Gul ertesuppe med pølser

Ertesuppe er ei suppe som kokes opp av tørkede gule erter som har vært bløtlagt over natten og lettsaltet eller røkt svineknoke. Men du kan også lage gul ertesuppe med kjøttpølser. Her fant jeg en pakke pølser på halvpris, så bruker halvparten av den. Jeg har også litt grønnsaker liggende, så da skal det nok bli suppe. Denne gryten holder til 7-8 personer. Kjekk og ha litt på lur i fryseren, for dårlige tider, eller travle dager.

Du trenger

1 pakke gule erter (tørkede)

6 kjøttpølser

2 liter vann

3 grønnsaksbuljong terninger

0,5 stk persillerot

1 purreløk

0,5 stk kålrot

Ca. 0,5 stk sellerirot

3 gulrøtter

1 pastinakk

Salt

pepper

Slik gjør du


Legg de gule ertene i vann over natta. Hell så av vannet og skyll de lett

Ha ertene i en kasserolle med 2 liter vann og buljong.

Kok opp og sett ned varmen. La ertene småputre i ca. 1 gang

Skrell og kutt opp grønnsakene i mindre biter

Tilsett grønnsaker i kasserollen når det er gått en time. La de småputre videre til grønnsakene er møre.

Kutt opp pølsen i mindre biter. Tilsett de i suppen mot slutten

Smak til med salt og pepper

Server gjerne med litt flatbrød

0
Feed

Skriv en kommentar