14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gryterett med kylling
En nydelig gryterett med strimlet kyllingfilet og grønnsaker. Du kan selvfølgelig bruke kjøttdeig om du ønsker. Du gjør det på samme måte. Server gjerne med noe godt brød. Hvitløksbaguetter for eksempel.
Du trenger
(til 4 personer)
600 gram strimlet kyllingfilet
1.5 dl ukokt ris
3 dl kyllingkraft
1 pakke hakkede tomater
1 rødløk
1 paprika
3 vårløk
1 liten boks mais
1 SS tomatpuré
1 ts paprikapulver
1 ts chiliflakes
Salt etter smak
Pepper etter smak
Olje/smør til steking
Slik gjør du
Kutt opp kyllingfilet i strimler
Kyllingen bruner jeg i en stekepanne med olje. (I til omganger) Jeg krydrer ikke under steking. Rør inn tomatpuré på slutten. La det få frese sammen et par minutter. Ha kyllingen over i en gryte/kasserolle/dyp panne
Kutt opp grønnsaker, ikke for smått. Ha de i gryta. Tilsett også mais, kraft, ris, hakkede tomater, paprikapulver og chiliflakes.
La gryta få småputre til risen er kokt. Lengden varierer litt etter hvilken ris du bruker.
Smak til med salt og pepper
Gi gjerne gryta et dryss med gressløk eller persille før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar