Frikasei

Frikasei er en nydelig frikasé med sei. Altså en fiskegryte. Jeg syns Frikasei var et kult navn, så nå ble det navnet på retten. Her kan man bruke de grønnsaker man liker best selv. Så trenger ikke følge oppskrift til punkt og prikke. Jeg bruker FirstPrice sei i blokk til denne retten. Eneste seien det er mulig å få tak i her i bøgda, men bruk gjerne annen sei om du har mulighet. Du kan gjerne bruke mer fisk og mindre grønnsaker om du vil. Jeg prøver å være litt økonomisk her. Så 400 gram holder til oss.
Denne blir jo selvfølgelig bedre med skikkelig fiskekraft, men det har jeg ikke. Så da blir det buljongterninger.

Du trenger


(4 personer)

400 gram sei

10 dl vann og 2 buljongterninger (fisk)

1 dl fløte

Maizena og vann til jevning

3 gulrot

ca. 150 gram Sellerirot

1 liten purreløk

1 løk

2 persillerot

ca. 0,5 stk kålrot

Salt

Sitronpepper

Frisk persille til servering (valgfritt)

Slik gjør du


Kutt først opp alle grønnsakene

Kok opp vann og buljong. Ha i grønnsakene. Kok grønnsakene møre

Jevn til med maizena og vann til ønsket tykkelse. Du kan bruke mel og vann også, men husk at da må melsmaken kokes bort. Og grønnsakene blir overkokt om du ikke tar de ut først

Smak til med fløte, salt og pepper

Del seien i mindre biter. Legg den i kasserollen. Sett på lokk og la fisken trekke til den er ferdig. 5-6 minutter ca. Ikke rør i gryten, da vil fisken kun bli småbiter. Du kan riste litt på den underveis.

Serveres med kokte poteter og frisk persille

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha