Fiskesuppe med sei og torsk

Dette er en enkel, men nydelig kremet fiskesuppe. Selvfølgelig blir den hakket bedre om du lager egen kraft, men her har jeg brukt fiskebuljong. Jeg bruker FirstPrice torsk og FirstPrice sei i blokk til denne suppen. Du kan selvfølgelig toppe suppen med litt reker om du ønsker. Du kan også bruke andre fiskesorter. Veldig god med litt laks eller ørret også.

Du trenger


(4 personer)

6 dl fiskebuljong (utblandet)

2 stk. gulrot i strimler

2 dl melk

2 ss hvetemel

300 g seifilet

300 g torskefilet

1 dl kremfløte/matfløte

ca. en halv liten purreløk

Ca. 0,5 ts salt

Ca. 0,5 ts pepper

1-2 ss frisk persille

Slik gjør du


Kutt opp gulrot og kutt purreløk i skiver

Del opp fisken i mindre biter.

Kok opp vann og buljong. Jeg bruker 2 buljongterninger for ekstra smak. Ha i gulrot og purreløk. La de trekke i 3-4 minutter

Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

Senk temperaturen og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.

Rør inn fløten forsiktig, og smak til med salt og pepper. Dryss over frisk persille

Server gjerne med noe godt brød

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha