17/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Eplekake
Det er lite som slår en nystekt eplekake med krem eller vaniljeis. Her har jeg lagd eplekake i rund form. Med epler fra egen hage. Halvparten av sukkeret, har jeg byttet ut med eplekrydder. Dette krydderet selger vi i butikken vår. Du kan selvfølgelig bruke bare 200 gram sukker i stede for.
Du trenger
(24 cm springform)
200 gram Smør eller Melange
100 gram sukker
95 gram eplekrydder
2 egg, 3 om egga er små
200 gram hvetemel
1.5 ts bakepulver
Fyll
4 epler
2 ts vaniljesukker
2-3 ts kanel
3 ss sukker
Slik gjør du
Pisk sukker, smør og eplekrydder til en smørkrem. Tilsett ett og ett egg, visp godt i mellom hvert egg.
Sikt inn det tørre og bland godt sammen
Legg bakepapir i bunnen av springformen. Ha i røra
Skrell og kutt opp eplene. Om du vil ha båter eller sirkler, bestemmer du selv. Dytt eplene litt ned i deigen.
Strø over vaniljesukker, kanel og sukker
Stekes på 180 grader i ca. 50 minutter
La den avkjøles litt i formen før du løsner kantene på formen. Bruk gjerne en kniv langs kantene
Da er det bare å hugge innpå
Kommentarer
Skriv en kommentar