05/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Gratinerte rotgrønnsaker med ostesaus og pølser
Dette er en fantastisk middag. Deilige rotgrønnsaker i form, med ostesaus og pølsebiter. Toppes med ekstra ost og gratineres i ovn. Du kan også velge litt selv hvilke grønnsaker du vil bruke. Her er uansett hvordan jeg lager denne retten.
Tips
Du kan selvfølgelig også bruke skinke eller kylling i denne retten.
Du trenger
(til 4 personer)
200 gram potet
200 gram kålrot
200 gram gulrot
200 grams selger
Ca. 1/4 purreløk
150 gram revet ost
400 gram med pølser i biter
Smør til steking
Ostesaus
40 gram smør eller margarin
40 gram hvetemel
5 dl melk
Salt
Kvernet pepper
1 ss Toms matprat potetkrydder
75 gram revet ost
Slik gjør du
Kutt potet, gulrot, sellerirot og kålrot i ca. like staver.
Grønnsakene kokes halvveis møre i lettsaltet vann. Sil av grønnsakene og ha de i en ildfast form
Pølsebiter bruner jeg fort i en panne med litt smør. Ha de i formen med grønnsakene
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melken imens du rører. La småkoke i 5 minutter
Tilsett Toms matprat potetkrydder og smak til med litt salt og pepper. Rør inn ost
Ha sausen over i formen sammen med grønnsakene.
Kutt opp purreløk som du fordeler på toppen
Ha over revet ost
Stekes på 180 grader i ca. 25 minutter
Dryss gjerne over litt persille før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar