
29/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gryterett med kyllingkjøttdeig og ris
Hjemmelaget gryterett er jo bare kjempegodt. Så mye bedre enn dette tullet man kjøper på pose. Og det finnes jo nesten ikke grenser for hva man kan ha i. Er også en fin måte å få brukt opp rester. Her bruker jeg 600 gram med kyllingkjøttdeig, men det er kun for at den var på halvpris. Bruk gjerne 400 gram om du ønsker. Kjøttdeig av svin og storfe kan også brukes.
Du trenger
(Til 4-5 personer)
4-600 gram kjøttdeig
120 gram ukokt ris
1 rødløk
1 rød paprika
2 pakker hakkede tomater
1 pakke kidneybønner
1 boks mais (liten boks)
1 ss tomatpuré
0.5 stk chili (kan sløyfes)
1 buljongterning, kylling
2 dl vann
Smør til steking
1 ts Paprikakrydder
Salt etter smak
Pepper etter smak
Slik gjør du
Stek kjøttdeigen i en panne med smør/margarin. Kutt opp løk, chili og paprika i mindre biter. Tilsett kjøttdeigen mot slutten sammen med 1 ss tomatpuré. La det få frese sammen et par minutter. Ha det så over i en gryte eller kasserolle
Tilsett ukokt ris, hakkede tomater, buljong, vann og paprikakrydder. Kok opp og la småputre til risen er kokt. Tiden her varierer etter hvilken ris du bruker.
Sil og skyld bønner, sil av maisen. Tilsett begge i gryta på slutten. Smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar