18/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gris-i-kål
Det er mange der ute som ikke liker smaken av får/lam. Da kan man lage Gris-i-kål istedenfor. Dette er en god erstatning for den kjente fårikålen. Her bruker jeg nakkekoteletter i Gris-i-kålen, men du kan bruke annet svinekjøtt også. Du kan også lage Ku-i-kål om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg svinekjøtt (vekt er uten bein)
ca. 1 kg hodekål
1,5 liter vann
1 ss salt eller etter ønske
20 stk pepperkorn eller etter ønske
Slik gjør du
Del svinekjøttet i passende serveringsstykker. Jeg deler koteletter i 2
Skjær kålen i båter, og legg kål og kjøtt lagvis i en stor gryte. Strø salt og pepper mellom lagene og hell vannet over.
Kok opp retten og la den trekke ved kokepunktet til kålen og kjøttet er gjennomkokt. Jeg lot den trekke i 2.5 time under lokk.
Server med kokte poteter.
Kommentarer
Skriv en kommentar