08/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Grovbrød i langpanne
Ingenting lukter og smaker så godt som nybakt brød, er du ikke enig. Her hjemme hos oss må jeg bake brød ofte. Det går ganske mye brød i uka. I denne oppskriften baker jeg 3 brød i langpanne.
Du trenger
800 gram hvetemel
500 gram sammalt hvete grov
500 gram sammalt rugmel grov
1,2 l vann, ca. 37 klasse
1. pk tørrgjær
1 ss salt (bruk mindre om du ønsker)
0,5 dl nøytral olje
1 ss lønnesirup eller annen sirup
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Kjør kjøkkenmaskinen på sakte fart imens du sper med fingervarmt vann iblandet olje og sirup
Elt deigen i 10-15 minutter
Sett deigen til heving under plastfilm og et kjøkkenhåndkle i ca. 45 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Del opp i 3 like emner
Rull ut 3 brød og legg de i en smurt langpanne
Lag gjerne noen snitt med en skarp kniv. Det for at ikke brødene skal sprekke. La etterheve 20-30 minutter.
Stekes på 220 grader, over/undervarme, nederst i ovn i ca. 40 minutter
Avkjøl på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar