Biffgryte med grønnsaker

Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre. Her kan du bruke høyrygg, bog eller rundstek av storfe. Her kokes både grønnsaker og potet i samme gryte. Det er en gryte som er lik Boeuf Bourguignon, bare med noen forandringer.

Du trenger


(til 4 personer)


800 gram benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. Bog eller rundstek

2-3 SS Smør

2 SS Hvetemel

1 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

5 fedd hvitløk delt i grove biter

1 SS tomatpuré

4 dl Rødvin

4 dl oksekraft

3 ss persille (kan bruke tørket)

2 stk. laurbærblad

2 løk

2 stk. gulrot

100 grams champignon

6 poteter

3 vårløk

Slik gjør du


Skjær kjøtt i terninger på ca. 4x4 cm.

Brun kjøttet i to omganger i en panne med smør/margarin. Ha det over i en gryte

Strø over mel, salt og pepper og bland alt godt sammen.

Ha hvitløk, tomatpuré. Hell på rødvin og kjøttkraft til det dekker kjøttet. Ha i persille og laurbærblad. Kok opp og skum av underveis. Senk varmen og la trekke i minimum 2 timer, til kjøttet er mørt. Ha på lokk med litt åpning. (Jeg lar den stå å trekke i 3.5 time)

Skrell gulrot og skjær i mindre biter. Rens løk og skjær i båter. Skrell og kutt poteten i mindre biter. Ha grønnsakene over i gryta når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden.

Skjær sopp i båter. Og del vårløk i litt større biter. Fres i en varm stekepanne med smør til sopp og vårløk er gyllen, og ha over i gryta. Smak til med salt og pepper.

Dryss over litt persille eller gressløk før servering

0
Feed

Skriv en kommentar