Gratinerte rotgrønnsaker med ostesaus og pølser

Dette er en fantastisk middag. Deilige rotgrønnsaker i form, med ostesaus og pølsebiter. Toppes med ekstra ost og gratineres i ovn. Du kan også velge litt selv hvilke grønnsaker du vil bruke. Her er uansett hvordan jeg lager denne retten.

Tips

Du kan selvfølgelig også bruke skinke eller kylling i denne retten.

Du trenger


(til 4 personer)

200 gram potet

200 gram kålrot

200 gram gulrot

200 grams selger

Ca. 1/4 purreløk

150 gram revet ost

400 gram med pølser i biter

Smør til steking


Ostesaus

40 gram smør eller margarin

40 gram hvetemel

5 dl melk

Salt

Kvernet pepper

1 ss Toms matprat potetkrydder

75 gram revet ost

Slik gjør du


Kutt potet, gulrot, sellerirot og kålrot i ca. like staver.

Grønnsakene kokes halvveis møre i lettsaltet vann. Sil av grønnsakene og ha de i en ildfast form

Pølsebiter bruner jeg fort i en panne med litt smør. Ha de i formen med grønnsakene

Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melken imens du rører. La småkoke i 5 minutter

Tilsett Toms matprat potetkrydder og smak til med litt salt og pepper. Rør inn ost

Ha sausen over i formen sammen med grønnsakene.

Kutt opp purreløk som du fordeler på toppen

Ha over revet ost

Stekes på 180 grader i ca. 25 minutter

Dryss gjerne over litt persille før servering

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha