CHILI CON CARNE

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat, men stammer fra Texas. Her kan du bestemme styrken litt selv. Vil du ha den hot hot🌶️🥵Ja, da tilsetter du litt ekstra chili.

Du trenger


(Holder til 4-5 personer)

400 g kjøttdeig

2 ss margarin eller olje til steking

1 ss tomatpuré

0,5 ts sukker

1 stk. finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 stk. finhakket rød chili

1 boks hermetiske tomater

1 boks chilibønner

1 boks Kidneybønner

1 boks brune bønner

1 stk. paprika i biter

1,5 ts chilipulver

1 ts malt spisskummen

0,5 ts salt

Slik gjør du


Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med finhakket løk, hvitløk og chili. Ha i tomatpuré og sukker. Bland sammen og la det frese et par minutter.

Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.

Bland inn chilibønner, brune bønner, kidneybønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.

Dryss gjerne over litt koriander eller persille om du vil. Serveres med salat og kanskje noe godt brød. Du bestemmer selv.

 

0
Feed

Skriv en kommentar