17/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Grønnsaksuppe
En nydelig grønnsakssuppe gjør godt på kalde dager, men kan selvfølgelig spises året rundt. I denne kan du også tilsette pølser om du vil. Personlig liker jeg å overdrive litt med peppermiksen i denne, skal jo varme litt.
Du trenger
(6 personer)
2 liter vann
3 buljongterninger eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
1 pastinakk
0,5 stk (liten)kålrot
1 persillerot
0,5 stk sellerirot
8 mellomstore poteter
1 purre
6 sjalottløk
Salt og pepper
Persille eller selleriblader
Slik gjør du
Kok opp vannet, ha i buljongterninger eller fond.
Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca. 15 minutter til de er møre.
Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren og løkene. Sjalottløk deler jeg kun i to.
Smak til med salt og pepper, hakket persille/selleriblader og fond eller buljong.
Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.
Tips: Når det ikke er mer grønnsaker igjen, frys ned kraften. Dette blir en nydelig kraft til sauser.
Kommentarer
Skriv en kommentar