Biffsnadder med maispuré, rødvinssaus og stekte poteter

Dette er en herlig middag som passer best som helgemat. Her bruker jeg entrecôte fra FP. Den passer veldig godt til slike retter. Jeg serverer denne med stekte poteter, maispuré og en nydelig rødvinssaus.

Stekte poteter regner jeg med at dere fikser selv. Er kun potet i båter/eller småpoteter som blandes med olje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca. 35 minutter

Du trenger


(til 2 personer)

360 gram storfekjøtt i strimler

4 Sjalottløk

1 liten paprika

50 grams champignon

Olje til steking

salt

pepper

 

Maispuré

1 liten boks mais

2 ss melk

1 ss smør

0.5 ts chiliflakes

0.25 ts salt eller etter smak

0.25 ts pepper eller etter smak

 

Rødvinsaus

1 stk. sjalottløk

2,5 dl Rødvin

2,5 dl oksekraft , eventuelt lam. (Jeg bruker storfe buljongterning og vann her)

50 gram smør

0,25 ts salt eller etter smak

0,25 ts nykvernet pepper eller etter smak

1 ss olje til steking

Slik gjør du

Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.

Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen.

Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Del opp grønnsaker i ganske grove biter

Kutt opp kjøttet i strimler

Varm opp en panne med litt olje. Stek kjøttet raskt og ta det ut av pannen igjen

I samme pannen steker du grønnsakene i 2-3 minutter

Ha kjøttet tilbake i pannen med grønnsakene. La det få frese sammen i 2-3 minutter. Ha på litt salt og pepper

Ha mais i en liten kasserolle. Tilsett melk, chili og smør, kok opp. Etter et par minutter kjører du maisen med en stavmikser til puré. Smak til med salt og pepper

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar