29/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Eggesalat med bacon og grønnsaker
Eggesalat er utrolig godt, og det finnes nesten ikke grenser for hva du kan blande i den. Også en fin måte å bruke litt rester på. Her kan du bruke skinke eller reker også.
Du trenger
1,5 dl rømme
1,5 dl majones
5 egg
2 stilker vårløk
0,5 stk gul eller rødløk
1 stk gulrot
3 skiver bacon
2-3 ss gressløk
0,5 ss vegeta eller 0,5 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
0,5 ts tabasco
Slik gjør du
Kok først egg i lettsaltet vann. Saltet gjør det lettere og få skallet av etterpå. Eggene legges i kaldt vann i ca. 10 minutter etter de er kokt.
Stek bacon i små biter. Legg de så på et kjøkkenpapir for å trekke ut litt av fettet.
Bland sammen majones og rømme i en skål. Smak til med krydder. Ha gjerne mer krydder eller andre krydder om du ønsker. Smak og behag.
Kutt opp grønnsakene og bland i bollen. Klem gjerne litt vann ut av gulrota først. Den vesker litt.
Skrell egg og del de begge veier i en eggskjærer.
Ha egg og bacon i blanding og bland lett sammen
Dryss gjerne over litt bacon og persille før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar