BRINGEBÆRMOUSSE MED SJOKOLADESAUS

En nydelig bringebærmousse med sjokoladesaus. Du kan bruke andre bær om du ønsker. Både jordbær og blåbær er godt i denne.

Ingredienser


(til 4 personer)

2 dl kremfløte

400 g bringebær

4 ss sukker

4 stk. eggeplomme

4 stk. eggehvite

100 g melis

Sjokoladesaus:


1 dl kremfløte

200 g melkesjokolade

Slik gjør du


Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt.

Plukk ut noen fine bringebær som du skal ha i glassene før servering.

Ha bringebær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp.Kjør
med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.

Stivpisk eggehviter med melis.

Bland forsiktig sammen bringebærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Fordel moussen i 4 store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.

Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen litt før du har den i glassene. Står den for lenge, blir den litt hard. Bare å varme den litt opp igjen.

Fordel sjokoladesausen i serveringsglassene rett før servering. Du kan også pynte med litt bær og hakket sjokolade.

De er det bare å nyte

0
Feed

Skriv en kommentar