Elgkarbonader

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger.
I denne oppskriften blander jeg malt elgkjøtt og malt svinekjøtt. Resultatet blir saftige kaker. Bor du på en plass slik som oss, der medisterdeig er kun å få til jul. Ja, da kan du fint male litt svinekjøtt sammen med elgkjøttet.

Du trenger


1 kilo elgkjøtt

500 gram malt svinekjøtt (ikke kjøttdeig, for lite fett)

2 ts salt

1 ts pepper

2 egg

4 ss potetmel

2 ss strøkavring (jeg har malt opp glutenfritt brød)

1 løk

3 dl fløte

1 ts tørket timian

1 ts muskatnøtt

Smør til steking

Slik gjør du


Først kverner du elg og svinekjøtt. Her bruker jeg en god gammaldags kvern.

Start så med å blande sammen elgkjøtt, svinekjøtt og salt til en jevn og klissete konsistens.

Bland i krydder, potetmel, strøkavring og egg.

Finhakk løk og tilsett dette.

Spe med fløte til farsen får en passende konsistens. Skal være litt klissete

Stekes i steikepanne på middels sterk varme. Jeg bruker meierismør til steikingen, og det gir disse kakene en ekstra god smak. Husk en prøvekake først, så kan du justere krydder om du syns det mangler noe. Jeg lager karbonadene på 120 gram. Da fikk jeg 15 stykker.

Da er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar