
15/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Blomkålkaker
Innimellom er det også godt med kjøttfrie dager. Disse kakene ble utrolig gode, t.o.m ungdommen i heimen ble overrasket hvor godt det var.
Du trenger
(ca.20 kaker)
1 middels stor blomkål
3 egg
120 g brødrasp
60 g cornflakes
120 gr hvetemel
1 løk
1-2 stilker vårløk
0,5 ss chiliflak
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts provencekrydder
100 gram revet ost (valgfritt)
Slik gjør du
Del opp blomkål i mindre biter og kok de møre.
Imens måler du og kutter opp alt du skal ha i kakene.
Sil av vannet til blomkålen og ha blomkålen i en bolle. Bruk en moser eller lignende til å mose blomkålen.
Tilsett alle ingrediensene og mos videre til du får en deig. Prøve stek gjerne en kake for å smake om de trenger mer krydder.
Ha godt med olje i en stekepanne. Ha vann på henda, og form små kaker slik du gjør med kjøttkaker. Stekes 1 minutt på hver side og snur de så begge sider får stekt to ganger. Dette gir en bedre skorpe på kakene og de vil se mye finere ut.
Server med ønsket tilbehør
Kommentarer
Skriv en kommentar