14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffgrateng
Gratenger i nesten alle varianter er jo godt da. Her har jeg lagd en med biff strimler (marinert tex-mex), grønnsaker og ostesaus. Toppet med revet ost og gratinert i ovn. En fantastisk middag dette. Du kan spise den slik den er, eller du kan servere med kokt/stek potet. Pasta og ris funker også helt fint.
Du trenger
(Med poteter, ris eller pasta holder denne til 4 personer)
Grateng:
300 gram strimlet storfekjøtt (min er marinert)
1 brokkolode
1 løk
1 paprika
150 gram revet ost
Ostesaus:
2 ss hvetemel
2 ss smør
5 dl melk
1 buljongterning, grønnsak
100 gram revet ost
salt
pepper
Gressløk
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk imens du rører. Ha i en grønnsaksbuljongterning. La melsmaken koke ut i 7-8 minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett osten og litt gressløk.
Stek først biff strimler i en panne med olje eller smør.
Ha i oppkuttet grønnsaker og fres dette sammen 3-4 minutter.
Krydre med litt salt og pepper
Finn fram en liten ildfast form. Ha i biffstrimler og grønnsaker
Ha over ostesausen
Topp med revet ost og ev. litt gressløk
Stekes på 220 grader i ca. 10 minutter. La hvile 5-10 minutter. Da får den satt seg litt.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar