15/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Broccolikaker
Broccolikaker er et godt alternativ når du vil ha en kjøttfri middag. Istedenfor vanlig griljermel, så har jeg tørket skalker fra glutenfritt brød. Disse har jeg kjørt i kjøkkenmaskin. Så disse er glutenfri også. Du kan selvfølgelig bruke disse som tilbehør til noe annet også om du vil.
Du trenger
2 brokkoli
2 egg
1,5 dl revet ost
2-3 ss finhakket persille
1-1,5 ts salt
1 ts pepper
ca. 0,5 dl griljermel.
1 løk
Slik gjør du
Kok først brokkolibuketter i ca. 5 minutter. Avkjøl de med en gang i kaldt vann.
Finnkutt så broccoli, løk og persille.
Bland alle ingrediensene i en bolle. Bland det godt sammen med henda. Er den litt for løs til å forme kaker av. Da bruker du litt mer griljermel i.
Sett stekovn på 180 grader. Finn fram et stekebrett med bakepapir.
Form kaker av broccoli-deigen og legg på stekebrettet. Klem gjerne ut litt veske når du former de. Da sitter de bedre sammen.
Stekes i ovn ca. 15 minutter
Her har jeg servert brokkolikakene med saltbakte poteter og soppstuing. Du velger ditt eget tilbehør
Kommentarer
Skriv en kommentar