Broccolikaker

Broccolikaker er et godt alternativ når du vil ha en kjøttfri middag. Istedenfor vanlig griljermel, så har jeg tørket skalker fra glutenfritt brød. Disse har jeg kjørt i kjøkkenmaskin. Så disse er glutenfri også. Du kan selvfølgelig bruke disse som tilbehør til noe annet også om du vil.

Du trenger


2 brokkoli

2 egg

1,5 dl revet ost

2-3 ss finhakket persille

1-1,5 ts salt

1 ts pepper

ca. 0,5 dl griljermel.

1 løk

Slik gjør du


Kok først brokkolibuketter i ca. 5 minutter. Avkjøl de med en gang i kaldt vann.

Finnkutt så broccoli, løk og persille.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Bland det godt sammen med henda. Er den litt for løs til å forme kaker av. Da bruker du litt mer griljermel i.

Sett stekovn på 180 grader. Finn fram et stekebrett med bakepapir.

Form kaker av broccoli-deigen og legg på stekebrettet. Klem gjerne ut litt veske når du former de. Da sitter de bedre sammen.

Stekes i ovn ca. 15 minutter

Her har jeg servert brokkolikakene med saltbakte poteter og soppstuing. Du velger ditt eget tilbehør

0
Feed

Skriv en kommentar