Amerikanske blåbærpannekaker

Oppskrift på tykke, luftige amerikanske blåbærpannekaker. Jeg bruker 50/50 melk og blåbær Biola i denne oppskriften for en ekstra frisk smak. Jeg har også hele blåbær i røren.

Ingredienser


(24 pannekaker)


6 stk egg

2 dl melk

2 dl Biola blåbær

150 gram blåbær

300 g hvetemel

4 ss sukker

3 ts bakepulver

2 klype salt

smør til steking


Slik gjør du


Fordel eggehviter og eggeplommer i to boller. Bland melk og Biola sammen med eggeplommene.

Bland bakepulver med hvetemel og sikt over melk- og eggeblandingen. Visp sammen til en glatt røre.

Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend forsiktig inn i røren.

Rett før du skal steke, har du i blåbærene

Ha i smør i en middels varm stekepanne. Pannekakene skal være små og tykke, og de serveres helst nystekte.

Topp med lønnesirup, honning eller smør som smelter, og gjerne friske bær.
Ikke glem den viktigste ingrediensen som er kjærlighet!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha