19/07/2024 av Tom martin 0 Kommentarer
Gulrot- og eplekake
En skikkelig saftig og god kake dette. Her har jeg slått i sammen to kaker til en, og resultatet ble bare wow! Så denne burde dere prøve folkens. Her har jeg lagd en liten rund en i 24 cm springform.
Du trenger
3 epler
Perlesukker etter ønske
Kanel etter ønske
Gulrotkake
250 gr gulrot
4 egg
1.5 dl rapsolje
150 gr sukker
1 ts kanel
1 ss honning (kan sløyfes)
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
Slik gjør du
Skrell og kutt gulrot i mindre biter
Ha gulrot, egg og olje i en bolle. Kjør med stavmikser til du har en glatt røre.
Så bytter jeg over til visp. Tilsett sukker og honning. visp litt til
Tilsett siktet hvetemel, kanel og bakepulver. Bland godt sammen
Finn fram en liten springform. Kle bunnen med bakepapir, jeg smører også formen litt. Ha i røren
Skrell og kutt opp epler i båter. Dander de rundt på kaken. Dryss over kanel og perlesukker.
Stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. (Midt i ovn) Bruk en strikkepinne eller grillspyd for å sjekke om den er ferdig.
La den avkjøle litt før du tar den ut av formen.
Kommentarer
Skriv en kommentar