15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffgryte med grønnsaker
Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre. Her kan du bruke høyrygg, bog eller rundstek av storfe. Her kokes både grønnsaker og potet i samme gryte. Det er en gryte som er lik Boeuf Bourguignon, bare med noen forandringer.
Du trenger
(til 4 personer)
800 gram benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. Bog eller rundstek
2-3 SS Smør
2 SS Hvetemel
1 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
5 fedd hvitløk delt i grove biter
1 SS tomatpuré
4 dl Rødvin
4 dl oksekraft
3 ss persille (kan bruke tørket)
2 stk. laurbærblad
2 løk
2 stk. gulrot
100 grams champignon
6 poteter
3 vårløk
Slik gjør du
Skjær kjøtt i terninger på ca. 4x4 cm.
Brun kjøttet i to omganger i en panne med smør/margarin. Ha det over i en gryte
Strø over mel, salt og pepper og bland alt godt sammen.
Ha hvitløk, tomatpuré. Hell på rødvin og kjøttkraft til det dekker kjøttet. Ha i persille og laurbærblad. Kok opp og skum av underveis. Senk varmen og la trekke i minimum 2 timer, til kjøttet er mørt. Ha på lokk med litt åpning. (Jeg lar den stå å trekke i 3.5 time)
Skrell gulrot og skjær i mindre biter. Rens løk og skjær i båter. Skrell og kutt poteten i mindre biter. Ha grønnsakene over i gryta når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden.
Skjær sopp i båter. Og del vårløk i litt større biter. Fres i en varm stekepanne med smør til sopp og vårløk er gyllen, og ha over i gryta. Smak til med salt og pepper.
Dryss over litt persille eller gressløk før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar