14/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fylte aubergineskiver
En utrolig god middag som passer både til hverdag og fest. Aubergine er fylt med en herlig kjøttblanding og toppet med pastasaus og ost.
Du tenger
(Til 3-4 personer)
200 gram kjøttdeig av svin
0.5 rødløk
1 kvart paprika
1 aubergine
2 dl rapsolje (til steking)
revet ost (valgfri ost/topping)
Pastasaus (jeg har brukt en ferdig saus her)
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts chiliflakes
1 ts løkpulver
1 egg
Slik gjør du
Først skjærer du toppen av auberginen. Del så i skiver ca. 3mm
Fyll et par dl olje i en stekepanne. Friter aubergineskivene et par minutter på hver side.
Legg de så på litt kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Ha kjøttdeig, egg, krydder, løk og paprika i en bolle. Bland godt sammen
Ha en god skje med kjøttblandingen på ene siden av aubergineskiven. Brett så over og legg de over i en ildfast form eller stekebrett.
Ha en skje med pastasaus på toppen
Stek på 200 grader i 10 minutter. Ta de da ut og ha over revet ost. Sett formen tilbake i ovn ca. et kvarter. Eller til du er fornøyd med fargen på osten.
Kommentarer
Skriv en kommentar