gjærbakst

  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Luftig bolleloff i form

    Denne loffen er perfekt som tilbehør til for eksempel suppe. Dette er en elegant måte å bake loff på, og den skal bli ganske så lekker og morsom om du lykkes med hevingen.

    Les mer
  • 10/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Fine pestosnurrer med ost

    Pestosnurrer er kjempe godt. Man kan lage de fine eller grove etter eget ønske. På disse har jeg brukt ferdig pesto på glass og ostemiks med 4 typer ost.

    Les mer
  • 08/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Saftige gulrotbrød

    Både gulrotrundstykker og gulrotbrød er skikkelig saftige brød. Og det finnes jo ikke noe bedre en hjemmebakt brød. Dette er et brød med masse smak. 
    Det er viktig at du ikke har i all hvetemel med en gang. Hold igjen 1 dl ca. Ikke alle gulrøtter er like store eller saftige. Derfor kan mengden hvetemel variere litt her. Er deigen for seig, har du bare i litt mer.

    Les mer
  • 26/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rødbetebrød

    Rødbeter er en supergrønnsak. Det vil si en grønnsak som har forhøyet andel av viktige næringsstoffer og vitaminer. Rødbeter har blant annet høyt nivå av folat, kostfiber, kalium og nitrat. Studier har vist at inntak av rødbeter blant annet kan senke blodtrykket, styrke immunforsvaret og forbedre fysisk prestasjon ved trening.
    Så hvorfor ikke bake brød med rødbeter. Fargen på disse brøda er jo bare utrolig vakker. Jeg bruker form til disse brøda. De blir utrolig saftig.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Spinatbrød

    Spinat er sunt året rundt. Så hvorfor ikke bruke spinat i brød. Disse brødene er kjempegode. Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rundstykker med sesamfrø

    Rundstykker passer perfekt til frokost, lunsj eller i nistepakken. Her får du en deig som er god å jobbe med, og rundstykker som blir luftige. Disse passer også veldig godt som tilbehør til gryter o.l

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Granolabrød i springform

    Et nydelig brød med granola. Her har jeg bakt det i springform (24 cm) men du kan bruke brødform om du ønsker. Eller rett på stekebrett.

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Innbakte horn med sesamfrø

    Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt. Denne oppskriften holder til 16 horn. Smaken på disse hornene bringer meg tilbake til ungdomstiden. De smaker som de vi kjøpte på hotellet i Kjøllefjord.

    Les mer
  • 18/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Enkle nanbrød med urter

    Supergode og enkle brød, passer som tilbehør til curry, gryteretter eller supper.

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Mini focaccia

    Focaccia er et nydelig tilbehør på tapasbordet, men også til supper og gryter. Her har jeg lagd opp mini focaccia, eller porsjons focaccia om du vil. De er så kjekke og ha på lur i fryseren. Og tiner på et blunk.

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Lettgrove gulrotbaguetter

    Nydelige baguetter til frokost eller lunsj. Disse er skikkelig saftig og god. Fyll med pålegg du måtte ønske. Et lite salatblad skader heller ikke.

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelagde hamburgerbrød

    Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Ønsker du litt større brød, kan du lage 6 i stedet for 8.

    Les mer
  • 13/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tangzhongboller

    Den asiatiske bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller. I tillegg blir de veldig holdbare, selv etter tre dager er de gode å spise!

    Les mer
  • 13/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    GÁHKKU / SAMISK BRØD

    Det finnes mange oppskrifter på dette populære, tradisjonelle samiske brødet gáhkku. Brødene kan stekes på mange måter, og lett tilpasses ulike anledninger og omgivelser.

    Les mer
  • 13/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tangzhong-fastelavnsboller

    Den asiatiske bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller. I tillegg blir de veldig holdbare. Her har jeg brukt disse nydelige bollene til fastelavnsboller. Fylt med krem og jordbærsyltetøy. Jeg bruker bær fra egen åker. Setter en ekstra god spiss på bollene.

    Les mer
  • 12/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Glutenfrie boller

    Disse glutenfrie bollene er saftig og god. Som all glutenfri bakst, så er de best nystekt. Så frys ned de bollene dere ikke spiser første dagen. For boller er ganske tørre dagen derpå. Her bruker jeg fin kakemix fra Toro. Disse bollene er det lang hevingstid på, men du får igjen på resultatet. Ved å bruke kald melk, trenger man lengre hevingstid. Noe som igjen gir mer smak til bakverket.

    Les mer
  • 09/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Eltefritt grytebrød

    Grytebrød passer til mange typer mat og er enkelt å lage. Du bruker bare få minutter på å røre sammen, og brødet etterheves i samme bolle som deigen lages i. Det trengs litt planlegging da. For deigen skal heves over natta.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    2 brød i form

    Ingenting smaker så godt som hjemmelaget brød. I denne oppskriften har jeg brukt spelt og hvetemel. Det man må huske på når man bruker spelt, er at deigen må ikke eltes like mye som du ellers ville gjort. Så her elter jeg kun 5 minutter. Jeg bruker 1.6 liters brødformer her.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Havrebrød

    Disse brødene er kjempegod. Disse er halvgrove brød. Oppskriften holder til 2 brød i 2 literform. Da jeg skulle bake ut, fant jeg kun 1 ledig. Så måtte bruke 1 på 1.6 liter også. Det er sånt som skjer, man tilpasser seg. Litt mer deig i den store.

    Ingenting slår nybakte brød vel.

    Les mer
  • 08/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grovbrød i langpanne

    Ingenting lukter og smaker så godt som nybakt brød, er du ikke enig. Her hjemme hos oss må jeg bake brød ofte. Det går ganske mye brød i uka. I denne oppskriften baker jeg 3 brød i langpanne.

    Les mer
  • 01/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Cornbread - maisbrød

    Maisbrød er utrolig godt. Jeg bruker det som tilbehør til supper og gryter for eksempel. Men du kan selvfølgelig bruke de til det du ønsker.

    Les mer
  • 10/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Innbakte horn med ost og pesto

    Nydelige horn med masse smak dette. Her har jeg innbakte horn med rester av ost og topping jeg har liggende. Revet topping, cheddar og parmesan. Du kan bruke den osten du ønsker. Hornene har jeg også fylt med pesto. De er penslet med egg, så et dryss med sesamfrø.

    Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Bestemors fylte boller

    Disse bollene er jo bare så gode. Og en påsketradisjon i svigerfamilien. Bollene er fylt med deilig fyll av kokos. Og de er skikkelig saftig og god. Er også nydelige boller og ha med på tur.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 2 Kommentarer
    Gulrotbrød

    Gulrotbrød er saftig og gode brød. Her baker jeg 2 brød i form. Ikke noe er bedre en lukten og smaken av nybakt brød. Det er slikt som bringer fram barndomsminner. Prøv selv da vel, du vil elske disse. Jeg bruker 1.6 liters former her.

    Les mer
  • 08/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Focacciaring

    Ta en focacciaring og la den vandre, fra den ene til den andre.. Ja, dette er brytebrødet sitt det. Focaccia er jo utrolig godt. Og man kan gjerne lage det i forskjellige fasonger. Passer fint til tapasbordet hjemme. Eller til gryter og supper om du vil. Her er uansett oppskriften på denne focacciaringen.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hamburgerbrød i airfryer

    Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Du kan selvfølgelig steke disse i ovn også. 12-14 minutter på 200 grader.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Skoleboller/skolebrød

    Klassiske skolebrød, også kalt skoleboller, er søte hveteboller med vaniljekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Dette var en stor favoritt da jeg var yngre. Nå er det heller sjelden man spiser det, men veldig godt innimellom da. Denne oppskriften gir 12 skoleboller. Jeg liker de store med masse vaniljekrem, men du kan lage de litt mindre om du ønsker. Da får du 16 skoleboller.

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Langpanne Focaccia

    Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i langpanne er enkelt å lage. Server som tilbehør til suppe eller pasta, til grillmat, koldtbord, spekemat eller tapas.

    Les mer