26/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Eplekjeks
Nydelige eplekjeks, nei ikke eplekjekk... det er noe annet. Disse litt store kjeksene er nydelige med et dryss melis over. Bare prøv selv da vel. Passer utmerket til ettermiddagskaffen.
Du trenger
2 egg
80 gram sukker
1 ts vaniljesukker
150 gram smeltet og avkjølt smør
400 gram hvetemel
1 klype salt
1,5 ts bakepulver
2 epler
Melis til dryss
Slik gjør du
Smelt smør så det får avkjøle seg litt
Ha egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Rør godt sammen med en håndvisp.
Tilsett smeltet smør og rør litt til.
Bland sammen bakepulver, mel og salt. Rør dette inn i røren. Den vil bli ganske tykk. Så bytt først til visp, så en skje.
Skrell epler og del de opp i biter. Bland eplene inn i deigen.
Ta fram et stekebrett med bakepapir
Bruk en skje eller henda og legg små boller med deigen på stekebrettet. De vil ese litt utover i ovn.
Stek på 180 grader i ca.22 minutter. Litt forskjell på ovner
La de avkjøle litt på brettet.
Dryss over litt melis før servering og legg de på et serveringsfat. Da er det bare å nyte.
Kommentarer
Skriv en kommentar