Bringebærsyltetøy (kokt)

Oppskrift på klassisk, hjemmelaget bringebærsyltetøy. Her koker jeg syltetøyet på tradisjonelt vis og har i litt syltepulver. For ekstra god smak, kan du lage syltetøyet med sommerens friske bringebær. Vi fryser ned etter hvert som vi plukker. Så disse er fryst
Syltetøyet har god holdbarhet og holder i mange måneder og opptil et års tid om det blir fylt på sterile glass og oppbevares kaldt og kjølig.

Du kan bruke syltesukker istedenfor syltepulver. Dette sukkeret inneholder litt pektin som gjør syltetøyet stivere.

Ingredienser


(ca. 1,2 liter syltetøy)


1 kg bringebær

300 g sukker eller syltesukker

5 ts syltepulver (sløyfes om du bruker syltesukker)

Slik gjør du


Ha rensede bær. sukker og evt. syltepulver i en kjele.

Kok opp og la bærene småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.

Ha syltetøyet over på rene, sterile glass med lokket på og la dem kjøle seg ned på kjøkkenbenken.

Når syltetøyet kjøles ned, dannes det vakuum i glasset som bidrar til å forlenge holdbarheten på syltetøyet.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha