Flesk og kålstuing

Dette er en variant av flesk og duppe, men duppen har jeg lagd kålstuing av. Det ble utrolig godt, og passet helt utmerket til. Serveres med kokte poteter

Du trenger


(til 2 personer)

Ca. 400 gram lettsaltet sideflesk i skiver

2 ss smør/margarin til steking

0.5 stk spisskål

Vann og salt til koking

Ca. 2 ss hvetemel

3 dl melk

Salt etter smak

Pepper etter smak

Muskat etter smak

Slik gjør du


Kutt opp kålen i mindre biter. Kok den mør i lettsaltet vann. Ca. 15 minutter. Sil av og sett til sides

Stek flesket i en panne med smør eller margarin. Du velger selv hvor godt du vil ha det stekt.

Fettet fra panna har du over i en liten kasserolle. Sett den på plata

Rør inn hvetemel og spe med melk til du har en tykk hvit saus. La småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat

Bland inn kålen

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar