18/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Får&Kål
Nei, jeg har ikke tullet med fårikålen. Dette er en annen middagsrett med de samme ingrediensene. Her damper jeg fårikålkjøtt og lager kålstuing på kraften. Servert med kokte gulrøtter og potet. Og det var så himmelsk godt. Så vil du prøve en annen rett med fårikålkjøtt, da burde det være denne.
Jeg har brukt FirstPrice fårikålkjøtt her. Pakken var på 1.8 kg
Du trenger
Ca. 1,8 kg Fårikålkjøtt
Vann til damping
1 ss helpepper
1-2 ts kvernet salt
3 Rosmarin Kvaster
1 liten bunt selleriblader
Kålstuing
2 ss smør
2 SS Hvetemel
3 dl av kraften fra kjøttet
0.5 dl fløte
Salt
Pepper
500 gram hodekål
Annet tilbehør
Kokt Gulrot til 4 personer
Kokt potet til 4 personer
Slik gjør du
Jeg legger fårikålkjøttet oppå risten. Har i salt, hel pepper, rosmarin og selleriblader. Så setter jeg på lokk og lar det dampe i ca. 1.5-2 timer. Jeg legger oppi gulrøtter siste 20 minuttene.
Når kjøttet er ferdig dampet, legger jeg det i en ildfast form. Og har det under grillen i stekeovn for litt.
Kålen kutter jeg i mindre biter og koker de i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Skal være litt tyggemotstand
Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet. Fra kjøttkjelen henter jeg 3 dl kraft som jeg sper med. La sausen småkoke i 7-8 minutter.
Så smaker jeg til med litt fløte, salt og pepper før jeg har den kokte kålen oppi. Jeg vil ikke bruke muskat i denne kålstuingen.
Da er det bare å servere denne nydelige Får&kål middagen
Kommentarer
Skriv en kommentar