevarer den i kjøleskapet, så holder den 6-7 dager. Hvis du vil beholde den lengre, så kan du fryse den i isbrett og ta ut små porsjoner når du trenger det.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Syltet ingefær

    Enkel oppskrift på hjemmelaget syltet ingefær. Syltet ingefær smaker best hjemmelaget, men husk å lag i god tid før den skal nytes. Syre- og sødmeforholdet i laken kan justeres etter egen smak. Riseddik kan byttes ut med eplesidereddik, eller du kan erstatte deler av eddiken med sitron- eller limesaft.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Bakt "lotusblomst" løk

    Disse løkene både smaker og ser fantastisk ut. Jeg har brukt rødvinseddik og litt kikkoman på disse, men du kan godt bruke balsamico-eddik istedenfor. Det smaker også utrolig godt. Du kan servere disse til det meste av kjøtt.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Enkel rotmos som smaker himmelsk

    Denne rotmosen lager jeg ofte. Det går super fort, enkelt og masse smak som man er ute etter i en rotmos. I lapskausblanding posene har man alle de grønnsakene man er ute etter til en rotmos.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Søtpotetmos

    Utrolig god og søt stappe med en vakker farge. Søtpotetmos passer som tilbehør til kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling. Her kan du selv bestemme tykkelse eller om du vil bruke creme fraiche, rømme eller fløte. Jeg bruker rømme, da jeg syns den blir best da.

    Les mer
  • 08/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Syltet rødløk

    Syltet rødløk er kjapt og enkelt å lage, og det er enkelere enn du tror. Syltet rødløk er kjempegodt tilbehør til så mangt, prøv det for eksempel på burgeren, til pulled pork, taco, i poke-bowl eller til biffen. Om du sylter med bringebæreddik får du en ekstra nydelig prikk over i'n. Denne syltelaken er ganske søt, så passer fint for de som liker det søte innslaget.

    Les mer
  • 07/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Röstiepoteter

    Röstiepoteter er et nydelig tilbehør til stekt kjøtt og fisk. Putter du inn litt gulrot og urter, får du en mer fargerik röstiepotet. Jeg syns det er best og bruke kun rå poteter. Noen blander 50/50 kokte og rå.

    Les mer
  • 01/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    PLOMMECHUTNEY

    Lag en spennende plommechutney med smak av ingefær, kanel og stjerneanis. Passer like godt til kjøttretter som til ostefatet. Bruk de plommer du ønsker, jeg har brukt gule plommer fra gården.

    Les mer
  • 29/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sandefjordsmør

    Sandefjordsmør er en klassisk norsk saus som passer ypperlig til alle typer fisk. Den er en videreføring av den franske "beurre blanc", men uten eddik og løk.

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Konfitert hvitløk med urter

    Hvitløk kokt/konfitert i olje gir en fantastisk smak! Tilsetter du litt urter i glassene blir de ennå bedre. Bruk Timian, gressløk, vårløk, oregano, persilleblader, laurbærblad etc.

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lag ditt eget hvitløkspulver

    Hvitløkspulver er praktisk for å tilberede forskjellige retter. Du kan lage et slikt pulver selv som et alternativ til butikken. Et selvlaget pulver vil ikke inneholde fremmede tilsetningsstoffer, dessuten har det en rikere smak og aroma. Jeg har kjøpt ferdig skrellet hvitløk. Da kan jeg bruke den kiloen til forskjellige ting. 1/3 av posen lager jeg pulver av. Hjemmelaget hvitløkspulver er fersk, smakfull og overraskende lett å lage og det eneste du trenger... ja, det er hvitløk🧄Du kan male det finere en det jeg har gjort her. Jeg liker litt biter, det løser seg opp uansett i maten.

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    TEMPURARØRE

    Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe for eksempel grønnsaker, scampi eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering.

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gulrotpesto

    Lag din egen gule pestovariant av gulrot. Passer godt til fisk og kylling. I denne kan du også tilsette nøtter om du ønsker. Som for eksempel: cashewnøtter

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    OVNSBAKTE BETECHIPS

    Har du masse beter og ikke vet hva du skal bruke de til? Prøve betechips da vel, spis de med dipp eller bruk de som tilbehør til middagen. Bruk de krydder du ønsker for å sette smak.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Squashkake i springform

    Denne er utrolig lekker og god. Du kan enten spise den slik den er, som et eget måltid, eller du kan servere den som tilbehør til noe annet. Denne kaken holder til 4-6 personer

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sopp og potet i form med ostesaus

    Et nydelig tilbehør dette. Er fløtegratinerte poteter som har tatt et skritt videre, og for en høydare. Dette passer til de samme rettene du bruker fløtegratinerte til.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gratinert broccoli i form

    Et nydelig tilbehør, nesten en rett i seg selv. Du kan gjøre det på samme måte med blomkål eller du kan lage en form med begge to.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Potetringer

    Disse potetene både ser og smaker nydelig. Man lager en deilig potetmasse med fetaost og grønnsaker, som man så sprøyter i panna. Passer til både kjøtt og fisk.

    Les mer
  • 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccolistuing

    Et kjempegodt tilbehør til både kjøtt og fisk det her. Prøv det til koteletter, kjøttkaker, fiskekaker eller lettsaltet torsk for eksempel.

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Løkmarmelade

    Løkmarmelade er et ypperlig tilbehør til alle typer mørkt kjøtt, og biff spesielt. Men kan brukes til det meste for de som er glad i løk. Lag gjerne en stor porsjon for den holder seg lenge i kjøleskapet. Både vanlig løk (kepa) og rødløk kan benyttes.

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tomat- og mangosalsa

    Lag din egen salsa! Mango og tomat passer perfekt til taco. Den løfter virkelig tacomiddagen et hakk eller to. Om du ønsker kan du også ha i litt koriander. Jeg har brukt litt gressløk istedenfor.

    Les mer
  • 19/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget surkål med eplecidereddik

    Surkål sees ofte som tilbehør til juleribbe og skinkestek. Den er smaker ekstra godt i selskap med krydrede pølser, svineknoker, koteletter og smørbrød med kjøttpålegg. Skal du lage surkål til julemiddagen, kan du lage den i god tid før jul og fryse den ned. Slik unngår du unødvendig stress før årets kanskje viktigste middag.

    Les mer
  • 18/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Paprikasaus med hvitløk og sitron

    Denne sausen gir et smaksløft til både fisk, pasta og kjøtt. Går ganske så raskt å lage.

    Les mer
  • 17/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tyttebærgelé.

    Har du mye tyttebær kan du lage deilig tyttebærgelé. Vi er heldig som har masse tyttebær rett utenfor hytteveggen. Kjekt og ha i fryseren fram til neste høst. Tyttebærgele er like godt om ikke bedre enn tyttebærsyltetøy, og dette gjøres veldig enkelt – med litt juks.

    Les mer
  • 16/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hasselbackrotgrønnsaker med honning

    Hasselbackrotgrønnsaker med honning er et fantastisk tilbehør til kjøtt. Ja, passer sikkert utmerket til stekt fisk også. Snitt rotgrønnsaker slik du gjør med Hasselbackpoteter. Bakes i ovn og toppes med litt honning på slutten.

    Les mer
  • 16/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Waldorfsalat

    Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin.

    Les mer
  • 15/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Fløtesaus

    En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller.

    Les mer
  • 15/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Peppersaus

    Peppersaus passer til utrolig mange kjøttretter. Og den er jo bare så god. Enkel og rask å lage. Jeg bruker alltid litt ekstra peppermiks i, en det som står i oppskrifter. Det er smak og behag, men det skal jo smake skikkelig pepper syns jeg.

    Les mer
  • 15/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Salatstuing

    Dette er et skikkelig godt tilbehør til det meste av middager, som for eksempel kjøttkaker, kjøttpudding, fiskekaker etc etc. Og du kan bruke den salaten du har for hånd. En fin måte å få brukt opp litt salatrester på. Her bruker jeg isbergsalat.

    Les mer
  • 15/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Crispy Röstiepoteter med grønnkålmiks

    Röstiepoteter er et nydelig tilbehør til stekt kjøtt og fisk. Putter du inn litt grønnsaker, får du en mer fargerik röstiepotet. Jeg syns det er best og bruke kun rå poteter. Noen blander 50/50 kokte og rå. Her har jeg kuttet opp litt grønnkålmiks som jeg blander med potetene. For å få disse crispy, vender jeg på de 2-3 ganger når jeg steker. Da blir de crispy, og det syns jeg er best.

    Les mer
  • 15/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gulrot- og broccolistuing

    Gulrotstuing er jo bare utrolig godt. Og bruker du litt broccoli også, så blir den ennå litt bedre. Pluss litt mer fargerik. Denne har jeg lagd glutenfri, men du kan bruke vanlig hvetemel. Denne passer veldig godt til fiskekaker og kjøttkaker. Jeg lager den også litt tynnere en vanlig, for da kan man bruke den som saus i tillegg. Smart, ikke sant.
     

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kålstuing

    Et nydelig tilbehør til for eksempel kjøttkaker. Men passer til så mye mer også, som for eksempel: sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild.
    Denne har jeg lagd glutenfri, men bruk hvetemel om du ønsker.

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Eplesalsa

    Dette er et nydelig tilbehør til taco eller annen tex-mex mat. Noe annet enn de tradisjonelle salsaene. Bare prøv selv, det er utrolig godt

    Les mer
  • 13/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Cheesy Corn Fritters

    Dette er et nydelig tilbehør til kjøtt og spesielt kylling. Passer også godt til grillmat. Her bruker jeg mais fra boks. Og man lager disse på 1-2-3. Her har jeg brukt glutenfritt mel, men bruk hvetemel om du ønsker.

    Les mer
  • 12/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget ertestuing

    En enkel, rask og veldig god oppskrift på hjemmelaget ertestuing som i tillegg er glutenfri. Ertestuing er jo nydelig til for eksempel lutefisk og kjøttkaker.

    Les mer
  • 10/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gratinert hvitløksbrød med gressløk

    Det ultimate tilbehøret! Hjemmelaget hvitløksbrød toppet med masse deilig mozzarella og frisk gressløk. Enkelt, lekkert og veldig godt som forrett eller tilbehør til gryter og supper. Bruk landbrød eller gourmet loff. De finner du ofte på 50% pga av at de er gårdsdagens brød. Du kan lage hvitløksmør selv eller kjøpe ferdig.

    Les mer
  • 10/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Søtpotetchips

    Nydelig søtpotetchips. Disse kan du spise som snacks, eller bruke som tilbehør til for eksempel biff eller supper.

    Les mer
  • 10/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    En bukett med spiselige roser (potetroser)

    Potetroser med bacon er et nydelig tilbehør. En slik bukett er nesten et måltid i seg selv. Ennå penere blir det om du bruker poteter med forskjellige farger. Som vanlig potet, søtpotet eller blå kongo. Du kan også farge vanlig potet med matfarge. Her skal jeg vise hvor enkelt det gjøres. Det som er viktig er at potetskivene er tynne nok til at de kan rulles. Bruk gjerne en mandolin.

    Les mer
  • 09/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kinesisk woksaus (kinesisk brunsaus)

    Denne sausen passer til enkle stir-fry (wok)retter enten de er med kjøtt, skalldyr eller kylling

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccolisalat

    Denne salaten er fantastisk god. Passer godt til stekt kjøtt og passer veldig godt til grillmat. Du kan også tilsette stekt bacon, rosiner og nøtter om du ønsker. Her har jeg lagd den i en litt lettere variant. Denne blir bedre om den får stå en stund før servering.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Enkel bbq-saus

    En enkel og god bbq-saus som passer til så mye mer en bare grillmat. Her i huset bruker vi den også til stekt kylling, knoker, burgere etc. Om du vil, kan du hakke opp litt chili og koke med.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Bakt løk

    Bakt løk er et kjempegodt tilbehør til for eksempel kjøtt. Du kan både bruke vanlig løk og rødløk. Personlig syns jeg rødløk blir penest i utseende.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sellerirotpuré

    Sellerirotpuré er et friskt og godt tilbehør. Og brukes alt for lite etter min mening. Det passer jo til så mye, og det er enkelt å lage

    Les mer
  • 04/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Stekt broccoli med parmesan

    Denne oppskriften på broccoli med parmesan er kjempegodt tilbehør til biff, koteletter, grillmat etc.

    Les mer
  • 01/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rabarbra bbq-saus

    Rabarbra bbq-saus passer perfekt til grillmat, burgere, pølser i brød, pommes-frites, pulled pork etc etc. Denne har også navnet rabarbraketchup. Jeg syns navnet bbq saus passer bedre. Og henviser mer til bruksområdet. Her kan du bruke frosne rabarbra som jeg gjør her, eller ferske til sommeren. Holdbarheten på rene glass er ekstremt lang. Så du trenger ikke bare lage et lite glass i slengen. Dette er blitt en favoritt her i huset.

    Les mer
  • 21/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rognebærgelé

    Rognebær inneholder mye C-vitaminer, og egner seg godt i gelé. Bærene har en litt besk smak som passer godt til vilt. Passer selvfølgelig til andre kjøttmiddager også. Mange bruker den også til kalkun. Et gammelt knep for å få bærene mindre sure, er å la dem henge til over første frostnatt. Enkelte år går det lenge fra bærene er modne til frosten kommer. Da kan modne bær legges en natt i fryseren. Det har jeg gjort her

    Tips

    Du kan bruke vann i stede for eplejuice. Og du kan også koke med 4-5 epler i biter. Det gir også en fantastisk smak

    Les mer
  • 10/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Syltede fargerike grønnsaker

    Sylta grønnsaker er fantastisk godt. Jeg bruker det som tilbehør til grillmat, fisk, hamburger og kylling.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Potet i muffinsformer

    Dette er nydelige bakte poteter i muffinsform. Bruker et muffinsbrett til disse. Dette tilbehøret passer til kjøtt, fugl og fisk. Beregn to poteter per person.

    Les mer
  • 08/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gulrotpotet

    Gulrotpotet er et vakkert tilbehør. Og du kan også få det ganske så smakfullt. Du velger selv om du vil dampe/koke halve potet. Eller skjære de i skiver, og steke de i ovn.

    Les mer
  • 08/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Råkostsalat

    Råkostsalat med rømme, eple, gulrot og sellerirot er enkelt og raskt å lage og passer utmerket som tilbehør til både fisk, kjøtt og grillmat. Om du ønsker, kan du også ha rosiner i. Du kan også ha i sitronsaft eller salt om du ønsker det.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Potet- og reddiksalat

    Et fantastisk tilbehør til både kjøtt og fisk, samt nydelig til grillmaten. En salat med masse smak som vi bare elsker. Denne salaten skal være lun eller varm.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Fløtegratinert potet, sopp og broccoliform

    Et helt fantastisk tilbehør dette. Er du glad i fløtegratinerte poteter? Ja, da vil du elske denne. Her er både potet, sopp og brokkoli i ostesaus. Gratinert i ovn.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccolisalat med bacon

    Broccolisalat er et nydelig tilbehør til det meste av kjøtt. Med sprøstekt bacon er dette nesten en rett for seg selv.

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Stekte parmesanpoteter

    Disse potetene er fantastisk som tilbehør, men også som snacks. Småsprø poteter dette. Her er det lett å overspise litt. Bare en vennlig advarsel.

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Klassisk tysk nudelsalat (klassicher deutscher Nudelsalat)

    Kokkefruen lagde en klassisk tysk nudelsalat med skinke og ost. Denne er meget god, så anbefales virkelig.
    Spiser du den slik den er som salat, holder oppskriften til 4 personer.
    Denne er også veldig god som tilbehør til andre retter.
    Du kan også bruke for eksempel kyllingkjøtt eller picnic-skinke. Og du kan bruke andre grønnsaker om du vil.

    Denne blir best om den får stå over natta, men ikke nødvendig om du lager den i en fei.

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grønnsakskaker

    Disse nydelige grønnsakskakene kan du enten servere som en vegetarrett, med valgfritt tilbehør. Eller du kan ha de som tilbehør til det du måtte ønske. Jeg hadde de til stekte pølser. Du kan også bruke litt andre krydder om du ønsker. Både chili og hvitløk er godt i disse. Litt muskat setter også en ekstra spiss for eksempel.

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hasselback-aubergine

    Disse herlighetene kan du enten ha som tilbehør til kjøtt, eller servere i en vegetarrett. Du bestemmer selv tilbehøret. Jeg lager de her som vegetarrett. Derfor er det to biter til hver. Som tilbehør holder denne oppskriften til 4 personer.

    Les mer
  • 29/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccoli- og maissalat

    Dette er en nydelig salat. Passer veldig godt til grillmat, men også til det meste av kjøtt du steker inne. Denne har jeg ikke bacon i, men du kan selvfølgelig ha det om du ønsker.

    Les mer
  • 29/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rørte tyttebær

    Stort enklere kan det ikke gjøres – bær og sukker og en skje å røre med. Og vil du heve smaken til nye høyder, kan du smake til den rørte tyttebæra med en skvett akevitt. Rørte tyttebær kan fint fryses.
    Du trenger ikke bruke kjøkkenmaskin/blender til dette, men dersom du ønsker å gjøre det så pass på å ikke kjøre for lenge, det er godt at noen bær er hele. Du kan bruke fryser tyttebær til dette.

    Les mer
  • 28/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Urte og parmesanpotet i skiver

    Dette er et fantastisk godt potettilbehør. Crispy deilige skiver av potet, med masse smak. Og ser litt kul ut på tallerken også.

    Les mer
  • 28/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Smørdampet spisskål med hvitløk og rosmarin

    Mild, knasende sprø og nydelig med hvitløk og rosmarin til. Passer som tilbehør til fisk, fugl og tradisjonelle retter som kjøttkaker og kjøttpudding.

    Les mer
  • 28/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sjampinjongstuing med bacon

    Et kjempegodt tilbehør til det meste av kjøtt. Også viltkjøtt og grillmat. Stekt bacon og baconfett gir en nydelig smak til stuingen. Her bruker jeg vårt eget krydder «En tur i skogen» men du kan bare bruke salt og kvernet pepper også.

    Les mer
  • 25/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Gulrot- og broccolistuing

    Dette er et nydelig tilbehør til stekt fisk, kokt fisk, lettsaltet torsk, kjøttpudding og kjøttkaker for eksempel. Istedenfor melk, kan du bruke kokevannet fra grønnsakene. Eller blande 50/50. Du kan også ha i andre grønnsaker om du ønsker.

    Les mer
  • 20/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ertepuré

    En nydelig grønn ertepuré som passer godt til både fisk og kjøtt. Her bruker jeg frosne erter, for de gir finest farge.

    Les mer
  • 20/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sopp- og fløtesaus

    Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil, enten om det er stuing eller saus. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt fra viltkjøtt til kylling. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Går helt fint med sopp fra butikken også.

    Les mer
  • 19/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sopp- og broccolistuing

    Dette er et nydelig tilbehør som passer til det meste av kjøtt. Jeg bruker den til koteletter for eksempel. Denne er også veldig god med litt parmesan i.
    (på bildene har jeg lagd til 2 personer)

    Les mer
  • 19/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelagde krutonger

    Brødkrutonger er supert å lage dersom du har brød som begynner å bli tørt. Det kan lages enkelt av mange typer brød, og passer både i salater og supper. Her har jeg brukt baguettrester som var igjen etter et koldtbord.
    Jeg gir deg oppskrift som tilsvarer 4 brødskiver. Her er egentlig ikke helt nøye med mål, jeg bruker aldri mål som regel. Du kan også bruke andre urter om du ønsker, her er ingen fasit.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Basilikumsalt

    Basilikumsalt passer perfekt til for eksempel pastaretter eller annen mat der du bruker tomatsaus. Jeg beholder den litt grov, for jeg har den på krydderglass med kvern på.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Klassisk tomatsaus

    Når tomatene er på sitt mest modne, kjøp dem i store kvanta og lag en klassisk tomatsaus. Velg hovedsakelig de store, fyldige plommetomatene for deres lave vanninnhold og konsentrerte smak. Her bruker jeg tomater fra egen hage, så da må jeg bruke det jeg har. Lag gjerne opp flerdoblet oppskrift. Frys ned og nyt når du ønsker.
    Bruk sausen til pasta, pizza eller en bloody mary.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Chilisalt med urter og hvitløk

    Nyt chilisaltet i ulike retter. La en krukke stå fremme på bordet når du serverer kjøtt, pasta eller pizza. Å gi bort en liten krukke med hjemmelaget chilisalt er en kjempefin gave. Du kan også fylle saltet i et krydderglass med kvern

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Taco-dressing

    Vi syns denne dressingen passer godt til taco og annen tex-mex mat. Den er enkel og rask å lage.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ostepopsaus

    Ikke sikkert alle syns dette høres så godt ut, men det er det faktisk. Er en fordel at du liker ostepop da. Sausen kan du nesten bruke til hva som helst. Har ikke prøvd til fisk, og trur ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Jeg har servert den til pasta med kylling, grillmat og biffsnadder. Passet utmerket til det, bare prøv selv.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Coleslaw

    Hjemmelaget coleslaw er det perfekte tilbehøret til hamburger, pulled pork og det meste av grillmat. Coleslaw er en salat som primært består av hakket, rå kål, ofte tilsatt revet gulrot. Det finnes mange variasjoner av oppskriften også med andre råvarer som rødkål, ananas eller eple. I noen oppskrifter har man også litt rømme, men det er ikke i denne jeg lager her

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 1 Kommentar
    Tyttebærsyltetøy (kokt)

    Tyttebærsyltetøy er jo et must til mange kjøttretter og ikke minst til julemiddager. Tyttebærsyltetøy lages av tyttebær som blandes med sukker. Tilsetting av konserveringsmidler eller fortykningsmidler er ikke nødvendig siden tyttebær naturlig inneholder benzosyre som har en konserverende effekt og pektin som gjør at syltetøyet geler seg.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tyttebærsalt

    Et fargerikt og godt produkt du kan lage, er tyttebærsalt. Hvis du ønsker litt ekstra smak på tyttebærsaltet, kan du tilsette einerbær, rosmarin eller andre urter når du blander tyttebær og salt.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hamburgerbrød i airfryer

    Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Du kan selvfølgelig steke disse i ovn også. 12-14 minutter på 200 grader.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sellerisalt

    Hvor-selger-i-salt tenker vel du da, lag det selv sier jeg.
    Hjemmelaget sellerisalt er kjempegodt. Bruk på de områder du vanligvis vil bruke salt. Med selleriblader vil saltet bare bli enda bedre.

    Les mer
  • 16/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tzatziki

    Tzatziki er nydelig til grillmaten og med en gresk type yoghurt får dressingen en fyldig konsistens og syrlig, god smak. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hjemmelaget tzatziki er godt til laks og kylling. Passer også fint å bruke som dip til godt brød.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rødvinssaus

    Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus som passer veldig godt til lam og storfekjøtt. Den tar litt tid å lage, men absolutt verd det. Syns du sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena og vann

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kål- og gulrotstuing med parmesan

    Et nydelig tilbehør til kjøttkaker, stek, skinke eller karbonader. Du kan jo selvfølgelig kutte ut parmesan om du ønsker. Da blir det en vanlig kål- og gulrotstuing.
    Denne lager jeg glutenfri, så jevner med maizena. Du kan selvfølgelig smelte inn 1 ss smør og røre inn 1 ss hvetemel. Så spe med melk imens du rører.

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Soppstuing

    En soppstuing passer til det meste av kjøtt. Ofte brukt til vilt, men jeg syns det er godt til koteletter m.m også. Du kan gjerne ha en liten skje soyasaus i. Det tåler ikke jentungen her i huset, så jeg lager uten.

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjertesalatstuing

    Det går helt fint å lage stuing av enkelte salater også. Kjempegodt tilbehør til for eksempel kjøttkaker, karbonader, fiskekaker eller grillmat. Hjertesalaten trenger ikke kokes på forhånd som man gjør med kålstuing. Her vil man ha den lille tyggemotstanden.

    Tips

    Denne er også veldig god med litt parmesan i

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sprengte rosenkål

    Er du glad i rosenkål? Ja, selv om du ikke er den største fan. Så vil du kanskje elske dette tilbehøret. Jeg lager det på samme måte som jeg lager sprengte poteter. Her bruker jeg rosenkål som har vært fryst. Bruker du ferske, burde du forvelle de først.

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Pastasalat til grillmat

    Dette er et kjempegodt tilbehør til grillmat. Jeg lager her en glutenfri tysk nudelsalat (klassicher deutscher Nudelsalat. Du kan bruke vanlig pasta om du ønsker. Siden dette er tilbehør, så har jeg ikke skinke i denne. Men du kan lage den med skinke om du ønsker.

    Les mer
  • 06/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Tyttebærsaus til viltkjøtt

    Tyttebærsaus er utrolig godt til stek av viltkjøtt. Du bruker kraft fra stekeformen til denne sausen. Kan også bruke viltfond og litt vann. Her bruker jeg tyttebær fra fryseboksen, men du kan bruke tyttebærsyltetøy om du ønsker.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Potetsalat

    Potetsalat er en slager til grillmaten i de tusen hjem. Passer også veldig godt på koldtbord, og til roastbiff. Hjemmelaget potetsalat blir best om den får stå noen timer før servering.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Fløtegratinerte poteter

    Fløtegratinerte poteter passer til alt av kjøtt syns jeg. Og det er jo bare så godt. I denne oppskriften koker jeg skiver av potet i fløten, før de går i ovnen. Da får potetskivene en mye bedre smak av fløte. Jeg bruker kokefaste poteter, for jeg vil ha litt motstand i poteten. Dette er smak og behag, du velger hvilken potet du bruker selv.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Grill potetsalat

    Som navnet tilsier, så passer denne potetsalaten veldig godt til grillmat. I denne bruker jeg hvitløksmajones, men du kan bruke aioli eller vanlig majones. Bruker man vanlig majones ville jeg tilsatt hvitløk. I slike salater er det også godt med biter av eple. Gir litt ekstra crunch. Dette velger du selv.

    Les mer
  • 16/05/2024 - Tom 0 Kommentarer
    Sprengte småpoteter med parmesan

    Disse potetene er et nydelig tilbehør til de fleste kjøtt og fiskeretter. Herlige sprengte poteter med parmesan og timian. Ja, jeg kaller de sprengte poteter. Det er fordi at etter de er nesten ferdig kokt. Presser jeg de med en gaffel. Da sprenger de. Og jeg syns det er et litt kult navn. Du kan bruke andre ostetyper og krydder også om du ønsker.

    Les mer