Glutenfrie Brune Pinner

Brune pinner hører julen til uansett om det er Berits, Mina eller Toms. Det er en av de 7 slagene. Her er en glutenfri variant. Du kan selvfølgelig bruke hvetemel om du ikke ønsker de glutenfri. Her i huset er det tradisjon å spise nystekte brune pinner til adventskosen. Da med gløgg og andre småkaker også. Så tenner vi lys og synger hver søndag i advent, en fin tradisjon.

Du trenger


200 gram smør

200 gram sukker

1 stk eggeplomme

1 ss lys sirup

0,5 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 gram glutenfritt mel

Pynt:

Egg til pensling. (Kan bruke hviten du har til overs.)

Perlesukker

Hakkede mandler

Slik gjør du


Romtemperert smør og sukker piskes luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser.

Pisk inn eggeplomme og sirup

Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen raskt sammen. Bruk gjerne henda mot slutten.

Deigen kan gjerne stå kaldt i 30 minutter eller lengre. Da blir den lettere å jobbe med.

Del i 6 og trill til pølser.

Legg 2-3 pølser på hvert brett.

Trykk ut til 4-5 mm tykkelse med fingrene. Kan også bruke kjevle. Da er det greit å bruke folie mellom kjevle og deig så den ikke klistrer seg.

Pensle med egg og strø på litt perlesukker og hakkede mandler.

Stekes på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Eller til de er gyllen brun. Følg med, blir fort overstekt.

Del opp i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme.

Avkjøl helt på rist.

Oppbevares i kakeboks.

0
Feed

Skriv en kommentar