15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Entrecôte, soppstuing og parmesanpotet
Innimellom er det veldig godt med en entrecôte syns jeg. Jeg bruker FirstPrice sin entrecôte, for da blakker man seg ikke helt. Her har jeg lagt soppstuing og parmesanpotet som tilbehør. Hvilken saus du vil bruke, er opp til deg.
Du trenger
(til 2 personer)
2 entrecôte
Olje/Smør til steking (jeg bruker begge)
Kvernet salt
Kvernet pepper
Soppstuing
150 gram sopp
0,5 stk løk
2 vårløk
1 dl fløte
Salt
Pepper
Parmesanpoter
Ca. 200 gram småpoteter
30 gram parmesan + litt til topping
0.5 ts chiliflakes
2 ss olje
Litt kvernet salt
Litt kvernet pepper
Litt frisk persille
Slik gjør du
Ta kjøttet fram 30-60 minutter før det skal stekes. Kjøtt skal være romtemperert før steking
Krydre med litt salt og pepper på begge sider
Varm opp en stekepanne eller grillpanne med både smør og litt olje.
Disse steker jeg to minutter på hver side. Hvordan du vil ha de stekt, er jo litt opp til deg. Øser litt av stekefettet over underveis med en skje.
La kjøttet hvile 10 minutter før servering
Soppstuing
Del sopp opp i mindre biter. Kutt også opp løk og vårløk
Varm opp en tørr stekepanne. Ha i soppen og la den surre et par minutter
Ha i løk og vårløk, og ha i fløte. La stuingen koke inn litt.
Smak til med salt og pepper
Parmesanpotet
Del småpoteter i 2
Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet
Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og pepper
Stek i ovn, 30 minutter på 200 grader
Ha poteten over på et serveringsfat. Dryss over litt ekstra parmesan og persille
Da er det bare å servere. (Jeg har peppersaus og sylta rødløk til)
Kommentarer
Skriv en kommentar