Gulrotkake

En saftig og god gulrotkake dette. Gulroten er ikke raspet i denne oppskriften, men kjørt med stavmikser. Du får et mye bedre resultat på kaken på denne måten, og mer smak. Dette er ikke en veldig stor oppskrift, men du kan doble den om du ønsker. Denne oppskriften holder til 4-6 personer.

Du trenger


250 gr gulrot

4 egg

1,5 dl rapsolje

150 gr sukker

1 ts kanel

1 ss honning (kan sløyfes)

250 gr hvetemel

2 ts bakepulver

Ostekrem

175 gram romtemperert smør eller margarin

250 gram melis

200 gram kremost

1,5 ts vaniljesukker

Slik gjør du


Skrell og kutt gulrot i mindre biter

Ha gulrot, egg og olje i en bolle. Kjør med stavmikser til du har en glatt røre.

Tilsett sukker og honning. visp litt til

Tilsett siktet hvetemel, kanel og bakepulver. Bland godt sammen

Finn fram en liten springform. (24 cm) Eller annen kakeform. Kle bunnen med bakepapir. Hell i røren. Jeg bruker en liten silikonform her.

Stekes på 180 grader i ca. 35-40 minutter. Bruk en strikkepinne eller grillspyd for å sjekke om den er ferdig.

La den avkjøle litt før du tar den ut av formen.

Ostekrem:

Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn.

Smør ostekremen på kaken. Pynt etter ønske. Jeg bruker til hakket stratos her.

 

0
Feed

Skriv en kommentar