25/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gratinert broccoli i form
Et nydelig tilbehør, nesten en rett i seg selv. Du kan gjøre det på samme måte med blomkål eller du kan lage en form med begge to.
Du trenger
1 brokkoli
1 neve revet ost
2 dl vann
1 buljongterning, grønnsak
1 ss maizena pluss litt vann
0,5 dl fløte
salt
pepper
Persille
Revet ost til topping
Slik gjør du
Del opp broccoli i buketter etter ønsket størrelse.
Kok de ett minutt i lettsaltet vann
Legg de i en ildfast form.
Kok opp vann og buljong. Jevn til med maizena og vann.
Tilsett fløte, persille eller gressløk og en neve revet ost
Smak til med salt og pepper
Hell sausen i formen med brokkoli
Strø over ost etter ønsket mengde
Stekes 15-20 minutter på 220 grader
Dryss over litt frisk persille eller gressløk før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar