09/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Butterdeig eplekaker
Har man ferdig butterdeig liggende, kan man lage disse herlige butterdeig eplekakene på et blunk. Perfekt å servere til besøkende eller som dessert. Disse er best nystekte. Du kan vende eplene i kanel og sukker om du vil.Du
kan også for eksempel hakke opp litt mandler eller nøtter du liker, strø over litt før servering.
Du trenger
6 butterdeigplater (jeg har liten ovn, så fikk kun plass til 5)
2 epler
1 egg
Honning
Melis
Slik gjør du
Pass først på at du har tint butterdeigplatene
Finn fram et stekebrett med bakepapir
Sett oven på 180 grader
Smør på honning der du skal legge eplebitene. Husk at det må være litt avstand
Kutt epler i tynne båter og legg de på honningen. 6-7 båter per plass. (La skallet være på)
Ha over litt honning på eplene. Er godt med masse honning på
Legg på butterdeigplatene. Trykk de litt ned rundt eplene
Visp sammen ett egg som du pensler butterdeigen med
Stek i ca. 15-17 minutter (se på fargen)
Når de er ferdig stekt lar du de avkjøle litt, så løsner du de forsiktig med en stekespade. Snu de rundt på et serveringsfat
Dryss over litt melis før servering
Da er det bare å nyte dere
Kommentarer
Skriv en kommentar