04/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Flesk og kålstuing
Dette er en variant av flesk og duppe, men duppen har jeg lagd kålstuing av. Det ble utrolig godt, og passet helt utmerket til. Serveres med kokte poteter
Du trenger
(til 2 personer)
Ca. 400 gram lettsaltet sideflesk i skiver
2 ss smør/margarin til steking
0.5 stk spisskål
Vann og salt til koking
Ca. 2 ss hvetemel
3 dl melk
Salt etter smak
Pepper etter smak
Muskat etter smak
Slik gjør du
Kutt opp kålen i mindre biter. Kok den mør i lettsaltet vann. Ca. 15 minutter. Sil av og sett til sides
Stek flesket i en panne med smør eller margarin. Du velger selv hvor godt du vil ha det stekt.
Fettet fra panna har du over i en liten kasserolle. Sett den på plata
Rør inn hvetemel og spe med melk til du har en tykk hvit saus. La småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat
Bland inn kålen
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar