08/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Bakt løk
Bakt løk er et kjempegodt tilbehør til for eksempel kjøtt. Du kan både bruke vanlig løk og rødløk. Personlig syns jeg rødløk blir penest i utseende.
Du trenger
2 løk
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
2 ss rødvinseddik eller balsamico
2 ss kikkoman + 2 ss
salt
pepper
Slik gjør du
Skrell løken og kutt av bunn og topp
Kutt igjennom løken som en kake, men ikke helt igjennom. Det er viktig at de henger litt fast i bunnen.
Ha de over i en ildfast form. Ha over olje, rødvinseddik, kikkoman og krydder.
Ha over folie og la de stå i 10 minutter. Sett ovnen på 200 grader under/over varme
Løkene dampes under folien i 30 minutter. Ta så av folien, ha over litt ekstra kikkoman og sett de inn igjen uten folien i 10 minutter.
Når de er ferdig stekt løfter du de forsiktig over på et serveringsfat. Bruk gjerne to skjeer.
Brett ut bladene forsiktig med hjelp av skje/gaffel eller fingrene. Lag for lag slik at det blir en lotusblomst.
Dette minner meg om noe. På mitt russekort sto det: «Min hjerne er som en løk, du kan skrelle den lag for lag. Og det som er inni, er til å grine av»
Kommentarer
Skriv en kommentar