08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Alt i 1 form - sommerkoteletter og grønnsaker
Dette er en middag som nesten lager seg selv. Ja, du må nok kutte opp grønnsaker først. Sommerkoteletter fra 50% disken og nydelige grønnsaker i en og samme form. Og jeg lager en fantastisk rotmos av grønnsakene etterpå. For grønnsaker som har ligget lenge i form slik, er ikke mye pene på tallerken. Men de har en hei dundrende god smak. Så brukes må de. Da kan man heller koke litt nye grønnsaker ved siden av om man ønsket det. Du kan også bruke andre koteletter til samme oppskrift
Ingredienser
(holder til 4 personer)
1 pakke koteletter (5-6 stk)
1 løk
3-4 gulrot
0,5 stk kålrot
1/4 sellerirot
1 pastinakk
3 poteter
ca. 0,5 stk liten purreløk
Salt
Pepper
Smør/margarin til steking
5 dl vann
Slik gjør du
Brun kotelettene på begge sider. Krydre med pepper. Bruker du andre koteletter, krydre med salt også.
Skrell og kutt opp alle grønnsaker i mindre biter. Trenger ikke være veldig små.
Ha grønnsakene i en ildfast form. Ha i kotelettene og vann (husk stekefettet også)
Ha over folie og stek i ovn på 175 grader. 1,5-2 timer
Ta ut kotelettene fra formen og sil av grønnsakene. Kraften brukes til saus, og legg grønnsakene i en egen kasserolle
Kraften koker jeg opp og jevner med maizena og vann til ønsket tykkelse. Smaker til med litt fløte, salt og pepper. Jukser med litt sukkerkulør for farge.
Grønnsakene moser jeg i egen kasserolle. Kan bruke stavmikser også, men ikke for mye. Ha i 1 ss smør og en skvett fløte om du ønsker. Smak til med salt og pepper
Da er det klart for servering. Trenger ikke poteter til når du har rotmos, men du kan koke litt grønnsaker ved siden av om du ønsker.
Kommentarer
Skriv en kommentar