29/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Bananpannekaker
Lag deilige og tykke bananpannekaker! Brune bananer er ekstra søte og helt perfekte å bruke istedenfor sukker når du lager pannekaker. Jeg har ikke brune bananer i dag, så jeg tilsetter litt sukker.
Du trenger
(12 pannekaker eller 22 små)
5 dl hvetemel
2 ss sukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 dl melk
100 g smeltet smør
4 stk. egg
2 stk. banan
SLIK GJØR DU
Bland mel, bakepulver, sukker og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og rør inn smeltet smør. Visp inn egg.
Skrell en banan, og brekk den i biter. Mos bitene med en gaffel og bland inn i røra. Jeg bruker håndmikser til hele prosessen, kjører bare på lav hastighet.
Skjær den andre bananen i små strimler.
Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Legg bananbitene i pannen, og ha over pannekakerøre. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.
Jeg stekte også noen bananpannekaker med epleskiver i, bare for å prøve mens jeg holdt på her. Og de smakte også helt nydelig.
Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.
Server gjerne med syltetøy, banan, sukker eller sirup.
Kommentarer
Skriv en kommentar