13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Falukorvgryte
Dette er en nydelig hverdagsmiddag. Finner veldig ofte falukorv i halvprisdisken. Og da kjøper vi de. Kjekt og ha liggende på lur. Her har jeg lagd en deilig gryte med falukorv og grønnsaker. Denne sparker litt ifra seg, men kutt gjerne ned på chili. Du kan også tilsette en liten skvett fløte på slutten, om du ønsker.
Du trenger
(Holder godt til 4 personer)
2 falukorv à 200 gram
1 liter vann
3 hønse/kyllingbuljongterninger
2 gulrot
1/3 kålrot
1 stangselleri stilk
150 gram Aspargesbønner
150 gram Sukkererter
0,5 dl gressløk
0,5 stk chili
1 ts karri eller etter smak
salt
pepper
maizena og vann til jevning
Slik gjør du
Kutt opp kålrot, stangselleri og gulrot i mindre biter.
Kok opp vann og buljong
Ha kålrot, stangselleri og gulrot i kasserollen. La de trekke til de er møre.
Kutt opp falukorv i mindre biter. Finhakk chili
Når gulrot og kålrot er møre, tilsetter du pølsene, gressløk, aspargesbønner, finhakket chili og sukkererter. La gryten koke opp igjen.
Jevn til med maizena og vann til ønsket tykkelse.
Smak til med karri, salt og pepper
Server med kokte poteter eller ris. Dryss gjerne over litt persille ved servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar