14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskeboller i terteskjell
Vanligvis er det fiskepudding man bruker i terteskjell. Og da med en tykk hvit saus med erter og reker. Her har jeg brukt fiskeboller, da de har litt mer smak. Bruker fiskeboller på boks til denne retten. Jeg bytter også ut erter med amerikanskblanding. Der er både erter, gulrot og mais. Det vil gi litt mer farge til denne retten. Og kraften fra fiskebollene gir litt mer smak. Jeg er mett etter 2 av disse, og Kokkefruen klarer 1. Så der ser dere litt mengdeberegning.
Du trenger
(til 6 terteskjell)
6 Terteskjell
6 fiskeboller
100 gram pillede reker
200 gram amerikanskblanding
2 ss smør
2 SS Hvetemel
2 dl melk
1 dl av fiskebollekraft
Salt
Hvit pepper
Revet muskat
Frisk persille eller dill
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft imens du rører.
La sausen småkoke i 6-7 minutter. Ha gjerne i grønnsakene under koketiden.
Smak til med salt, pepper og muskat
Del opp fiskeboller i 6 og bland inn i sausen. De skal kun varmes. Så har jeg i 1/3 av rekene.
Varm terteskjell i ovnen etter anvisning på pakken
Fyll blandingen i alle terteskjell.
Topp med reker og frisk persille eller dill om du liker det.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar