13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskesuppe med sei og torsk
Dette er en enkel, men nydelig kremet fiskesuppe. Selvfølgelig blir den hakket bedre om du lager egen kraft, men her har jeg brukt fiskebuljong. Jeg bruker FirstPrice torsk og FirstPrice sei i blokk til denne suppen. Du kan selvfølgelig toppe suppen med litt reker om du ønsker. Du kan også bruke andre fiskesorter. Veldig god med litt laks eller ørret også.
Du trenger
(4 personer)
6 dl fiskebuljong (utblandet)
2 stk. gulrot i strimler
2 dl melk
2 ss hvetemel
300 g seifilet
300 g torskefilet
1 dl kremfløte/matfløte
ca. en halv liten purreløk
Ca. 0,5 ts salt
Ca. 0,5 ts pepper
1-2 ss frisk persille
Slik gjør du
Kutt opp gulrot og kutt purreløk i skiver
Del opp fisken i mindre biter.
Kok opp vann og buljong. Jeg bruker 2 buljongterninger for ekstra smak. Ha i gulrot og purreløk. La de trekke i 3-4 minutter
Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
Senk temperaturen og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.
Rør inn fløten forsiktig, og smak til med salt og pepper. Dryss over frisk persille
Server gjerne med noe godt brød
Kommentarer
Skriv en kommentar