05/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Glutenfrie Brune Pinner
Brune pinner hører julen til uansett om det er Berits, Mina eller Toms. Det er en av de 7 slagene. Her er en glutenfri variant. Du kan selvfølgelig bruke hvetemel om du ikke ønsker de glutenfri. Her i huset er det tradisjon å spise nystekte brune pinner til adventskosen. Da med gløgg og andre småkaker også. Så tenner vi lys og synger hver søndag i advent, en fin tradisjon.
Du trenger
200 gram smør
200 gram sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
0,5 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gram glutenfritt mel
Pynt:
Egg til pensling. (Kan bruke hviten du har til overs.)
Perlesukker
Hakkede mandler
Slik gjør du
Romtemperert smør og sukker piskes luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser.
Pisk inn eggeplomme og sirup
Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen raskt sammen. Bruk gjerne henda mot slutten.
Deigen kan gjerne stå kaldt i 30 minutter eller lengre. Da blir den lettere å jobbe med.
Del i 6 og trill til pølser.
Legg 2-3 pølser på hvert brett.
Trykk ut til 4-5 mm tykkelse med fingrene. Kan også bruke kjevle. Da er det greit å bruke folie mellom kjevle og deig så den ikke klistrer seg.
Pensle med egg og strø på litt perlesukker og hakkede mandler.
Stekes på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Eller til de er gyllen brun. Følg med, blir fort overstekt.
Del opp i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme.
Avkjøl helt på rist.
Oppbevares i kakeboks.
Kommentarer
Skriv en kommentar