Denne loffen er perfekt som tilbehør til for eksempel suppe. Dette er en elegant måte å bake loff på, og den skal bli ganske så lekker og morsom om du lykkes med hevingen.
gjærbakst
- 10/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFine pestosnurrer med ostLes mer
Pestosnurrer er kjempe godt. Man kan lage de fine eller grove etter eget ønske. På disse har jeg brukt ferdig pesto på glass og ostemiks med 4 typer ost.
- 08/10/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSaftige gulrotbrødLes mer
Både gulrotrundstykker og gulrotbrød er skikkelig saftige brød. Og det finnes jo ikke noe bedre en hjemmebakt brød. Dette er et brød med masse smak.
Det er viktig at du ikke har i all hvetemel med en gang. Hold igjen 1 dl ca. Ikke alle gulrøtter er like store eller saftige. Derfor kan mengden hvetemel variere litt her. Er deigen for seig, har du bare i litt mer. - 26/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRødbetebrødLes mer
Rødbeter er en supergrønnsak. Det vil si en grønnsak som har forhøyet andel av viktige næringsstoffer og vitaminer. Rødbeter har blant annet høyt nivå av folat, kostfiber, kalium og nitrat. Studier har vist at inntak av rødbeter blant annet kan senke blodtrykket, styrke immunforsvaret og forbedre fysisk prestasjon ved trening.
Så hvorfor ikke bake brød med rødbeter. Fargen på disse brøda er jo bare utrolig vakker. Jeg bruker form til disse brøda. De blir utrolig saftig. - 25/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSpinatbrødLes mer
Spinat er sunt året rundt. Så hvorfor ikke bruke spinat i brød. Disse brødene er kjempegode. Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.
- 25/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerRundstykker med sesamfrøLes mer
Rundstykker passer perfekt til frokost, lunsj eller i nistepakken. Her får du en deig som er god å jobbe med, og rundstykker som blir luftige. Disse passer også veldig godt som tilbehør til gryter o.l
- 23/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGranolabrød i springformLes mer
Et nydelig brød med granola. Her har jeg bakt det i springform (24 cm) men du kan bruke brødform om du ønsker. Eller rett på stekebrett.
- 23/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerInnbakte horn med sesamfrøLes mer
Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt. Denne oppskriften holder til 16 horn. Smaken på disse hornene bringer meg tilbake til ungdomstiden. De smaker som de vi kjøpte på hotellet i Kjøllefjord.
- 18/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEnkle nanbrød med urterLes mer
Supergode og enkle brød, passer som tilbehør til curry, gryteretter eller supper.
- 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerMini focacciaLes mer
Focaccia er et nydelig tilbehør på tapasbordet, men også til supper og gryter. Her har jeg lagd opp mini focaccia, eller porsjons focaccia om du vil. De er så kjekke og ha på lur i fryseren. Og tiner på et blunk.
- 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLettgrove gulrotbaguetterLes mer
Nydelige baguetter til frokost eller lunsj. Disse er skikkelig saftig og god. Fyll med pålegg du måtte ønske. Et lite salatblad skader heller ikke.
- 14/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHjemmelagde hamburgerbrødLes mer
Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Ønsker du litt større brød, kan du lage 6 i stedet for 8.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTangzhongbollerLes mer
Den asiatiske bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller. I tillegg blir de veldig holdbare, selv etter tre dager er de gode å spise!
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGÁHKKU / SAMISK BRØDLes mer
Det finnes mange oppskrifter på dette populære, tradisjonelle samiske brødet gáhkku. Brødene kan stekes på mange måter, og lett tilpasses ulike anledninger og omgivelser.
- 13/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerTangzhong-fastelavnsbollerLes mer
Den asiatiske bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller. I tillegg blir de veldig holdbare. Her har jeg brukt disse nydelige bollene til fastelavnsboller. Fylt med krem og jordbærsyltetøy. Jeg bruker bær fra egen åker. Setter en ekstra god spiss på bollene.
- 12/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGlutenfrie bollerLes mer
Disse glutenfrie bollene er saftig og god. Som all glutenfri bakst, så er de best nystekt. Så frys ned de bollene dere ikke spiser første dagen. For boller er ganske tørre dagen derpå. Her bruker jeg fin kakemix fra Toro. Disse bollene er det lang hevingstid på, men du får igjen på resultatet. Ved å bruke kald melk, trenger man lengre hevingstid. Noe som igjen gir mer smak til bakverket.
- 09/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerEltefritt grytebrødLes mer
Grytebrød passer til mange typer mat og er enkelt å lage. Du bruker bare få minutter på å røre sammen, og brødet etterheves i samme bolle som deigen lages i. Det trengs litt planlegging da. For deigen skal heves over natta.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer2 brød i formLes mer
Ingenting smaker så godt som hjemmelaget brød. I denne oppskriften har jeg brukt spelt og hvetemel. Det man må huske på når man bruker spelt, er at deigen må ikke eltes like mye som du ellers ville gjort. Så her elter jeg kun 5 minutter. Jeg bruker 1.6 liters brødformer her.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHavrebrødLes mer
Disse brødene er kjempegod. Disse er halvgrove brød. Oppskriften holder til 2 brød i 2 literform. Da jeg skulle bake ut, fant jeg kun 1 ledig. Så måtte bruke 1 på 1.6 liter også. Det er sånt som skjer, man tilpasser seg. Litt mer deig i den store.
Ingenting slår nybakte brød vel.
- 08/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerGrovbrød i langpanneLes mer
Ingenting lukter og smaker så godt som nybakt brød, er du ikke enig. Her hjemme hos oss må jeg bake brød ofte. Det går ganske mye brød i uka. I denne oppskriften baker jeg 3 brød i langpanne.
- 01/09/2024 - Tom Martin 0 KommentarerCornbread - maisbrødLes mer
Maisbrød er utrolig godt. Jeg bruker det som tilbehør til supper og gryter for eksempel. Men du kan selvfølgelig bruke de til det du ønsker.
- 10/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerInnbakte horn med ost og pestoLes mer
Nydelige horn med masse smak dette. Her har jeg innbakte horn med rester av ost og topping jeg har liggende. Revet topping, cheddar og parmesan. Du kan bruke den osten du ønsker. Hornene har jeg også fylt med pesto. De er penslet med egg, så et dryss med sesamfrø.
Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt.
- 09/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerBestemors fylte bollerLes mer
Disse bollene er jo bare så gode. Og en påsketradisjon i svigerfamilien. Bollene er fylt med deilig fyll av kokos. Og de er skikkelig saftig og god. Er også nydelige boller og ha med på tur.
- 09/08/2024 - Tom Martin 2 KommentarerGulrotbrødLes mer
Gulrotbrød er saftig og gode brød. Her baker jeg 2 brød i form. Ikke noe er bedre en lukten og smaken av nybakt brød. Det er slikt som bringer fram barndomsminner. Prøv selv da vel, du vil elske disse. Jeg bruker 1.6 liters former her.
- 08/08/2024 - Tom Martin 0 KommentarerFocacciaringLes mer
Ta en focacciaring og la den vandre, fra den ene til den andre.. Ja, dette er brytebrødet sitt det. Focaccia er jo utrolig godt. Og man kan gjerne lage det i forskjellige fasonger. Passer fint til tapasbordet hjemme. Eller til gryter og supper om du vil. Her er uansett oppskriften på denne focacciaringen.
- 18/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerHamburgerbrød i airfryerLes mer
Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Du kan selvfølgelig steke disse i ovn også. 12-14 minutter på 200 grader.
- 15/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerSkoleboller/skolebrødLes mer
Klassiske skolebrød, også kalt skoleboller, er søte hveteboller med vaniljekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Dette var en stor favoritt da jeg var yngre. Nå er det heller sjelden man spiser det, men veldig godt innimellom da. Denne oppskriften gir 12 skoleboller. Jeg liker de store med masse vaniljekrem, men du kan lage de litt mindre om du ønsker. Da får du 16 skoleboller.
- 14/07/2024 - Tom Martin 0 KommentarerLangpanne FocacciaLes mer
Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i langpanne er enkelt å lage. Server som tilbehør til suppe eller pasta, til grillmat, koldtbord, spekemat eller tapas.