26/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrotpesto
Lag din egen gule pestovariant av gulrot. Passer godt til fisk og kylling. I denne kan du også tilsette nøtter om du ønsker. Som for eksempel: cashewnøtter
Du trenger
4 stk. gulrøtter, skrelt og kuttet i grove biter
1 dl Oliven olje
1 dl parmesan
saften av 1 sitron
1 ss ingefær, skrelt og grovt kuttet
2 ss honning, eller lønnesirup
1/2 -1 ts salt
1/2 tsk sesamfrø, svarte eller hvite til pynt
Slik gjør du
Legg gulrøttene til pestoen i en foodprosessor sammen med olje, sitronsaft, ingefær og honning/lønnesirup.
Kjør til pestoen er helt jevn og gul. Den blir gulere jo lenger du kjører den.
Smak pestoen til med salt
Strø over litt sesamfrø før du serverer.
Oppbevares i kjøleskap/glass med lokk
Kommentarer
Skriv en kommentar