13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrotkake
En saftig og god gulrotkake dette. Gulroten er ikke raspet i denne oppskriften, men kjørt med stavmikser. Du får et mye bedre resultat på kaken på denne måten, og mer smak. Dette er ikke en veldig stor oppskrift, men du kan doble den om du ønsker. Denne oppskriften holder til 4-6 personer.
Du trenger
250 gr gulrot
4 egg
1,5 dl rapsolje
150 gr sukker
1 ts kanel
1 ss honning (kan sløyfes)
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
Ostekrem
175 gram romtemperert smør eller margarin
250 gram melis
200 gram kremost
1,5 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Skrell og kutt gulrot i mindre biter
Ha gulrot, egg og olje i en bolle. Kjør med stavmikser til du har en glatt røre.
Tilsett sukker og honning. visp litt til
Tilsett siktet hvetemel, kanel og bakepulver. Bland godt sammen
Finn fram en liten springform. (24 cm) Eller annen kakeform. Kle bunnen med bakepapir. Hell i røren. Jeg bruker en liten silikonform her.
Stekes på 180 grader i ca. 35-40 minutter. Bruk en strikkepinne eller grillspyd for å sjekke om den er ferdig.
La den avkjøle litt før du tar den ut av formen.
Ostekrem:
Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn.
Smør ostekremen på kaken. Pynt etter ønske. Jeg bruker til hakket stratos her.
Kommentarer
Skriv en kommentar