14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskegrateng med sei og torsk
Fiskegrateng er nydelig middag det. Om man vil bruke ost eller brødrasp på toppen, bestemmer man jo litt selv. Jeg syns begge deler samtidig er veldig godt. Her har jeg brukt både sei og torsk i fiskegratengen. Og rører forsiktig inn stivpisket eggehvite for en luftigere grateng. Denne oppskriften holder til 6 personer. Du kan fint fryse ned om ikke alt blir spist.
Du trenger
(til 6 personer)
75 g makaroni
2 ss smør
3 SS Hvetemel
4 dl melk
3 vårløk
1 ts salt
0,25 ts malt hvit pepper
0,5 ts muskat
300 gram torskefilet
300 gram seifilet
4 stk. egg
1.5 dl revet ost
ca. 0,5 dl griljermel
Slik gjør du
Kok makaroni som anvist på pakken
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni, oppkuttet vårløk, muskat, salt og pepper. Smak om du ønsker mer krydder i.
Bland fisken i sausen. Jeg koker den ikke på forhånd. Det gir mer smak til gratengen.
Skill eggene, og stivpisk eggehvitene.
Bland først eggeplommene inn i sausen. Vend deretter inn eggehvitene litt forsiktig for å beholde luften i eggehvitene.
Fordel gratengen i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og griljermel på toppen. Denne formen er 20•27 cm
Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 35- 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.
La gratengen hvile i 10 minutter før servering. Da får den satt seg litt. Og nei, den blir ikke kald på den tiden.
Server med kokte poteter og revet gulrot. Jeg har også litt smør på toppen.
Kommentarer
Skriv en kommentar