13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
En nydelig plukkfiskvariant
Plukkfisk er en slags rot i hop gryte. Ofte lagd med potet og fiskerester. Det er en tykk hvit saus med fisk, purreløk og potet.
Her har jeg laget en god variant av plukkfisk. Her serveres potet ved siden av. Jeg har brukt 500 gram torsk fra FirstPrice og 100 gram sei i blokk. Du kan bruke den fisken du har.
Du trenger
(Til 4 personer)
600 gram fisk
2 store gulrot eller 3 små
0,5 stk purreløk
1 rødløk
2 vårløk
2 ss margarin eller smør
3 ss hvetemel
2,5 dl melk
2,5 dl av kokevannet til fisken
ca. 1 ts malt muskat
ca. 0,5 ts salt
ca. 0,5 ts pepper
Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann som du trekker fisken i. Ta vare på 2.5 dl av kokevannet. Legg fisken på en tallerken imens du lager klart resten.
Kutt opp gulrot og kok de møre
Kutt opp resten av grønnsakene.
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk og fiskevannet, imens du rører hele tiden. Sausen skal bli ganske tykk. For blir litt utblandet når fisken kommer i. La sausen småkoke i 5-8 minutter.
Smak til sausen med muskat, salt og pepper. Er godt med mye muskat.
Når du er fornøyd med sausen rører du inn grønnsakene.
Så har du i fisken. Ta med kraften fra tallerken også. Vend rundt et par ganger. Du skal ikke røre masse. Da blir fisken bare til mos.
Server plukkfisk med kokte poteter og ev. et dryss med persille.
Kommentarer
Skriv en kommentar