03/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Grillspyd med kylling og grønnsaker
Grillspyd er jo en stor slager på sommeren. Her har jeg lagd grillspyd med kylling, og grillspyd med grønnsaker. Kjøtt og grønnsaker har forskjellig steketid. Så da er det greit å holde dette hver for seg. Om man vil marinere kjøttet er helt opp til hver enkel, eller om man bare bruker valgfrie krydder.
Jeg bruker her mitt egen krydderkylling «Inn i hønsehuset»
Grønnsakspydene sprayer jeg med litt olivenolje, og krydrer med mitt egen potetkrydder «En het potet» og litt salt. Dette er krydder som passer veldig godt til stekte grønnsaker.
Om du bruker grillspyd av tre, husk å la de ligge 30 minutter i vann før du trer på kjøtt og grønnsaker.
Du trenger
(Til 4 personer)
4 kyllingfilet
1 aubergine
1 squash
2 maier
1 rød paprika
Slik gjør du
Del opp kylling i mest mulig like deler. Ha de i en bolle. Bland godt med krydder og la det få stå en times tid.
Fordel så bitene på 8 grillspyd. Det er viktig og ikke overfylle spydene. Da blir det ikke likt grillet. Noe blir overstekt og noe for lite stekt.
Grønnsakspyd
Del opp mais, aubergine og squash i ringer. Ca. 1 cm tykke. Del opp paprika i ca. like store biter.
Fordel grønnsakene på 4 grillspyd. Spray med litt olje og strø over krydder.
Grill kyllingspyd på medium varme i ca. 4-5 minutter per side. Grillspydene er ferdige når de er gylne og akkurat gjennomstekte.
Grønnsakene grilles over middels høy varme til de blir gylne og møre.
Kommentarer
Skriv en kommentar