08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Frikasei
Frikasei er en nydelig frikasé med sei. Altså en fiskegryte. Jeg syns Frikasei var et kult navn, så nå ble det navnet på retten. Her kan man bruke de grønnsaker man liker best selv. Så trenger ikke følge oppskrift til punkt og prikke. Jeg bruker FirstPrice sei i blokk til denne retten. Eneste seien det er mulig å få tak i her i bøgda, men bruk gjerne annen sei om du har mulighet. Du kan gjerne bruke mer fisk og mindre grønnsaker om du vil. Jeg prøver å være litt økonomisk her. Så 400 gram holder til oss.
Denne blir jo selvfølgelig bedre med skikkelig fiskekraft, men det har jeg ikke. Så da blir det buljongterninger.
Du trenger
(4 personer)
400 gram sei
10 dl vann og 2 buljongterninger (fisk)
1 dl fløte
Maizena og vann til jevning
3 gulrot
ca. 150 gram Sellerirot
1 liten purreløk
1 løk
2 persillerot
ca. 0,5 stk kålrot
Salt
Sitronpepper
Frisk persille til servering (valgfritt)
Slik gjør du
Kutt først opp alle grønnsakene
Kok opp vann og buljong. Ha i grønnsakene. Kok grønnsakene møre
Jevn til med maizena og vann til ønsket tykkelse. Du kan bruke mel og vann også, men husk at da må melsmaken kokes bort. Og grønnsakene blir overkokt om du ikke tar de ut først
Smak til med fløte, salt og pepper
Del seien i mindre biter. Legg den i kasserollen. Sett på lokk og la fisken trekke til den er ferdig. 5-6 minutter ca. Ikke rør i gryten, da vil fisken kun bli småbiter. Du kan riste litt på den underveis.
Serveres med kokte poteter og frisk persille
Kommentarer
Skriv en kommentar