07/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fløtegratinert potet, sopp og broccoliform
Et helt fantastisk tilbehør dette. Er du glad i fløtegratinerte poteter? Ja, da vil du elske denne. Her er både potet, sopp og brokkoli i ostesaus. Gratinert i ovn.
Du trenger
(til 4 personer)
3 poteter
1 brokkoli
100 gram champignon
3 dl fløte
100 gram revet ost + 150 gram
1 ss hvetemel
1 ss smør/margarin
1 buljongterning (kylling)
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1-2 ss smør/margarin til steking
Slik gjør du
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med fløte. Ha i buljongterning. Kok noen minutter så du får vekk melsmaken.
Smak til med salt og pepper. Tilsett 100 gram ost i sausen.
Kutt poteter i tynne skiver. Del opp champignon i skiver. Del opp broccoli i små buketter
Stek grønnsakene i en panne med litt smør, 3-4 minutter.
Ha de over i en ildfastform eller bruk stekepannen om den tåler stekovn.
Hell ostesaus over grønnsakene. Topp med revet ost
Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter. La hvile i noen minutter før servering.
Dryss gjerne over litt friske urter før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar