06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskebollesuppe
Fiskeboller er en favoritt blant de minste! Derfor bør du prøve fiskeboller i suppe. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre. Denne suppen blir ennå bedre om du har i litt fenalår, spekeskinke eller pinnekjøttrester. Det har ikke jeg i denne.
Du trenger
(til 4 personer)
1 boks Vesteraalens fiskeboller
1 rødløk
200 gram sukkererter
2 gulrot
1 stk eple
3 ss smør eller margarin
1 ts karri
2 ss hvetemel
1 dl fløte
Fiskebollekraft
Vann
Salt
2 Vårløk
Tips:
Til 4 porsjoner trenger du ca. 5-6 dl væske av fiskebollekraft og vann.
Slik gjør du
Skjær fiskeboller i mindre biter.
Finhakk løk, og skjær gulrot og eple i små terninger.
Ha smør i en kasserolle og fres løken blank.
Tilsett karri og la det surre i 2-3 minutter.
Dryss over hvetemel og bland godt.
Spe på med kraften til fiskebollene og vann, og rør til du har en jevn suppe.
Ha i gulrot og la suppen småkoke i 5 minutter.
Tilsett eplebiter og sukkererter, gi suppen et oppkok. Disse skal gi litt crunch til suppen
Ha i matfløte og fiskeboller.
Smak til med salt og karri.
Server suppen med strimlet vårløk drysset over.
Kommentarer
Skriv en kommentar